Iubiri celebre

0

Despre iubire se pot spune multe, dar dacă un lucru este cert, acela este că ea reușește să ajungă la sufletele oamenilor, indiferent de cariera lor, religie, orientare politică, vârstă etc. Sunt însă acele relații celebre care au rămas în istorie și care ne-au trezit interesul, ne-au făcut să zâmbim sau să ne întristăm: Tristan și Isolda, Romeo și Julieta, Marc Antonius și Cleopatra, Ulise și Penelopa, Scarlet O’Hara și Rhett Butler, iar lista poate continua.

Una dintre relațiile celebre și de lungă durată a fost cea a cuplului Paul Newman și Joanne Woodward. Relația lor a început când el era deja căsătorit cu Jacqueline Witte și avea 3 copii cu aceasta. Aventura celor doi a durat 5 ani, până când Paul Newman a decis să-i ceară divorțul soției sale. Acesta s-a căsătorit cu Joanne Woodward și împreună au avut 3 copii. Cei doi au sărbătorit 50 de ani de căsătorie în 2008, cu puțin timp înainte ca actorul să se stingă din viață. Newman a fost nominalizat de 9 ori pentru premiul Oscar ca actor și o dată ca producător pentru filmul Rachel, Rachel. În 1986 a fost distins cu acest premiu pentru rolul din pelicula „Culoarea banilor în regia lui Martin Scorsese.

O altă relație de dragoste care merită amintită este cea dintre Ronald Wilson Reagan și Nancy Reagan. Cei doi s-au cunoscut în 1951 când ea a dorit să se întâlnească cu el pentru a-i cere socoteală referitor la un articol în care îi apărea numele fără aprobarea ei. Întâlnirea a mers în altă direcție, una favorită pentru cei doi și astfel a fost succedată de altele. În 1952 la o ieșire la cină, Ronald Wilson Reagan i-a spus iubitei sale „Haide să ne căsătorim!” (eng. „Let’s get married!”), iar răspunsul ei a fost „Haide!” (eng. „Let’s!”). Cei doi s-au căsătorit în prezența a două persoane: cavalerul și domnișoara de onoare. La data căsătoriei, el avea 41 de ani, iar ea 30 de ani.

Ronald Wilson Reagan a fost cel de-al patruzecilea președinte al Statelor Unite ale Americii. Prin politica sa intransigentă în confruntarea cu Uniunea Sovietică în perioada războiului rece a avut o contribuție hotărâtoare la prăbușirea imperiului comunist din răsăritul Europei și la afirmarea Statelor Unite ale Americii ca singura super-putere pentru următoarele două decenii. Anterior căsătoriei sale cu Nancy, acesta a mai fost căsătorit cu Jane Wyman, în perioada 1940-1948. Relația sa cu Nancy Reagan a durat din 1951 până la moartea acestuia, în 2004.

Chiar dacă nu au apărut pe marile ecrane și nu au fost implicați în politică, un cuplu din India ne oferă un real exemplu prin căsnicia lor care durează deja de 87 de ani. Karam are 107  ani, iar Katari 100. Ei au 8 copii și 28 de nepoți. Cei doi povestesc că unul dintre secretele relației lor este umorul. Un alt „aliat” al căsătoriei lor a fost comunicarea. Ea povestește că cel mai important într-o căsnicie este  să știi să-ți asculți partenerul, să vezi ce îl frământă și împreună să încercați să găsiți o soluție la problemele apărute.

După cum se poate vedea în povestirile de mai sus, iubirea merită asumarea de riscuri și depășirea de temeri, pentru a putea fi trăită la adevărata ei intensitate.

Text: Ancuta Coman

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.