Ramona Rusu – “Queen of Europe” într-o lume a bărbaților

0

Ramona Rusu a fost pasionată de mică de motoare, mașini și tot ce era pe roți. Dar nu s-a oprit doar aici, și-a transformat această pasiune într-un vis și mai apoi într-o carieră care a propulsat-o pe cele mai înalte podiumuri din Europa. Anul acesta Ramona a debutat în Raliul Național și Cupa Dacia 2018. Cu această ocazie am putut să o urmărim concurând chiar acasă, la Raliul Aradului KIA, iar după concurs am avut ocazia să stau puțin de vorbă cu ea.

Ramona Rusu – Queen of Europe

Știu ca toată lumea îți pune această întrebare, și mă simt obligată să o pun și eu… de unde această pasiune?

Din copilărie mi-au plăcut mașinile, iar pe măsură ce am crescut interesul a devenit tot mai mare, visând să conduc și eu una adevărată într-o zi.

Ramona Rusu – Queen of Europe

Cum e să fii femeie într-o lume a bărbaților?

Să fii femeie într-o lume a bărbaților nu e chiar ușor, datorită faptului că toată lumea e cu ochii pe tine și ești minoritară și mai ales pentru faptul că vrei să fii competitivă și să ai și un rezultat în urma efortului depus.

Ramona Rusu – Queen of Europe

Am văzut pe instagram mai multe titluri obținute de tine. Poți să ne spui câte ceva despre ele.

Da, am reușit să obțin câteva titluri, cum ar fi Queen of Europe, Vicecampion King of Europe street legal 2014, Locul 1 în Campionatul Maghiar de drift 2014.

Ramona Rusu – Queen of Europe

Care este secretul carierei tale?

Secret în cariera mea… nu este. Totul se rezumă la multă muncă și ambiție, multă practică și, de ce nu, puțin noroc, în sensul că și mașina trebuie să țină cu tine.

Ramona Rusu – Queen of Europe

Anul acesta ai debutat în Raliul National și Cupa Dacia. De ce și cum ai făcut această schimbare?

Da, am debutat în Raliul Național și Cupa Dacia în acest an pentru că am vrut să cunosc mai mult, am vrut să mă provoc și să mă perfecționez, să văd cum se comportă o mașină pe macadam sau pe probele de asfalt. Aceste lucruri în lumea de drift-ului nu le poți cunoaște. Alte deosebiri ar fi că la raliu ești asistat de un navigator în care trebuie să îți pui toată încrederea.

Ramona Rusu – Queen of Europe

Ai participat deja la 3 etape și roadele muncii tale încep să apară. Ce rezultate ai până acum?

Am participat deja la primele trei etape de raliu, două pe asfalt și unul de macadam și la ultimele două am reușit să mă clasez pe podium.

Ramona Rusu – Queen of Europe

Nu demult ai participat la Raliul Aradului KIA, cum e să concurezi acasă?

Da, Raliul Aradului a fost la mine acasă, dacă pot să zic așa, însă nu a fost ușor, fiind primul meu macadam am avut multe de învățat iar la final am fost foarte mulțumită.

Ramona Rusu – Queen of Europe

Ce planuri de viitor ai?

Momentan în plan este Raliul Național și Cupa Dacia, și îmi doresc să pot să particip la toate etapele până la sfârșitul anului și să am și un rezultat. Următoarea etapă la care particip va fi cea de la Bacău. Nu voi renunța nici la concursurile de drift, dar raliul este prioritar în acest an.

Ramona Rusu – Queen of Europe

Noi îi dorim Ramonei mult succes în continuare și îi ținem pumnii la concursurile viitoare.

Interviu realizat de Cristina Sabău

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.