Când distanţa pune punctul.

0

Cu toţii am fost la un moment dat implicaţi într-o relaţie la distanţă. Dacă nu noi personal, am avut prieteni care iubeau pe cineva dintr-o altă parte a ţării sau chiar altă ţară. Eu personal am trecut prin genul de relaţie la distanţă şi am prieteni care la fel au fost puşi faţă în faţă cu distanţa. Cu toate astea, am auzit de prea puţine cazuri în care una din ele să se concretizeze pe parcurs. De regulă, după primele luni, distanţa îşi punea accentul pe relaţie şi lucrurile începeau încet să scârţâie, până când totul rămâne doar o amintire.

Toate gadgeturile şi aplicaţile din zilele noastre sunt menite să reducă distanţa dintre oameni, dar cu toate astea, se pare că majoritatea relaţiilor la distanţă sunt predestinate eşecului.

De ce?

* Lipsa contactului fizic. (sărutări, îmbrăţişări, giugiuleli, ţinutul de mâna şi nu în ultimul rând, lipsa sexului)

Bineînţeles că o relaţie înseamnă mai mult decât aceste intimităţi fizice, dar când partenerul lipseşte luni la rând, este în natură noastră omenească să căutăm în altă parte. Atunci intervine tendinţa de a înşela. Tu poate eşti sincer şi încerci din răsputeri să-ţi reprimi nevoia arzătoare de contact fizic, dar cât de sigur eşti de partenerul din cealaltă parte a ecranului?

* Unul dintre voi va întâlni pe altcineva.

Ştiu că te gândeşti că asta nu se va întâmpla în cazul tău şi al prietenei, prietenului, soţului sau soţiei tale, dar nevoia de a umple anumite goluri este una din caracteristicile definitorii ale oamenilor. Dacă nu eşti tu cel care să îl/o ţină de mână atunci când trece prin momente dificile sau momente frumoase, cineva o va face.

* Gelozia.

Multe persoane implicate în relaţii la distanţă spun că au încredere în partener. Dar ce faci atunci când micul monstru verde, numit gelozie, îţi încolţeşte mintea când celălalt nu răspunde la telefon sau uită să te sune înainte de culcare? Gelozia este una din principalele motive pentru care relaţiile la distanţă se destramă. Încet, încet pierzi încrederea, încep certurile, se stinge flacăra care credeaţi că va fi vie o viaţă întreagă.

* Costurile ridicate ale drumurilor.

Cu toate că se numeşte relaţie la distanţă, asta nu înseamnă că nu vă vedeţi de loc. Doar că frecvenţa întâlnirilor voastre este mai scăzută decât în cazul în care locuiaţi la un drum scurt cu maşina unul de celălalt sau chiar în acelaşi oraş. Dacă distanţa este mare şi costul benzinei va fi pe măsură, iar despre preţurile biletelor de avion să nu mai vorbim.

* Monotonia convorbirilor.

Cu toate că vorbiţi zilnic la telefon şi comunicarea este prezentă, după o perioada îndelungată, ea se poate transformă într-o rutină în care singurul lucru pe care îl mai împărtăşeşti cu celălalt este dorinţa de revedere. La început aveaţi o groază de povestit, mici întâmplări, amintiri şi aventuri, dar când toate au fost spuse nu mai rămâne altceva de spus decât “mi-e dor de tine”.

About Author

Avatar

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.