Căsătoriile gay: PRO sau CONTRA?

0

Platon a fost unul dintre filosofii care a crezut cu tărie într-o societate ideală. Și-a susținut punctul de vedere, deși credințele lui i-au pus viața în pericol în repetate rânduri. A venit cu valori extraordinare ce ar fi putut crea societatea în care el credea cu adevărat, însă s-a lovit de cel mai înverșunat dușman al idealului: omul.

Societatea zilelor noastre nu diferă cu mult de Grecia antică, omul fiind în continuare cel mai dificil pion al interacțiunilor zilnice. Există persoane pentru care armonia este necesară, pe când alții scormonesc după conflicte tocmai pentru că nu înțeleg: viața, pe cei din jur și poate cel mai important, nu se înțeleg pe sine.

Pentru acest articol am discutat cu doi bărbați, unul heterosexual și celălalt homosexual. Am vrut să știu care este viziunea lor în ceea ce privește căsătoriile homosexuale, cum fanatismul religios dezbină și în ce anume stă esențialul înțelegerii dintre noi toți.

CONTRA

Care sunt motivele pentru care două persoane de același sex nu ar trebui să se căsătorească și de ce?

Nu sunt de acord cu căsătoria între persoane de același sex, la fel cum nu sunt de acord nici cu a fi homosexual deoarece este împotriva naturii. Consider că este împotriva naturii tot ceea ce ne poate pune specia în pericol iar dacă toată lumea ar alege orientarea homosexuală, într-o generație omenirea ar dispărea complet.

Care crezi că sunt motivele pentru care societatea se împotrivește acestor tipuri de relații sau căsătorii?

Primul motiv ar fi parțial legat de fanatismul religios și al doilea este reticența față de oamenii diferiți. Nu cred că toți dintre cei care sunt împotriva acestor tipuri de relații sau căsătorii au contemplat cu adevărat asupra acestui subiect.

Din perspectiva ta, crezi că există o cale de mijloc pentru a pune punct acestor conflicte?

Conflictul poate să dispară dacă fiecare își vede de treaba lui dar este atent să nu îl deranjeze pe cel de lângă el.

Nu sunt de acord cu căsătoria între persoane de același sex, la fel cum nu sunt de acord nici cu a fi homosexual deoarece este împotriva naturii.

PRO

Care sunt motivele pentru care două persoane de același sex ar trebui să se căsătorească și de ce?

Ai nimerit un gay pe care nu îl preocupă foarte mult tema căsătoriei, deși într-un viitor nu foarte îndepărtat, posibil să mă căsătoresc cu un bărbat. Legea nu obligă nici un individ să se căsătorească, o face lumea heterosexuală și homosexuală din tradiție, plăcere sau siguranța viitorului alături de persoana iubită. Pentru mine, căsătoria e mult mai mult decât un jurământ în fața unui preot sau o hârtie semnată la starea civilă. E relația care se înfiripă între două persoane, indiferent de sex. Consider că din momentul în care un cuplu hotărăște să locuiască împreună, aceștia formează o familie, se pot considera soț și soție.

Motivele pentru care două persoane de același sex ar trebui să se căsătorească depind de interesul fiecăruia. Biserica din toată lumea, de orice culoare ar fi ea, nu acceptă căsătoriile homosexuale, cu foarte mici excepții, fapt pentru care homosexualii nu au nici un motiv de a se căsători în biserică.

Aș dori mult ca societatea în care m-am născut să gândească rațional și să acționeze drept. Ea ar trebui să înțeleagă faptul că un individ homosexual nu este automat și periculos.

Care crezi că sunt motivele pentru care societatea se împotrivește acestor tipuri de relații sau căsătorii?

O să mă refer strict la România pentru că în Spania sunt acceptate relațiile homosexuale, iar căsătoria între persoanele de același sex e legală. În primul rând, lumea nu știe cu adevărat ce e un homosexual. E comic, dar așa e. Și cum în România funcționează extraordinar efectul de turmă, tot ce e diferit sperie, e considerat ciudat și trebuie eliminat. E dureros când părinții nu își acceptă copilul în momentul în care descoperă că e homosexual. În România se întâmplă asta foarte des. Părinții mei nu știu că sunt gay, nu pentru că nu aș putea să le spun, ci pentru că nu vor înțelege. E dureros cum amici din copilărie încetează să îți mai fie prieteni când descoperă că ești gay și asta doar pentru că nu vor să gândească. Nimic mai mult, trebuie doar să gândească. Societatea nu înțelege ce e un homosexual, nu știe cu adevărat ce e un homosexual. Eu înainte să îmi accept sexualitatea nu voiam să știu cu adevărat ce e un homosexual, știam doar nu, nu și nu. Gândeam ca un robot.

Ce diferență de percepție există între a fi gay în România și a fi gay în altă țară?

Încetul cu încetul în România, în orașele mai mari, se limpezesc apele. Eu până la 25 de ani nu am putut să îmi accept sexualitatea în societatea și țara în care m-am născut. Într-adevăr, e diferit între a fi gay în Spania și în România. Acasă eram un gay reprimat, pe când în Spania sunt un gay liber. Îmi place România foarte mult, iubesc Timișoara, dar odată cu acceptarea sexualității mele, am hotărât să părăsesc țara. Am ajuns în Spania și am cunoscut o lume atât de deschisă și caldă încât m-am îndrăgostit. Lumea e atât de prietenoasă aici încât la început te sperie. Dacă în România ți-e frică să spui că ești gay, aici societatea încurajează homosexualii să se accepte pe ei înșiși. Acasă nu știa nimeni ce e înăuntrul meu, trebuia să mă ascund până și de mine însumi, trebuia să îmi controlez mereu mișcările, mimica, hainele, mersul, cuvintele, privirile, ca și cum aș fi fost o pasăre în colivie.

Din perspectiva ta, crezi că există o cale de mijloc pentru a pune punct acestor conflicte?

Aș dori mult ca societatea în care m-am născut să gândească rațional și să acționeze drept. Ea ar trebui să înțeleagă faptul că un individ homosexual nu este automat și periculos. Ar trebui să citească mai mult și să se uite la televizor mai puțin. Și nu în ultimul rând, oamenii ar trebui pur și simplu să gândească.

About Author

Avatar

Sunt o optimistă convinsă și mi se spune că am un entuziasm molipsitor. Am declarat război oricărui colț de mobilă, acolo unde se râde mult sunt mereu prezentă și încerc să împodobesc lumea din jurul meu cu frumos. Îmi place să cunosc suflete noi, să le observ și să-i descopăr pe oamenii care le poartă. Și, poate cel mai important, îmi place să scriu despre toate acestea.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.