ONG Pieces of Heaven, din dragoste pentru animale și copii

2

Raluca Elena-Ceauşu ne povesteşte despre organizaţia Pieces of Heaven, un ONG ce îşi doreşte să ofere mici bucăţele de rai tuturor fiinţelor neajutorate, fie ele din lumea necuvântătoarelor sau nu.

Pieces of Heaven s-a născut acum aproape un an, în momentul în care am simţit nevoia de a ajuta copii şi animale mai mult decât o puteam face pe cont propriu. De 10 ani fac voluntariat pentru diferite organizaţii, mai mici sau mai mari, urmăresc emisiuni despre voluntariat şi ong-uri din alte ţări şi îmi doresc tare mult să ajungem şi noi la un alt nivel, acela în care putem ajuta necondiţionat, la orice oră şi pe oricine apelează la noi.

Credem cu tărie în puterea şi dăruirea oamenilor, oameni ca noi, oameni cărora le creşte inima şi li se luminează ziua în momentul în care fac o faptă bună. Noi suntem aici pentru a face legătura între cei care au nevoie disperată de ajutor şi cei care au posibilitatea să ajute.

De la educaţie la grija unei adopţii reuşite, de la salvarea unui animal la hrănirea unui copil, Pieces of Heaven şi-a propus să facă schimbări majore în viaţa tuturor celor cu care interacţionează, fie copii săraci, fie animale.

Pieces of Heaven susţine faptele bune de orice fel, în orice domeniu şi vrem ca oamenii să înţeleagă că stă în puterea şi comportamentul nostru să îi învăţăm pe cei din jurul nostru să protejeze atât animalele, cât şi copii, pentru că împreună putem convieţui minunat. Chiar e indicat să avem un animăluţ lângă noi încă de mici, ajută la o dezvoltare armonioasă, la concentrare, la responsabilizare, la comunicare , la învăţare, pe lângă multe alte beneficii care sunt dovedite ştiinţific.

Momentan suntem 5 voluntari care ne împărţim între viaţă şi proiectele personale, job şi asociaţia noastră dar în viitor sperăm să putem avea angajaţi dedicaţi 100% proiectelor Pieces of Heaven pentru că doar aşa putem ajunge la nivelul la care visăm.

Avem 5 familii pe care le ajutăm în mod constant cu alimente, haine, pantofi, medicamente, rechizite şi jucării iar împreună cu o altă asociaţie de protecţia animalelor îngrijim peste 40 de câini care îşi aşteaptă familia perfectă.

Copii pe care îi ajutăm noi provin din familii foarte sărace, familii pe care le cunoaştem personal şi încercăm să le dăm speranţă că în viitor se vor descurca mai bine şi copii lor vor avea o şansă mai bună în viaţă.

Căutăm activităţi creative, educative, sportive şi culturale pentru 5 dintre copii. Trebuie să le umplem timpul liber cu ceva constructiv şi distractiv în acelaşi timp, ceva care să îi ajute să se dezvolte frumos şi care poate în viitor să devină o carieră pentru ei. Dacă puteţi să ne ajutaţi în acest sens, vă rugăm să ne contactaţi. Aceşti copii nu prea au nimic constructiv de făcut în timpul liber iar ajutorul vostru le-ar modela cu adevărat viaţa.

Activităţile pe care vrem să le facem cu copii sunt foarte diverse, de la joaca în zăpadă la plimbări în parc, excursii prin ţară, vizite la muzee, la teatru, ajutat la teme, învăţat poezii şi spus poveşti, voluntariat pentru căţeii şi mediul înconjurător, confecţionat mărţişoare etc.

Dacă iubiţi copii şi doriţi să petreceţi câteva ore pe săptămâna din timpul vostru cu ei, voluntarii sunt bineveniţi întotdeuna! Împreună putem crea programe şi campanii prin care să ajutăm în viitor cât mai mulţi copii, suntem la început acum aşa că dacă eşti un om cu iniţiativă şi multe idei de fapte bune, te aşteptăm cu mare drag în echipa noastră!

Unii copii au nevoie de consiliere psihologică pentru a trece mai uşor peste traumele zilnice, imaginaţi-vă cum ar fi să nu aveţi ce să mâncaţi o zi întreagă, să fiţi batjocoriţi la şcoală pentru modul în care arată hainele şi pantofii voştri sau pentru că nu aţi mers niciodată într-o excursie/ vacanţă. Imaginaţi-vă că nu aţi avut niciodată o pereche de ciorapi noi, imaginaţi-vă cum ar fi să adormiţi şi să vă treziţi în frig şi întuneric pentru a merge la şcoală, să vă faceţi temele la lumina unei lumânări sau să mâncaţi fructe doar dacă cineva le aruncă la gunoi. Astea sunt întâmplări trăite de copii pe care vrem noi să îi ajutăm şi pentru a face mai mult pentru ei avem nevoie la rândul nostru de ajutorul vostru.

Partea de protecţia animalelor este foarte vastă dar noi la Pieces of Heaven ne dedicăm educării oamenilor pentru a trata animalele într-un mod cât mai corect şi etic. Deşi avem mulţi câini care îşi aşteaptă familia perfectă, toţi provenind din urgenţe medicale de pe străzi sau de la oameni care i-au bătut, neglijat sau abandonat noi nu încurajăm adopţia de milă, aşa cum se practică azi de foarte multe persone care se cred iubitori de animale. Adopţia sau cumpărarea unui animal de companie este o responsabilitate foarte mare care trebuie studiată din toate punctele de vedere . De exemplu câinii de rasă au un comportament specific fiecărei rase precum şi predispoziţii spre anumite afecţiuni medicale, în special dacă animalul nu provine dintr-o canișă recunoscută. Sunt foarte mulţi crescători care înmulţesc şi ţin animalele în condiţii greu de imaginat şi astfel puii rezultaţi vor avea probleme de comportament şi medicale toată viaţa.

Pentru a ajuta oamenii care au adoptat câini şi pisici avem Campania “Legalizează-ţi prietenul” prin care promovăm sterilizările, vaccinările, microcipările şi deparazitările la preţuri reduse.

Căutăm căsuţe pentru pisica Maw şi căţeii Runny şi Bella, toţi au fost salvaţi de pe stradă de noi. Maw este foarte deşteaptă, a fost chiar adoptată de o familie extraordinară dar ea îşi doreşte mult de tot o casă cu curte, e un spirit liber şi iubeşte natura mai mult ca orice aşa că acum îi căutăm o altă familie iubitoare.  Runny a fost lovit de maşină, operat iar acum se bucură de o nouă şansă de a alerga, este un câine foarte energic şi iubitor. Bella a avut un stăpân care a răsfăţat-o dar s-a îmbolnăvit şi rudele acestuia au abandonat-o pe stradă fără să se gândească o secundă la ce i se poate întâmpla. Mai multe detalii despre ei puteţi afla pe pagina noastră de Facebook:

https://www.facebook.com/Pieces0fHeaven

Trebuie să facem o diferenţă clară: iubitorul de animale este acea persoană care nu contribuie la suferinţa niciunui animal iar iubitorul de câini, pisici şi alte animale de companie este acea persoană care simpatizează aceaste categorii dar participă la cruzimea, suferinţă şi omorârea altor categorii de animale (porci, vaci, găini, oi etc).

Noi promovăm veganismul ca soluţie unică, morală şi normală a stopării cruzimii şi exploatării animalelor, susţinem prezentări pe această temă şi suntem alături oricui vrea să afle mai multe informaţii despre acest stil de viaţă minunat.

În curând o să începem şi o campanie de educaţie despre voluntariat, program care se va desfăşura în şcoli şi licee. Dorim astfel să le arătăm copiilor că faptele bune te ajută să te simţi minunat şi să îi învăţăm de mici să se implice în proiecte care nu se răsplătesc cu bani, dulciuri sau console. Vrem să schimbăm atitudinea românilor faţă de problemele societăţii şi împreună suntem siguri că vom face lumea mai frumoasă!

Aşteptăm să ne contactaţi pentru a schimba lumea în bine împreună, avem nevoie de voluntari conştiincioşi, donaţii şi colaboratori care să ne ajute să ne continuăm proiectele şi să dezvoltăm noi planuri pentru a face cât mai multe fiinţe fericite!

Puteţi de asemenea să ne ajutaţi fără a cheltui vreun ban de la voi prin redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit către Pieces of Heaven.

 

Pentru donaţii în lei contul nostru este: RO22BTRLRONCRT0217902001 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociaţia Pieces of Heaven.

Informaţii pentru redirectioanrea celor 2% găsiţi pe site-ul nostru:

http://piecesofheaven.org/

Pentru orice detalii, întrebări şi sugestii de fapte bune vă aşteptăm să ne contactaţi:

Raluca-Elena Ceauşu

+40721707111

https://www.facebook.com/Pieces0fHeaven

http://piecesofheaven.org/

About Author

Altfel.

2 Comments

  1. Pingback: ONG Pieces of Heaven, din dragoste pentru animale și copii | Pieces Of Heaven

  2. Pingback: ONG Pieces of Heaven, din dragoste pentru animale și copii (citestealtfel.ro) | Pieces Of Heaven

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.