Top Fashion Influenceri din România: Edi Enache

0

Pe Edi l-am descoperit din întâmplare pe facebook, când încă era la început cu blogul. M-a fascinat abordarea lui în relaţia cu fashion-ul şi, în special, ochiul pentru fotografie. Blogul lui Edi este o călătorie imagistică superbă!

Top Fashion Influenceri din România: Edi Enache

www.thefashionjumper.com

Ce consideri că îi lipseşte industriei de modă din România în acest moment?

Cred că oamenii din modă trebuie să construiască un pod către publicul consumator prin care să îi informeze şi să le arate că moda nu înseamnă neapărat haine cu ţinte, pene, puf şi sclipici. Dacă românii ar înţelege asta şi nu ar mai fi speriaţi de tot felul de apariţii bizare şi personaje controversate, ar fi mai deschişi către a consuma moda românească şi industria ar merge mai bine. Încerc să învăţ în fiecare zi lucruri despre modă, e un domeniu fascinant şi sunt multe de făcut în România pe partea asta şi tocmai de-aia ar trebui să ne bucurăm, e un teritoriu nou, o lume care s-a deschis pentru mulţi tineri români abia în urmă cu 5-6 ani când social media şi-a făcut simţită prezenţa.

Top Fashion Influenceri din România: Edi Enache

Cine consideri că sunt cei mai mari fashion influenceri la nivel mondial? Ce fashion influenceri merită urmăriţi?

Cred că ideea de influencer este pe cale de dispariţie pentru că s-a învârtit în jurul cifrelor, a numărului de urmăritori, fani, prieteni de pe Facebook sau Instagram. Însă oricine poate fi influencer. Oricine poate influenţa. Au existat colecţii de modă inspirate de oamenii străzii – adică cerşetori sau oameni care dorm pe stradă. În acest moment, toate colecţiile şi toate trendurile sunt dictate de felul în care tinerii se îmbracă pe stradă în marile capitale ale lumii. Nu trebuie să ai studii de modă, nu trebuie să faci parte din lumea modei însă o poţi influenţa. Eu o urmăresc de mulţi ani pe Chiara Ferragni, una din cele mai simpatice bloggerițe din lume. În ceea ce priveşte partea masculină, îi admir pe Prince Pelayo şi Adam Gallagher. Însă ideea de zeitate prezentă în lumea modei e aproape dispărută. Au existat în trecut o mulţime de oameni de acest gen, acum, oricine are simt estetic sau o personalitate şi atitudine interesantă poate fi influencer şi poate schimba hainele din vitrine.

Top Fashion Influenceri din România: Edi Enache

De ce crezi că este sau ar trebui să fie importantă moda pentru omul de rând?

Moda e despre contextul social în care ne aflăm, despre vremurile în care trăim şi felul în care vrem să arătăm anumite lucruri despre noi. Fie că ne place să ne gândim la asta sau nu, moda este despre ce se întâmplă ACUM în lume. Sau ce s-a întâmplat în ultimele luni. Sau ce urmează să se întâmple. Social, politic, economic, umanitar, divertisment – toate astea ne dictează felul în care gândim şi ne purtăm. Ne lăsăm amprenta personalităţii şi a locului şi timpului în care trăim în modă, în felul în care ne îmbrăcăm. Nu cred că pentru toată lumea ar trebui să fie importantă moda, cred că trebuie să îţi placă, să ţi se pară confortabil şi distractiv să faci asta, să îţi permiţi din punct de vedere financiar şi să fie ceva natural. Nu e pentru toată lumea, e pentru cine vrea. Însă cred că toţi ar trebui să fim atenţi la cum ne îmbrăcăm. Pentru că exteriorul tău arată foarte mult despre cât de mult te respecţi pe tine însuţi. Şi dacă te respecţi pe tine şi vrei să le arăţi oamenilor o variantă frumoasă a ta, faci lumea mai frumoasă şi vei primi lucruri frumoase înapoi. E un boomerang.

Top Fashion Influenceri din România: Edi Enache

Top Fashion Influenceri din România: Edi Enache

About Author

Avatar

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.