Omul care poate transforma orice în artă – Yankoo

0

A abordat arta din foarte multe unghiuri, acest lucru ajutându-l să se perfecționeze.  

Care e povestea ta?

Până la această frumoasă vârstă de 32 de ani am făcut mai multe lucruri care m-au adus în acest punct. Am urmat un liceu de arte plastice, am lucrat ca și graphic designer, hairstylist, decorator de evenimente, atât pe cont propriu cât și ca angajat. Ce mi-a rămas clar în minte este că îmi place să fac tot timpul ceva care îmi stimulează creativitatea. Toate aveau asta în comun. Ceea ce lipsea era libertatea de creație pe care eu o simțeam că-mi este limitată. Așa am ajuns să pictez. Este modul meu de a face ce vreau eu și cum vreau eu fără a deranja lumea care mă înconjoară. Mi-am creat propriul Rai descoperind ce mă face fericit și care mă lasă să mă descopăr în ritmul meu.

interviu Yankoo

Care a fost cea mai mare provocare de până acum?

Cea mai mare provocare a mea, a fost aceea de a începe. Avem prostul obicei de a lua de bun tot ce auzim în jur când vrem să facem ceva nou, și atunci abandonam. Nu cred că există o cale bună sau rea când alegi să faci ceva nou. Nu ai cum să-ți dai seama, decât după ce îl faci, după ce ai răbdare și-l lași să crească.

În ce măsură se poate trăi din artă, în România?  

Eu sunt pe principiul că, din orice se poate trăi atâta timp cât faci acel lucru bine. Trebuie doar să ai răbdare, să lași timp ca să te cunoască lumea, să profiți de oportunitățile care ți se arată și așa mai departe. Eu nu plec cu gândul dacă se poate trăi din artă sau nu. Ca în orice ramură, au fost oameni care au făcut bani și oameni care nu. Dar dacă țelul tău este de a face bani din artă, s-ar putea să sfârșești prin a fi dezamăgit. Prefer să urmăresc evoluția mea, povestea pe care o spun prin lucrările mele, să-mi îmbunătățesc tehnicile, să învăț mereu ceva nou la construirea împlinirii și fericirii mele.

interviu Yankoo

Munca, talentul, norocul sau critica, care e motorul creației pentru tine?  

Toate sunt parte din motorul creației mele, dar în doze diferite. De muncit, muncim la ceva oricum, că altfel nu are cum să iasă nimic palpabil. Dar nu pun presiune asupra mea când simt că nu îmi iese ceva. Norocul pentru mine înseamnă acea încredere pură, când faci ceva pentru că simți și nu stai să o gândești și să o întorci pe toate părțile. Noroc poți să-l numești doar după ce acesta a avut loc. Critica e bună atâta timp cât nu o iei personal. Trebuie să înțelegem că este viziunea altora asupra lucrărilor tale și că de fapt nu are nicio legătură cu tine. Eu unul prefer să încurajez lauda, pentru că oferă oamenilor încredere, energie, pasiune… exact ca atunci când cineva îți spune că ești frumos, și orice stare neplăcută ai în acel moment, ți se schimbă și parcă încrederea în tine crește.

interviu Yankoo

Care crezi că e impactul digitalului în artă?  

Orice formă de artă e frumoasă. Fie ea și digitală. Am lucrat mulți ani și încă mai lucrez grafică pe calculator. Dar niciodată nu vei putea transpune aceeași emoție într-o lucrare ca și atunci când o faci direct cu mâna ta, pe materialul pe care sau din care lucrezi. Mâna lasă așa-numite imperfecțiuni, dar care fac să fie totul mai uman, mai natural și firesc. Pentru că niciodată atingerea cuiva cu mâna pe pielea ta nu va fi la fel cu atingerea unui obiect. Transferul de emoție și energie joacă un rol foarte important atunci când nu există un aparat sau o mașinărie între două sau mai multe persoane.

About Author

Aliona Tcaci

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.