Up & coming: Porcelaine

0

Vă invităm să faceți cunoștință cu Frățiman Kinga aka Porcelaine, o artistă deosebită, ce cu siguranță va face furori în lumea muzicii deoarece odată ce ai auzit-o cântând, nu ai cum să nu te îndrăgostești de vocea ei.

Cine este artista Porcelain? Care este backgroundul tău?

Numele meu este Frățiman Kinga, am terminat Facultatea de Arte Plastice din Timişoara și sunt fascinată de tot ce înseamnă muzică. În timpul facultății am avut oportunitatea să testez mai multe domenii precum desen, fotografie, istoria artei, prelucrare imagini, video și montaj. Oricât de mult m-a atras partea de video, mereu m-am întors spre muzică.

Iubesc muzica și oricât de greu a fost drumul să ajung să știu tot ce știu acum, dacă ar fi să o iau de la început, nu aș sta pe gânduri. Cei 9 ani de pian și lecțiile de vioară mi-au rafinat gusturile și m-au făcut să apreciez calitatea din punct de vedere auditiv. Nu cred că e mult când spun că muzica îmi saltă sufletul și îl poartă spre alte culmi.

Sunt foarte pretenţioasă indiferent că este vorba de imaginea promovată sau muzica pe care o abordez şi nu încredinţez partea de compoziţie oricui. Am noroc de un soţ la fel de talentat cu ajutorul căruia l-am cunoscut pe compozitorul primei mele piese. Cumva iţele încurcate ale vieţii m-au dus către Jon Daou, cu care lucrez în momentul de față la un album.

De ce Porcelaine?

Numele este inspirat/”împrumutat” de la Moby, după piesa lui “Porcelain”. Porcelaine în versiunea franceză este mai plăcut ca sonor. În germană porcelanul este “Weißes Gold”, aurul alb. E un material ce îmbracă diferite forme şi devine destul de tăios la spargere. Cred că pot afirma că mă reprezintă şi ca personalitate.

Cum ţi-ai caracteriza stilul pe care-l abordezi?

Ceea ce cânt eu este muzica de film, cu orchestraţie, sentimente și culoare. În general când lucrez sau vreau să ignor zgomotul de fond ascult muzică epică. De aceea am considerat că abordând stilul acesta pot transmite liniştea pe care o trăiesc şi eu la rândul meu.

Cu cine ţi-ai dori un duet şi de ce?

Cântatul în duet?… S-a rezolvat. Spun asta pentru că nu mai e un secret, iar faptul că îl pot împărtăşi cu voi primii îmi face o deosebită plăcere. Am dorit mereu să cânt un duet cu textierul/micul meu poet Mihai Frățiman, pe numele de artist MikeF. Este o persoană cu nenumărate talente. Poate îl ştiţi după videoclipul dedicat echipei de Rugby Timişoara care a şi devenit imnul oficial. Dar să revin la întrebarea ta, piesa ce urmează să fie lansată în curând se numeşte POSITIVE şi mai implică o a treia persoană, un artist din SUA, pe nume WindchILL. Şi este o piesă grozavă.

Ce ai în plan pentru 2015?

Să continui colaborarea cu Jon Daou şi cu alţi noi compozitori .

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.