Bomboane Raffaelo

0

Reţeta aceasta se prepară la rece doar amestecând următoarele ingrediente:

  • lapte praf
  • zahăr brun/miere
  • esenţă de vanilie (sau seminţe de la o păstaie de vanilie)
  • fulgi de cocos
  • unt
  • opţional: migdale sau biscuiţi mărunţiţi, unt de cocos

Cantităţile variază în funcţie de cât de multe bomboane vrei să faci şi cât de mari vor fi biluţele făcute.

Eu am adăugat o pungă de lapte praf (200gr), 2 linguri de zahăr brun, o esenţă de vanilie, 50 gr de unt topit şi o pungă de fulgi de cocos (200gr).
Am adăugat într-un vas laptele praf, apoi esenţa de vanilie, zahărul şi peste, untul topit.
Am amestecat şi apoi am încorporat fulgii de cocos până când aluatul a devenit unul nelipicios. Apoi după ce am format biluţele le-am dat încă o dată prin fulgi de cocos, pentru decor.
În mod normal reţeta aceasta o fac folosind 150 de grde biscuţi simpli mărunţiţi la blender şi pun o migdală în interiorul bomboanelor.

Recomandări: poți împărţi aluatul format în două, iar pe una din părţi să presari scorţişoară şi puţină pudră de cacao. În acest fel vei avea două tipuri de bomboane (albe şi negre). Pe cele negre le poți decora cu fulgi de ciocolată decorativi, iar pe cele albe cu fulgi de cocos ca şi în imaginea mea.

Important: după ce ai format biluţele de raffaelo, depoztează-le într-o caserolă şi lăsă-le peste noapte la frigider. În acest fel vor avea timp aromele să se întrepătrundă.
Nu folosi mult unt în compoziţie. Dacă ai unt de cocos, recomand să îl folosești pe acela.

text: Loredana Lazăr

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.