Ce își doresc femeile… (de la bărbații lor)

0

Cadouri, declarații, excursii, momente speciale? Da, dar mai ales dragoste și atracție menținute prin demersuri conștiente. O relație reușită are nevoie de multă dragoste, care nu trece doar prin bucătărie, ci poposește adesea și în dormitor. Domnilor, rândurile acestea sunt pentru voi.

Dacă sunteți interesați să vă înțelegeți soțiile, dacă ați avut măcar vreo neînțelegere exasperantă și -mai ales- dacă v-ați dorit o soluție magică pentru a vă apropia realmente de femeia iubită, vă îndemn să citiți mai departe. Soluțiile magice sunt temporare, dar dorința autentică de a reuși vă poate aduce mari satisfacții pe termen lung. Puteți lua notițe sau să păstrați exemplarul acesta pentru recapitulare. Doar primele (sute de) încercări sunt mai grele, după care totul devine mai ușor.

Lăsând gluma la o parte, sunt convinsă că orice bărbat căruia îi pasă de relația lui va dori să știe cum o poate face cât mai reușită. Glorioasă de-a dreptul. Genul de succes în cuplu care să-i înverzească de invidie concurența, în orice anotimp, la orice oră.

Vestea bună este că se poate.

Și poate că ați observat deja ceea ce multe femei știu din oficiu, și anume că noi gândim diferit și simțim diferit. Ce merge pentru voi nu merge (decât uneori) și pentru noi. Procesul decizional al femeii, spre deosebire de cel masculin, nu e liniar, ci are o traiectorie care încă nu poate fi descrisă printr-o formulă. Și poate că nu va fi vreodată. Așadar, primul pas, domnilor, este să acceptați asta, ca să conștientizați corect de unde porniți.

Dacă vă luați inima în dinți și porniți prin labirint, iată un fir roșu. Țineți minte însă că acesta este doar un fir, a cărui destinație este în principal succesul în relația intimă. Dacă vreți să obtineți o privire (și o victorie) panoramică, cereți și mai scriem încă un articol.

Nu aș vrea să întrețin clișeul conform căruia metaforele și sugestiile nu sunt punctul forte al bărbaților. Dar, de dragul acurateții, vă voi enumera punctual ce își doresc femeile de la bărbații lor pentru ca apropierea fizică să se petreacă în condiții ideale.

În primul și în primul rând,

EXCLUSIVITATE

În dicționarul feminin, acesta este un concept important ce presupune excluderea alternativelor, oricât de interesante ar fi. Nu vă lăsați înșelați de aspectul modernității și al multiplelor opțiuni, nici de aparenta relaxare și toleranță în privința aceasta. Femeile au monogamia înscrisă în programul genetic. De aceea, dragi domni, femeia iubită se numește frecvent Aleasa. Chiar dacă uneori aleasa poate să vă îndemne chiar ea să alegeți după pofta inimii din oferta exterioară foarte colorată și diversificată, sub nicio o formă să nu o faceți! Este un test, rafinat și complicat, cu efecte dezastruoase pentru cel care îl pică. Există un singur răspuns corect: Draga mea, pentru mine tu ești unica.

Reciproca este valabilă. Dacă o femeie se simte unică pentru bărbatul de lângă ea, se simte liberă să îi ofere ceea ce este rezervat doar pentru el.

P.S. Când spun alternative, nu mă refer doar la cele în carne și oase, ci și la cele din reviste, filme și alte forme de fantezii în general. Pornografia, în particular, este una dintre cele mai mari probleme în calea unei relații exclusive întrucât stimulează egoismul, solitudinea, așteptările nerealiste și tratează persoana umană ca pe un simplu mijloc de satisfacere a instinctelor sexuale. Deci, pe scurt: “make love, not movies”.

INTIMITATE

Pornind de la exclusivitate, ca bază pe care se clădește o relație rezistentă, de durată și cu sentimente profunde, o femeie are nevoie de spațiul potrivit pentru a fi alături de bărbatul ei. Este vorba atât de spațiul propriu-zis: dormitorul, locul de întâlnire privat, nesupus intruziunilor, cât și de atmosfera care se creează într-un spațiu special, destinat cuplului. Intimitatea se petrece în siguranță și încredere, departe de priviri indiscrete sau urechi iscoditoare, fără distrageri de niciun fel (copii, căței, telefoane, emisiuni TV sau orice poate strica atmosfera de solitudine în doi).

Una dintre datoriile bărbatului este să ofere contextul potrivit pentru a încuraja acel fel de liniște în care o femeie se simte confortabil să deschidă ușa spre universul său interior. Anumite uși nu pot fi forțate, dar li se pot descoperi mecanismele de funcționare pentru a se deschide la momentul potrivit, pentru persoana potrivită. Oferă și ți se va oferi.

TIMP

Timpul este aliatul unei relații reușite, cel puțin din perspectiva feminină. Știu că trăim în post modernism, post-secolul vitezei etc, dar anumite lucruri nu se schimbă niciodată, pentru că suntem supuși -sau mai bine zis, supuse- anumitor ritmuri interioare. Doriți să cuceriți o femeie, trebuie să alocați timp planificării strategiei. Dacă ați obținut-o deja și doriți să vă protejați investiția împotriva concurenței, atunci trebuie să o alimentați constant cu gesturi, cuvinte, manifestări vizibile, care se măsoară și ele într-un numitor comun: timp.

Timpul petrecut împreună este una din dovezile de iubire, o măsură a intensității atracției, un semn că prezența celuilalt (a ceileilalte) este importantă și semnificativă.

Referitor la întâlnirea fizică dintre doi iubiți, în afara dimensiunii spațiale, cea de-a doua dimensiune în această ecuație este, din nou, dimensiunea temporală. Poate că unui bărbat nu-i trebuie prea mult timp pentru a intra în jocul atracției și pentru a răspunde semnalelor provocatoare. Circuitele sale interioare, stimulate de indicii exterioare, sunt evident mai rapide. Dacă dorești să te bucuri de reciprocitate, e esențial să respecți timpul de răspuns al partenerei.

Femeilor le trebuie timp pentru a se deconecta de la anumite roluri, contexte, situații, și au nevoie de toate condițiile enumerate până aici pentru a intra în rolul pe care îl așteptați.

Pentru ca o relație să dureze și să fie satisfăcătoare din toate punctele de vedere, e necesar să vă împrieteniți cu timpul. Mai întâi Festina lente, ca să Carpe diem. Adică, pe scurt, domnilor: nu vă grăbiți.

PRELUDIU

Nu e nevoie să fii muzician, ca să înțelegi una dintre definițiile din DEX ale preludiului: Succesiune de note cântate de un interpret pentru a lua tonalitatea necesară. Înlocuiește doar notele cu tot ceea ce știi și ești dispus să faci pentru a atrage atenția femeii iubite. Priviri? Sugestive. Mângâieri? Convingătoare. Săruturi? Neapărat. Și așa mai departe.

Vă recomand să nu fiți prea evidenți sau previzibili, dacă puteți fi creativi și să acționați în afara clișeelor vă veți surprinde plăcut partenera. Flirtul presupune să-l continui cu plăcere și după ce ai cucerit-o pe femeia visurilor tale și esența lui constă în a o face să se simtă dorită.

Principiul anterior- al timpului, se aplică aici cu succes. Fiecare întâlnire romantică are nevoie de puțină punere în scenă, pregătire, anticipare. Un subînțeles, o atingere, o aluzie bine plasată în context ne permit și nouă să anticipăm un deznodământ provocator și să-l așteptăm cu mare interes.

Pentru binele vostru, nu cântați după ureche. Cultivați arta răbdării pentru a atinge perfecțiunea preludiului, până la urmă nici muzicienii nu ajung să cânte la un instrument din primele încercări.

ROMANTISM

Dacă nu ați predat armele până acum, există șanse să le depuneți în fața acestui concept. Dar pentru bărbații care au rămas, e simplu: acordați atenție!

Romantismul nu se obține dintr-o sumă de clișee- dați-le, vă rog, la reciclat. Ceea ce cred alții despre romantism e în general valabil pentru alții. Pentru a avea succes cu femeia de lângă tine, raportează-te strict la ea, la ce îi place, ce o face să se simtă bine, ce o face să vibreze cu adevărat. Descoperă cine e, ce îți place la ea, cum te simți cu ea și acolo vei găsi și romantismul.

Principiul de bază este: iubește-ți femeia. Fii pentru ea iubitul, nu un partener de cursă. Pune-i nevoile, dorințele și limitele pe un loc important. Pe primul loc. Pentru că egoismul ucide flacăra pe care doar iubirea o poate ține aprinsă.

În inimă lucrurile se petrec altfel decât în dormitor. Nu e demodat să dați voi tonul, să începeți voi să ne faceți curte, să ne stârniți atenția. Inițiază jocul- este o primă dovadă de cavalerism. Strâns legat de noțiunea de romantism este caracterul integru, ce presupune totodată educație, maniere, respect față de femeie. Respectați-vă femeia și veți fi respectați, iubiți-o și veți fi iubiți. cuceriți-o cum se cuvine și…de aici puteți spune că jucați în altă ligă.

Bănuiesc că unele din opiniile emise aici vor fi în asentimentul vostru, iar altele nu. Prin urmare, întrebările și comentariile sunt așteptate cu interes.
Pentru că și noi avem propriile presupuneri despre cum funcționați voi, bărbații, iubiții, soții- vă încurajez să ni le dezvăluiți. Scriem un articol și cu ocazia zilei voastre, nu-i așa?

sursă foto: dollarphotoclub.com

About Author

Avatar

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.