Kamelia – pe culmea succesului

0

Poate că este prima oară când scriem despre ea, dar voi cu siguranţă aţi auzit-o deja pe Kamelia la radio sau chiar în vreun concert, aţi fredonat deja Inima ta sau Vara rece. Este o voce tânără în plină ascensiune, iar rezultatele muncii sale se văd tot mai bine. De la coveruri la colaborări cu diverşi cântăreţi, de la emisiuni naţionale precum Megastar la Românii au artişti, a fost însoţită în evoluţie de fratele său, producătorul George Hora.

Muzica şi stilul abordat o fac pe Kamelia să se evidenţieze într-un mod diferit faţă de alte figuri publice din muzica românească. Cu o voce admirabilă şi o pasiune convingătoare pentru muzică, ea poate fi seducătoare fără să cadă în vulgaritate. Prin discreţia şi decenţa cu care îşi ţine departe viaţa personală de mondenităţi, demonstrează că succesul nu ţine doar de frumuseţea exterioară ci şi de caracter.

Acestea sunt doar o parte din motivele pentru care am vrut să v-o prezentăm pe Kamelia aşa cum este: netrucată, promptă şi amabilă.

Revista Altfel: Care e cel mai mare avantaj al faptului de a fi o cântăreaţă cunoscută şi o figură publică?
Kamelia: Cred că cel mai mare avantaj este că am posibilitatea să influenţez viaţa oamenilor prin muzica mea.

Revista Altfel: Care consideri că e cel mai mare dezavantaj?
Kamelia: Nu cred că există dezavantaje majore. Singurul lucru este faptul că viaţa personală devine mai puţin privată, dar este o consecinţă a statutului de figură publică şi e un lucru pe care trebuie să ţi-l asumi.

Revista Altfel: Cum te descurci cu clişeele şi etichetele care-ţi sunt lipite uneori de nume?
Kamelia: Mă descurc bine 🙂 Trăiesc pe principiul că orice aş face tot nu pot să fiu pe placul tuturor, iar părerea pe care şi-o fac oamenii despre mine fără să mă cunoască nu am cum să o schimb.

Revista Altfel: Dacă ţi-ai putea alege orice alt nume, cum ai prefera să ţi se spună?
Kamelia: Adina 🙂 e celălalt nume al meu :).

Revista Altfel: În ordinea în care îţi vin în minte, care sunt primele trei lucruri la care nu ai renunţa niciodată?
Kamelia: Muzică. Familie. Iubire.

Revista Altfel: Care sunt primele trei lucruri pe care le-ai exclude din viaţa ta?
Kamelia: Trezitul de dimineaţă. Demachiatul. Frigul.

Revista Altfel: Ai idee cum schimbă muzica ta viaţa altora?
Kamelia: Am primit foarte multe mesaje în legătură cu acest subiect şi am ajuns la concluzia că muzica mea a schimbat şi influenţat multe vieţi. Pun mare accent pe mesajul pieselor pe care le compun şi le cânt şi fiecare îţi dă o stare anume: iubire, voie bună, prietenie, melancolie, dorinţă, ambiţie etc. Oamenii se îndrăgostesc pe piesele mele, se distrează alături de cei dragi pe muzica mea sau plâng cu gândul la marea lor iubire ascultându-mi versurile.

Revista Altfel: Există ceva ce-ţi place să faci altfel în ce priveşte muzica şi cariera?
Kamelia: Mereu am făcut totul ”altfel” în ceea ce priveşte muzica şi cariera. Mi-am început cariera ”altfel”, cu un frate foarte talentat alături de mine care m-a susţinut mereu şi întotdeauna am cântat ceea ce am simţit. Deci da, îmi place să fac totul altfel pentru că eu sunt ”altfel’ ‘:).

Revista Altfel: În plan personal, ce-ţi place să fie altfel în viaţa ta?
Kamelia: Îmi place să mă bucur de lucrurile simple :).

Cam atât am consemnat de data aceasta pentru voi din conversaţia cu Kamelia Hora, pe care sper să o cunoaşteţi un pic mai bine data viitoare când o auziţi sau când îi urmăriţi pagina pe Facebook. Eu mă bucur că, deşi există un trend al artiştilor artificiali promovat agresiv în jurul nostru, mai întâlnim şi din categoria celor care au curajul să fie mai naturali. Şi cred că prin exemplul unor cântăreţe precum Kamelia putem să ne gândim la muzica în sine mai mult decât la imagine, la dispoziţia şi emoţiile pozitive mai mult decât la celelalte.

Până la următoarea noastră conversaţie cu o persoană Altfel, vă urez o vară frumoasă şi muzicală!

 
Cover foto: Khaled Mokhtar

About Author

Avatar

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.