Secrete bine păzite cu… Vanotek

0

Cu siguranță i-ai auzit o vară întreagă, peste tot, hit-ul “Tell me who”, dar sunt absolut convinsă că nu știi mare lucru despre Ion Chirinciuc, omul care stă în spatele proiectului Vanotek. Pe mine m-a făcut curioasă încă de prima dată când am intrat în contact cu muzica lui, așa că l-am luat la întrebări.

Povestește-ne cum a început totul pentru tine. Cine este, mai exact, Vanotek?

Sunt Ion Chirinciuc și vin din Republica Moldova. Știu că mi-am dorit dintotdeauna să fac muzică, iar părinții m-au încurajat să merg pe această cale. La 5 ani, tatăl meu mi-a cumpărat o chitară, cântam așa cum puteam eu la vârsta aceea, apoi în clasa a doua m-a întrebat dacă vreau să merg la școala de muzică. Dar pentru că aveam degetele puțin cam scurte, nu am mai făcut chitară și am ajuns să studiez acordeonul. În România am venit la numai 11 ani și am început să studiez muzica la Liceul de Artă „Octav Băncilă” din Iași, apoi m-am mutat în București. Așa am început să compun pentru diverși artiști precum Dan Bălan, Antonia, DJ Sava, Corina, Tom Boxer, Naguale, Havana, Anda Adam, Sasha Lopez. Sunt foarte fericit atunci când fac muzică și când văd că oamenii o apreciază. Asta contează pentru mine mai mult decât să fiu recunoscut eu, contează ca ei să-mi recunoască muzica. Iar când lucrul acesta trece de granițele României – așa cum este cazul cu Rusia sau Ucraina, unde am concerte și sunt prezent în topuri, bucuria e și mai mare.

De unde vine numele tău de scenă?

De la o poreclă pe care o am de mic. În copilărie prietenii îmi spuneau Vano, iar atunci când m-am apucat să fac muzică, pentru că îmi plăcea curentul tek house, am inventat acest nume de scenă. I-am mai pus un tek, să fie mai electronic. Așa a apărut Vanotek.

Te așteptai la succesul piesei “Tell Me Who”?

Nu mă așteptam, dar aveam încredere în piesă și speram ca și oamenilor să le placă. Feedback-ul a fost foarte bun și din România, dar și din alte țări și la fel s-a întâmplat apoi și cu “Back to Me”. Întregul album “No Sleep” include multe piese care îmi plac, cu voci bune, speciale.

interviu vanotek

De ce ai ales să colaborezi cu Eneli?

Îmi place cum dă pe piese, cum îi sună vocea, este potrivită viziunii mele și stării pe care o are piesa.

Ți-ai dorit mereu o carieră muzicală?

Da, cum spuneam, mereu mi-am dorit să fac muzică, cred că de la 2 ani am manifestat pasiunea aceasta. Și sunt foarte încântat că anul trecut am lansat împreună cu Global Records și primul meu album, ”No Sleep”, care include cele mai cunoscute piese, precum ”Tell Me Who” feat. Eneli, „În dormitor” și ”My Mind” feat. Minelli, ”Take the Highway”, ”I’m Coming Home” feat. Georgian și The Code, ”My Heart is Gone” feat. Yanka.

Ai emoții înainte de un show?

Nu am emoții, mă bucur de moment și îmi doresc foarte mult ca muzica să vorbească de la sine.

Unde și cum îți găsești inspirația?

În orice, ascult multă muzică, mă inspiră mulți artiști, caut voci speciale, diferite, apoi îmi place să lucrez cu regizori care să redea exact feeling-ul piesei.

Ce artiști admiri?

Urmăresc mulți artiști din zona dance, Dj, producători: Cedric Gervais, Moby, Steve Aoki, Martin Garrix, Skrillex, ZHU.

Ce planuri de viitor ai?

Am fost de curând la o sesiune de songwriting la Londra, am lucrat pentru piese noi de care sunt încântat. În rest, concerte în România, dar și în alte țări din Europa. Și multă muzică.

Un mesaj pentru cititorii Altfel.

Să aveți o vară frumoasă cu multă muzică bună!

About Author

Avatar

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.