De ce ne plac băieții răi?

0

Atrăgător, fascinant și rebel, băiatul rău defilează cu nonșalanță prin fanteziile feminine, lăsând în urmă cuceriri inundate în valuri de suspine.

Fie că e genul rock star, genul vampiric-metafizic sau un Don Juan incurabil, băiatul rău flutură promisiuni în fața cărora dragostea și siguranța afectivă par banale plictiseli burgheze. Idila cu un băiat rău poate să înceapă cu un “Da” arzător, dar să se înscrie decisiv în corul unor “Nu”-uri dezamăgite.

Dacă e un veritabil băiat rău, va seduce de dragul seducției, fără a dori să rămână într-un angajament stabil. Excelează prin inacesibilitate emoțională, putând fi realmente indiferent și malițios și totuși reușește să aprindă instant imaginația. Scânteia poate fi legată de aspectul fizic, vizibila încredere în sine, exprimarea necenzurată a dorințelor legate de sexul opus.

Fantezii, dorințe, proiecții își găsesc locul în mentalul eternului feminin. Băiatul rău ar putea avea și stofa și tiparul bărbatului ideal (distribuit în rol de Făt Frumos, soț, prieten și iubit). Ar putea să curteze cu ingeniozitate și delicatețe, să convingă prin cuvinte frumoase și gesturi impresionante, dar urmează și praguri pe care nu le va trece, în general emoționale și sociale. El nu se implică în relații serioase, căci viața e scurtă. Nu vrea complicații, nu are aspirații casnice, ci doar egoisme abil deghizate.

Și atunci întrebarea legitimă este “De ce?”. De ce ne plac băieții ăștia răi?

Adrenalină și incertitudine

Pentru că uneori vrem fiori în loc de flori, momente incendiare în loc de focuri liniștite în șemineu… Acum avem și studii care concluzionează că viața e mai plăcută când îi anticipezi un viitor plin de surprize. Mai ales în domeniul amoros, moravurile societății ne încurajează să căutam cu încăpățânare un strop de adrenalină în loc de plictisitoare certitudini.

Seducție și suferință

Pentru că în secret ne dorim să ne consumăm, să ne chinuim în nesiguranță, să simțim că trăim cu intensitate și aceasta pare să fie calea. A iubi devine a suferi. Iluzia că acești băieți răi au nevoie să fie salvați (prin iubire) de propriul lor comportament autodistructiv duce la distorsionarea realității într-o situație fără mari șanse de final fericit.

Provocare și așteptări nerealiste

Pentru că unora le place riscul și recompensa pare mai mare în condițiile cele mai vitrege. Sărmanii băieți răi pot stârni orgoliul unor amazoane cuceritoare care se vor ambiționa să găsească ac de cojocul lor.

În alt scenariu numit “Lasă că-ți arăt eu ție!”, sunt magneți pentru femei care mărșăluiesc spre o trufașă superioritate amoroasă. Ele sunt cuceritoarele de cuceritori.

La categoria “Atracția polilor opuși”,  sunt fetele cuminți, hrănite cu poveștile despre cum se poate dresa cu succes un playboy în serie, pentru a obține jumătatea mult-visată.

Imagine și stimă de sine

Pentru că- după atâta egalitate înșelătoare, femeile moderne mai vor să fie și dominate, iar eforturile de seducție masculină pot fi atât de odihnitoare. Unii ar crede că supunerea este parte firească a naturii feminine, eu îi zic mai degrabă o chestiune de obișnuință, și în cele din urmă, o alegere consensuală, fie ea conștientizată sau nu.

În cazul în care atracția tinde spre un partener care în același timp cheamă și ține la distanță, preferința ambivalenței ne poate duce cu gândul la un tipar patern rece și inaccesibil. Uneori băieții răi sunt răi în sens propriu, poate chiar abuzivi fizic sau afectiv. Orice relație care încearcă să devalorizeze partenerul mai vulnerabil este una sortită suferinței reale și de durată.

Să nu fie oare nimic bun în toate scenariile astea? Iată și niște aspecte pozitive.

Personalitate puternică

Pentru că ne stârnesc mai tare aceia care nu cad ușor pradă farmecelor noastre și, mai târziu în relație, nu se lasă conduși doar de dorințele feminine. Pentru că ne place ideea de a fi cucerite de masculul cel mai dorit, cel mai alfa, cel mai curajos, de cel căruia nu îi e frică să riște și nici nu renunță repede.

Exprimarea sentimentelor

Pentru că -la unii dintre ei- ne place latura lor impulsivă, sentimentele vizibile și forța pasiunii, lucruri mai rar întâlnit la bărbații calmi ai plaiurilor mioritice. Băieții răi folosesc formula de succes a seducției: “În război și în dragoste totul e permis” și sunt buni actori în rolul lor.

Încălcarea normelor

Rebel cu sau fără cauză, în general băiatul rău e unul care încalcă normele, cu riscul de a greși cu tot. S-ar putea să-l invidiem pentru libertatea lui. De dragul excentricității, din pofta de a fi împotriva normei, poți ajunge uneori într-o astfel de relație.

Dacă ai fost deja asociată cu un băiat rău, trage linie și socoate că și din greșeli se trag învățăminte, plus că ele apar frecvent și pe la case mari. Pamela Anderson, Amy Winehouse, Rihanna- ca să menționez doar câteva experimentate- pot depune mărturie despre nebunia tumultoasă și pasiunea răscolitoare aduse la pachet cu trăiri toxice și distructive.

Adrenalina dată la maxim, tatuajele și pătrățelele, erotismul și cearșafurile sfâșiate pot simula cu succes imaginea masculinității, dar nu pot constitui bazele unei relații autentice. Până la urmă, băieții răi sunt doar băieți. Dacă vrei un bărbat, va trebui să cauți în alt catalog.

sursă foto: dollarphotoclub.com

About Author

Avatar

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.