Secrete bine păzite cu Prozacel

0

Dargo și Prozăcel activează de ani de zile pe scena party-urilor timișorene. Am stat de vorbă cu ei pentru a afla ce înseamnă muzica bună pentru ei și care au fost cele mai frumoase momente pe care le-au trăit alături de publicul timișorean.

Cum a început totul pentru tine? De ce ai ales această cale?   

Am fost atras de muzica electronică sau cea de “club”, cum îi spuneam atunci, încă din școala generală, pe când o colegă de clasă primea foarte des casete cu techno de la fratele ei din America. Nu după multă vreme, am început să frecventez câteva cluburi unde se mixa genul acesta de muzică și am rămas fascinat de vibe-ul și feeling-ul pe care poate să mi-l ofere acea muzică mixată de un DJ. Acest lucru a dus la dorința de a învață și eu să mixez. Treptat am achiziționat sculele necesare pentru asta. Am participat la party-uri private, care după scurt timp m-au ajutat să ajung rezident în club MAXIMUS, unde am avut ocazia să mixez alături de nume mari ai pieței muzicii electronice de la noi din țară (Rhadoo, Vali Bărbulescu, Dj Optick, Adrian Eftimie).

Care a fost cel mai memorabil moment din cariera ta până acuma?

În primul rând, aș putea să spun că un moment important în cariera mea a fost faptul că am ajuns rezident la club MAXIMUS, unde am avut ocazia să mixez și să ascult DJ cu nume mari!

Tot acolo am avut ocazia să îl cunosc și pe Dargo, cu care am rămas prieteni, iar în anul 2007 am participat împreună la HOUSE PARADE.

Un al doi-lea moment important a fost în 2009, când a luat “naștere” NIGHTLONG EVENT, unde până în anul 2016 am avut ocazia să mixez alături de nume mari ale muzicii electronice internaționale (Fumiya Tanaka, Bruno Probsato, Cabanne, Vera etc). După care, până în prezent, am mixat la petrecerile sub numele de UNDERTHEIVY, unde am avut ocazia să întâlnesc nume consacrate (DeWalta, Martin Buttrich, Guti).

Spune-mi un gen sau subgen de muzică ce tu consideri că nu primește atenția pe care o merită din parte publicului.

Aici nu prea aș avea de spus nimic deoarece gusturile fiecăruia sunt diferite și sunt de părere că muzica rea nu există, ci gusturile diferă, de aceea și publicul ar trebui să se orienteze și să meargă la ceea ce îi place.

Care consideri că este o greșeală pe care un DJ nu ar trebui să o facă niciodată?

În primul rând, o mare greșeală ar fi ca cineva să fie DJ fără să aibă o cultură muzicală, să înțeleagă de unde a plecat totul de s-a ajuns în momentul de față. În al doilea rând ar fi o greșeală ca cineva să facă asta doar ca să se afirme, fără să aibă o noimă muzica mixată.

Ca DJ, trebuie să trăiești și să simți muzica.

Cine te-a influențat cel mai mult până acuma în cariera ta?

Sunt fan Ricardo Villalobos. El m-a influențat cel mai mult și nu doar prin faptul că mixează ci și prin modul lui de gândire a mixajului și de alegere a pieselor potrivite la momentul potrivit!

La ce festivaluri sau în ce cluburi ți-ai dori să participi în viitor?

Mi-ar face plăcere să particip la festivalurile dedicate muzicii electronice de la noi din țară (Sunwaves, Waha, Electric Castle, etc), dar și la cele din străinătate. Cât despre cluburi, în momentul de față am primit oferte de la câteva cluburi din Anglia, Germania și Franța, cu care suntem încă în stadiul de negocieri.

Recomandă-ne 2 DJ care crezi tu că sunt sunt buni în ceea ce fac.

Categoric, Ricardo Villalobos, Zip și Rhadoo – pe care eu personal îl apreciez foarte mult!

foto: Cristiva Ivașcu

About Author

Avatar

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.