Ce să NU faci după o despărțire

0

Cu toții rezolvăm despărțirile în felul nostru. Unii se adâncesc în muncă, intră în depresie, suferă și plâng, pe când alții ajung să o ia razna, se îndopă de pastile și alcool și ajung să vegeteze cu lunile.

Cum ieși dintr-o situație de genul ăsta depinde doar de tine, noi îți trasăm doar câteva linii după care să te ghidezi.

  1. NU rămâneți prieteni

Pe cât de tentant ar fi să rămâneți prieteni după o despărțire, pe atât de greșit este tot conceptul. Adu-ți aminte, v-ați despărțit dintr-un motiv bine întemeiat, acceptă acest lucru. Acum e timpul să jelești pierderea suferită, să te regăsești și să te împaci cu tine însăți.
Fi puternică, ia o pauză și întrerupe orice fel de comunicare cu fostul, cel puțin pentru o perioadă. Descoperă ce te face fericită, nu te gândi la reîmpăcare. Dacă nu o faci acum va fi mult mai greu mai tărziu.

  1. NU cauta răzbunare

Nu îi arunca lucrurile pe fereastră, nu îi taia hainele, nu îi răpi pisica și nu îi anula cartea de credit. Dacă stați în aceeași locuință, poartă-te ca un adult și cu calm împărțiți lucrurile între voi. Chiar dacă te simți tradată sau înșelată. După cum spune și proverbul “Răzbunarea e arma prostului.”
Răzbunarea îți alimentează  doar amărăciunea, nu te coborî la nivelul lui, nu îți oferă nici o alinare. În schimb concentrează-te asupra oamenilor care te fac fericită și învață să ierți.

  1. Spune NU unei coafuri sau unui tatuaj

Mersul la salon de înfrumusețare sau la studioul de tatuaje, pentru un nou look poate părea o idee strălucită pe moment. E ușor să iei decizii iraționale după o despărțire. Deși părul crește înapoi, iar tatuajul poate fi eliminat, stima ta de sine va avea de suferit. Nu fă schimbări drastice pe care să le regreți mai apoi, așteaptă până te refaci din punct de vedere emoțional.

  1. NU îți face singură rău

Pune deoparte pozele cu voi, nu lua cina la restaurantul unde v-ați întâlnit, nu te uita la filme de dragoste și în nici un caz nu asculta melodii de dor și jale.
Încearcă să te pui în situații care îți ridică moralul, ieși și distrează-te cu prietenii, fă-ți un hobby, citește o carte. Orice te scoate din starea de vegetație și te ține departe de terapie.

  1. NU-l vâna pe facebook

Nu minții, toți am trecut prin asta la un moment dat. Nu poți rezista tentației, curiozitatea te împinge de la spate, e așa ușor și confortabil să afli tot ce se învârte în lumea lui, încât poate deveni un obicei permanent.
E timpul să te oprești și să reziști impulsului, iar dacă nu reușești, începe un jurnal unde să-ți notezi toate frustrările. Auto disciplina funcționează, în cazul de față grăbind lucrurile spre vindecare.

  1. NU te izola

Singurătatea, tristețea și plânsul sunt lucruri absolut normale imediat după o despărțire. Izolarea e un punct de plecare important când începi să analizezi ce tocmai s-a întâmplat. Ai nevoie de timp să te vindeci, face parte din proces, dar nu fă din asta un obicei, ai putea să dai în depresie.
Fă un efort și intră în contact cu lumea, cu prietenii, familia, cei care ți-au fost și îți sunt alături. Te pot ajuta să treci mai ușor peste o despărțire.

  1. NU te arunca într-o relație nouă

Ți-e dor de el și de toate lucrurile care le făceați împreună. Îți dorești acele momente când te ținea în brațe și împărțeați o felie de pizza uitându-vă la un film.
Mitul conform căruia “cea mai bună cale să treci peste o relație, e să începi una nouă”, e total greșit. Nu te arunca într-o nouă relație imediat după o despărțire, nu trebuie să acoperi acea gaură cu prima persoana care îți iese în cale. Lasă-i timp să se vindece natural. E contraproductiv și egoist din partea ta să te folosești de asta pentru a da uitării relația cu fostul.

  1. NU viciilor

Când treci printr-o perioadă când inima ți-a fost rănită, poate fi dificil în a alege între un comportament constructiv și unul distructiv. E ușor să cazi în patima viciilor. E important ca în aceste momente fragile, să ai grijă de tine. Mănâncă sănătos și nu abuza de pastile. Dacă poftele după dulciuri își fac efectul, e ok ca din când în când să cazi pradă lor, dar ține minte, totul cu moderație. Un pahar de vin din când în când e admis, ai grijă doar să nu devină un obicei.

 

Sursă foto: dollarphotoclub

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.