Osric Chau ne-a apărat de fantome și vampiri la East European Comic Con

0

Cred că cei mai mulţi dintre voi îl cunosc pe Osric Chau din rolul profetului Kevin Tran din serialul Supernatural. Cu toate că poate pentru unii numele lui nu spune mai nimic, are totuşi o filmografie destul de vastă, multe proiecte şi planuri de viitor.

Încă din 2002, băiatul nostru şi-a suflecat mânecile şi s-a apucat de treabă. Poate l-aţi văzut în filmul “2012” sau poate în mai mult decât sângerosul The Man with the Iron Fists sau poate sunteţi la curent cu faptul că şi-a împrumutat vocea mai multor jocuri video (“Sleeping Dogs” fiind unul din ele). Oricum, Osric se face repede remarcat şi prin înfăţişarea lui exotică, moştenire de la tatăl său din Hong Kong şi mama sa din Malaysia… el e totuşi canadian get-beget, născut şi crescut în Vancouver.

Ce îl face şi mai interesant e faptul că el nu şi-a dorit să devină actor, ci cascador, fiind încă de foarte tânăr pasionat de artele marţiale, pasiune pe care o menţine şi azi puternică. Nu vă lăsaţi păcăliţi de trăsăturile lui dulci şi copilăroase, fiindcă Osric are un fizic impresionant, dând dovadă de multă muncă, pasiune şi concentrare. Tocmai datorită pregătirii sale fizice a reuşit să prindă un rol principal alături de David Carradine, în filmul Kung Fu Killer.

În continuare aş vrea să vă povestesc cum a decurs întâlnirea mea cu Osric Chau, întâlnire pe care cu siguranţă mi-o voi aminti şi peste ani şi ani ca fiind una memorabilă.

Osric a fost unul din actorii invitaţi la cea de-a treia ediţie a East European Comic Con, ce a avut loc între 8-10 mai, la Bucureşti. În aceste trei zile vizitatorii, actorii, presa, expozanţii şi bloggerii s-au contopit frumos într-o mare “la famiglia”, fiind cea mai bine organizată ediţie de până acum.

Subsemnata, împreună cu prietena şi partenera mea de afaceri Ioana Raluca Popescu, am avut acreditări de presă, adică, mai pe româneşte liber la poze, mini-interviuri şi recenzii la cald. Cred că e cazul să menţionez şi că din 2014 am comunicat şi comunic constant cu Osric, discutând în prealabil cu el posibilitatea unui scurt interviu.

Long story short, a treia zi a convenţiei a fost şi ziua în care am reuşit să fac o poză cu el şi am realizat şi interviul cu tânărul actor canadian. Osric a fost extrem de apreciat de toţi cei prezenţi, el fiind şi pasionat de Cosplay şi apărând pe scenele EECC costumat în diverse personaje. (dacă sunteţi curioşi, căutaţi pozele cu el făcând cosplay Loki, un deliciu!).

osric chau

Anul trecut, Osric a fost extrem de amabil şi a acordat un interviu online site-ului nostru Edge and Back, în care ne-a spus foarte pe cinstite că artele marţiale au fost şi sunt prezente în viaţa lui, ajutându-l să aibă o perspectivă mai clară asupra scopurilor lui şi făcându-l să fie mai recunoscător în general.

Am ţinut neapărat să îl întrebăm şi despre semnificaţia prenumelui exotic: “este un nume vechi englezesc, ce ar putea fi tradus aproximativ prin “Conducător Divin”. Ne-a mai spus că nu a mai întâlnit nici o persoană cu nume ca al lui până acum şi că nu ar şti cum să reacţioneze dacă s-ar găsi faţă în faţă cu un alt Osric.

Să revin la subiect, am mers la poză într-un cadru organizat şi Osric m-a recunoscut de îndată ce m-am prezentat. Văzându-l atât de aproape de mine, era cât pe ce să uit de ce eram acolo, el fiind atât de simpatic şi glumeţ, de parcă ne ştiam de o sută de ani. După ce ne-am pozat, Osric a zis că e musai să realizăm şi mini interviul despre care am discutat de atâtea ori. Prin amabilitatea agentei lui on-site, Alexandra, am avut ocazia să stau cu el pe o frumoasă şi confortabilă canapea din camera actorilor şi să îi adresez câteva întrebări, sper eu, interesante.

El purta un costum din “Assassin’s Creed” (cunoscătorii ştiu… o serie de jocuri video foarte apreciată de gameri şi mai nou, şi de cosplayeri), aşa că l-am “luat ca din oală”, felicitându-l pentru pasiunea sa de a se costuma şi de a intra în personaj, spre deliciul celor prezenţi. Are un cosplay Loki de nota zece, nu se putea să nu Menţionez şi acest aspect, iar Osric, mi-a mulţumit, zâmbind. I-am povestit şi eu că l-am întâlnit personal de trei ori până acum pe Tom Hiddleston, actorul britanic ce i-a dat viaţă zeului nordic Loki în filmele Marvel, şi Osric mi-a mărturisit că e fan Tom şi că nu a avut încă ocazia să îl întâlnească, dar că i-ar face mare plăcere să poarte o scurtă discuţie cu el. L-am întrebat apoi ce părere are despre benzile desenate ce sunt din ce în ce mai mult la modă, şi am aflat că până să preia Hiddleston frâiele lui Loki şi să îi dea viaţă pe micul ecran, acest personaj din mitologia nordică i se păruse lui Osric puţin prea… plictisitor, fără nimic deosebit, fără “sare şi piper”.

Cred că nu am stat cu el mai mult de zece minute, dar am avut senzaţia că îl cunosc de-o viaţă. Osric e tânăr, frumos, politicos şi foarte isteţ. Vă puteţi imagina suprinderea mea când m-a recunoscut din marea de fani şi şi-a mai şi amintit că discutaserăm de un interviu… Nefiind ceva foarte formal, stăteam amândoi pe canapea ca nişte vechi amici ce schimbă păreri despre ţările în care trăiesc.

Bineînţeles că următoarea mea întrebare a fost dacă îi place la noi şi mi-a răspuns, zâmbind larg, că e prima lui vizită în România, speră să nu fie şi ultima şi că, la prima vedere, i se pare că seamănă puţin cu locurile în care a crescut, în Vancouver. “Cum aşa?”, întreb şi eu, puţin nedumerită, el explicându-mi că a văzut multe spaţii verzi, în puţinele momente în care era în maşină sau pe drum. “Ahaaaa!”, fac eu, întrebându-l apoi dacă ştia ceva despre România înainte să vină aici. Puţin ruşinat, îmi spune că în Canada nu se învaţă la şcoală foarte mult despre istoria şi cultura popoarelor din Europa, aşa că a venit fără nici o prejudecată, dornic să ne descopere singur. Mi-a mai spus că a auzit, ca marea majoritate a străinilor, de Dracula, dar cam atât, fiind de acord cu părerea mea mai neconvenţională, că Bram Stoker a fost primul PR al României. (Nu-mi săriţi în cap, am zis că e o opinie neconvenţională).

Pe durata discuţiei, am încercat să nu mă holbez la el ca o începătoare, dar au fost câteva secunde în care am realizat că stau de vorbă cu un actor internaţional, la început de carieră, cu multă ambiţie şi chef de muncă şi mai ales cu multă bunătate în suflet. Oi fi fost eu subiectivă, dar ştiu că nu sunt singura care i-a lăudat comportamentul impecabil.

Fiind conştientă că era obosit de la toată nebunia frumoasă din acele zile, nu i-am adresat întrebări la foc automat, ci am încercat mai degrabă să îl las să “respire”. Auzisem eu de undeva că şi el s-a alăturat părerii generale cum că româncele sunt tare frumoase, dar nu am adus asta în discuţie, ci l-am întrebat dacă doreşte să revină în România. “Bineînţeles! Mai am multe de văzut aici!”

Normal că a apărut şi partea firească legată de carieră, ce dorinţe are, unde se vede peste câţiva ani etc. Osric mi-a spus că e extrem de recunoscător pentru că face ceea ce îi place şi speră să continue pe acest drum şi peste ani şi ani, unul din scopurile supreme fiind o nominalizare la Oscar, sau chiar un premiu al Academiei Americane de Film. Mi-a zis că e foarte fericit când fanii îi apreciază munca şi că sunt multe momente de mare încărcătură emoţională care îl impresionează.

“Românii vorbesc atât de bine engleza, de ce sunt aşa timizi? Ar trebui să aibă mai mult curaj, să vină să mă întrebe ce vor să ştie fără teamă”. Asta e un sfat marca Osric Chau. Ştiam din interviul anterior că el încurajează pe oricine să îşi urmeze pasiunea şi visul, iar de această dată s-a referit şi la cei din sfera geek, cei care fac Cosplay. Crede că nu ar trebui să mai existe niciun fel de gelozie între artişti, ci mult mai multă susţinere şi respect. În fond, toţi suntem speciali în felul nostru, nu-i aşa?

Nu am îndrăznit să îl rog să mai facem o poză împreună. Una e de ajuns şi păstrez în mine speranţa că o să-l reîntâlnesc şi atunci îi voi urma sfatul, îmi voi face mai mult curaj şi îi voi cere poate un autograf.

Osric Chau, doamnelor şi domnilor, reţineţi numele pentru că am impresia că îl veţi auzi mult mai des de acum înainte.

Îi mulţumesc încă o dată pentru căldura cu care mi-a vorbit şi pentru modestia de care a dat dovadă.

text: Miriam Mircea / www.edgeandback.ro

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.