De ce înșală femeile?

0

Eu, toți oamenii pe care i-am întâlnit cândva, dar și cei pe care nu-i voi cunoaște vreodata, avem un lucru cert în comun- îmbătrânim. Iar pe lângă riduri, păr grizonat și mâini crestate de trecerea timpului putem (dar nu e obligatoriu) să adunăm și lecții de viață în catastiful sufletului nostru. Aceste lecții vin de multe ori ca răspunsuri la nelămuriri, la întrebări. Cu sens, fără sens, cu substanță sau puse din plictiseală.

Eu, din curiozitate, am început să împrăștii în stânga și-n dreapta o întrebare pe alocuri inconfortabilă: de ce unele femei înșală? Le-am chestionat pe doamne și domnișoare, i-am interogat pe domni.

În toate răspunsurile primite, printre enumerările aferente, am regăsit mai mulți factori care alimentează motorașul infidelității. Uneori e vorba de plictiseală, alteori nemulțumire și câteodată o pură curiozitate. Fie că e pentru un nou partener, o nouă situație sau un nou scenariu. Recunosc, inițial m-am gândit să văd dacă pot contoriza fiecare motiv, însă lista e atât de lungă încât m-am lăsat păgubașă.

Pentru cei curioși, ea începe de fiecare dată cu pentru că: „nu m-am simțit iubită și apreciată de prietenul meu”, „nu mai era la fel ca la începutul relației”, „eram curioasă de altcineva”, „m-am îndrăgostit”, „nu mă simțeam împlinită”, „relațiile intime au devenit o chestie automată, fără preludiul care exista cândva”.

Și lista a continuat cu pentru că-urile domnilor: „unele femei vor să trăiască ce nu trăiesc în povestea în care se află în acel moment”, „vor să simtă din nou acei fluturași care într-o relație de lungă durată dispar pe măsură ce timpul trece”, „vor să se asigure că încă mai sunt atractive”. Acestea sunt doar câteva frânturi din lista lungă a motivelor pentru care o femeie (și marea majoritate din ele se aplică și bărbaților) calcă pe cărbunii încinși ai infidelității.

După ce am primit aceste răspunsuri, o altă întrebare a dat din coate și s-a cerut rostită: regreți alegerea făcută? Replicile la acest interogatoriu au fost de natură monosilabică. În unele cazuri am primit da-uri tăvălite prin regret, iar în altele nu-urile s-au rostit vehement, fără urme de remușcări. Și tastând aceste rânduri, mi-a venit în minte un fragment din Jurnalul filosofic a lui Noica. Nu putem niciodată să știm motivele pentru care un om alege un drum sau altul și pentru că nu e treaba noastră, nici n-ar trebui să ne intereseze. Sau, mai plastic exprimat de autor: „Așa trebuie să fie cu cei care judecă din afară orice acțiune, orice fapt de viață: stau la alt etaj.”

sursă foto: dollarphotoclub.com

About Author

Avatar

Sunt o optimistă convinsă și mi se spune că am un entuziasm molipsitor. Am declarat război oricărui colț de mobilă, acolo unde se râde mult sunt mereu prezentă și încerc să împodobesc lumea din jurul meu cu frumos. Îmi place să cunosc suflete noi, să le observ și să-i descopăr pe oamenii care le poartă. Și, poate cel mai important, îmi place să scriu despre toate acestea.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.