Secrete bine păzite cu …Sebuh

0

Sebastian Cojocaru (DJ Sebuh) “pune muzică” încă de pe vremea liceului. Încet, încet această pasiune s-a transformat într-un stil de viață și chiar într-un job care oferă foarte multă stare de bine, asa cum ne spune chiar el. Am stat de vorbă și ne-a povestit despre cum i-a schimbat viața această pasiune, despre responsabilitățile unui DJ, cum își simte publicul și pe ce criterii își alege el piesele dar și despre ce face el în timpul zilei şi care sunt celelalte pasiuni ale lui.

Secrete bine păzite cu ...Sebuh

Îți mai aduci aminte când ai pus pentru prima oară muzică în fața unui public?

Îmi amintesc perfect, acum vreo 20 ani, eram în liceu și a fost o petrecere organizată în cadrul liceului de către o profesoară de limba engleză unde puteau să vină toți elevii de liceu. Au fost vreo 150-200 de elevi la acea petrecere.

Cum ți-a schimbat muzica viață?

Mi-a schimbat viața total, din toate punctele de vedere. Pasiunea mea din copilărie, a ajuns să fie jobul meu, modul meu de viață. Este un job prin care am cunoscut foarte multă lume, am legat foarte multe relații și prietenii, un job care oferă foarte multă stare de bine.

Cum este o zi din viața ta, dar un weekend?

În timpul săptămânii, o zi din viața mea înseamnă multă muncă, undeva la 5,6,7 ore de studiu muzical, diferite întâlniri cu clienții pentru evenimente și odihnă cât se poate de mult. În weekend, de obicei, am câte 3 evenimente și cam 3-4 ore de somn între ele.

Secrete bine păzite cu ...Sebuh

De când mixezi, care a fost cea mai mare satisfacție a ta?

Fiecare eveniment în parte îmi oferă satisfacție pentru că fac ceea ce îmi place, interacționez cu foarte mulți oameni și prin ceea ce fac îi binedispun, le creez amintiri, îi fac să zâmbească și să se bucure de acele ore, îi ajut să uite de alte gânduri și probleme cotidiene.

După ce criteriu îți alegi piesele care urmează apoi să fie mixate de către tine?

În general îmi aleg piesele și variantele de piese astfel încât să le pot integra în colecția deja existentă, astfel să le pot îmbina într-un mod plăcut chiar dacă sunt din genuri diferite de muzică.

Consideri că un set nepotrivit pentru un eveniment îți poate afecta substanțial imaginea?

Cu siguranță da, nu există două evenimente la fel, două seri la fel și trebuie pregătite fiecare în parte, astfel încât fiecare eveniment să fie o reușită.

Secrete bine păzite cu ...Sebuh

Care sunt cele mai importante lucruri pe care dorești să le exprimi publicului tău?

Tot timpul am încercat ca pe lângă hit-uri să folosesc în seturile mele și piese mai puțin cunoscute, sau chiar necunoscute, despre care am considerat că sunt foarte bune și că merită promovate. Este foarte important ca DJ să faci și educație muzicală într-o anumită măsură.

Cum simți publicul tău?

Partea cu simțitul publicului este destul de complexă, dar odată cu experiența acumulată în ani, devine un lucru destul de ușor. Din partea mea este complexă deoarece trebuie să înțeleg rapid nevoia publicului și să acționez aproape instant în funcție de dorințele oamenilor fără o comunicare verbală. Practic, doar privindu-i trebuie să le intuiesc preferințele muzicale. Pe de altă parte, e nevoie de o cultură muzicală foarte bogată pentru a oferi oamenilor muzica cu care rezonează.

În ce locații ai pus muzică și unde pui acum?

Ca și cluburi și pub-uri am lucrat în multe locații cum ar fi Sahara Road Club, Gaiya Pub, Republica, Wings, River Deck Timișoara, The Note Timișoara. În prezent sunt, în principiu, în fiecare weekend la Wings Pub, iar când nu sunt acolo sunt la evenimente private. De asemenea, am o emisiune la Radio Arad cu seturi de muzică… 99.1 minute cu Sebuh, emisiune în care aduc și pe radio muzica pe care o promovez în seturile mele de la evenimente și petreceri în pub-uri.

Ce alte pasiuni mai ai?

Pe lângă pasiunea pentru muzică care s-a transformat în job, a doua mea mare pasiune este călătoritul.

Cum se îmbină muzica cu călătoriile?

Se îmbină destul de bine pentru că în fiecare an îmi las anumite perioade libere în care să pot să călătoresc.

Secrete bine păzite cu ...Sebuh

Îți cauți inspirație pentru muzică în călătoriile tale ?

În general caut liniște în călătoriile mele, locuri cât mai exotice unde să îmi reîncarc bateriile.

Ce sfaturi ai da tinerilor care doresc să îți urmeze cariera?

Îi încurajez să urmeze această carieră pentru că este o meserie extrem de frumoasă, care aduce foarte multe satisfacții personale… dar pentru a le obține trebuie să muncească extrem de mult.

text: Cristina Sabău

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.