Secrete bine păzite cu… Alexandru Ghencea

0

Alexandru Ghencea a captat atenția lumii design-ului vestimentar din România cu prezentarea colecției Bald Barbie din cadrul Galei de Modă UVT. Este un tânăr designer care promite multă originalitate și creativitate și care, cu siguranță, va continua să surprindă și pe viitor. Deoarece credem în puterea “oamenilor altfel” care se străduiesc și reușesc să iasă din tipare, te invităm să intri puțin în lumea lui prin intermediul interviului de mai jos. Acest interviu este prima parte dintr-o poveste în două acte pe care ți-am pregătit-o despre Alexandru. În ediția viitoare te va aștepta un editorial fashion cu adevărat… altfel! 🙂  

De ce ai ales design-ul vestimentar?

Am ales să studiez design vestimentar pentru că am avut mereu o pasiune pentru haine și artă, iar acum, sunt convins că nu aș putea să fac altceva care să îmi aducă o satisfacție mai mare.

interviu Alexandru Ghencea

Care este povestea colecției Barbie?

Colecția “Bald Barbie” are la bază nevoia de evoluție la nivel personal dar și de apartenență la un grup. Proiectul abordează tema subestimării asociată cu păpușa Barbie. Această legătură între cele două componente ale temei nu este întâmplătoare. Păpușa Barbie este o identitate subapreciată, luată peste picior în general. Colecția este realizată ca prim pas spre o dezvoltare personală constructivă și durabilă, cu efecte și consecințe asupra propriei persoane dar și asupra mediului social: familie, prieteni, grupuri etc.

Cărui tip de femeie se adresează creațiile din colecția Barbie?

Creațiile din colecția Bald Barbie se adresează femeilor care vor să iasă în evidență în societate și nu le e frică să fie în centrul atenției.

Unde îți găsești inspirația?

Îmi place să mă inspir din problemele actuale ale societății și din pop culture.

Cum vezi tu industria de modă din România? Crezi că oferă șansele necesare dezvoltării unui tânăr designer?

Consider că designerilor tineri li se oferă foarte multe șanse de promovare prin diverse platforme destinate design-ului vestimentar și concursuri unde aceștia își pot expune colecția către un public mai larg.

Ce planuri de viitor ai?

Planurile mele de viitor constau în promovarea colecției Bald Barbie și în continuarea studiilor de master la secția modă-design vestimentar la Facultatea de Arte și Design din Timișoara.

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.