Interviu cu Doru Trăscău de la The Mono Jacks

0

Până la concertul din 5 august, de la Jardin Timișoara, am vrut să pătrundem în culisele vieții de artist și, curioși din fire, am stat un pic de vorbă cu Doru Trăscău, fondatorul și solistul trupei The Mono Jacks.

Unde și când ai cântat pentru prima oară cu public? Ne povestești puțin ce ai simțit atunci?

Prima apariție cu public a fost la festivalul de muzică “Om Bun”. Cred că evenimentul a avut loc la Sala Palatului. Eu trebuia să mă urc pe scenă împreună cu un prieten. Amicul meu s-a îmbătat ca să facă față emoțiilor, iar în cele din urmă băutura i-a dat curaj să-mi spună că el nu se mai suie pe scenă 🙂 În cele din urmă am cântat singur și am fost foarte emoționat.

Interviu cu Doru Trăscău de la The Mono Jacks

Întrebarea clasică pentru fiecare artist: de unde îți iei inspirația?  🙂 Știm, de exemplu, că „Tablou” este o poveste inspirată dintr-o întâmplare adevărată. Ale cui sunt poveștile, cate piese sunt inspirate din realitate?

Eu am o relație specială cu muza. Nu o întreb de sănătate și ea mă acceptă așa cum sunt. Ne bucurăm unul de altul cu fiecare ocazie. Cât despre povești, ele sunt, într-adevăr, inspirate din realitate și sunt ale noastre, ale tuturor.

Ce nu ar face niciodată trupa The Mono Jacks?

Never say never!

Te-am auzit de multe ori vorbind despre industria muzicală din România, în special despre zona alternative-indie. Cum ți se pare că se prezintă situația în vara lui 2017?

Există o tendință în a face din orice eveniment un festival. De multe ori iese prost și pariul îl pierd în primul rând organizatorii. Asta descurajează și dacă ești la prima încercare poate fi fatal. Per total, este mai bine ca în trecut.

Se cântă mai mult, există o deschidere mai mare pentru tot ce înseamnă arta în general.

Ce crezi că ar trebui să se facă în plus ca oamenii să vină mai des la concertele trupelor rock/alternative românești?

Promovare, expunere, multă expunere.

Interviu cu Doru Trăscău de la The Mono Jacks

Ce muzică ascultă membrii trupei The Mono Jacks? Ce ascultați pe drum spre un concert, în vacanță, la birou?

Nu e ceva bătut în cuie și fiecare experiență e diferită, deci nu avem un playlist anume.

După ce melodie a unei trupe românești ți-ar plăcea să faci un cover? 🙂

Am făcut deja un cover, Grimus – In Your Eyes. L-am cântat live de câteva ori.

Dacă ar fi ca mâine să „vinzi totul” și „să mergi unde vrei” ce ai face, unde te-ai duce?

Toscana, fără putință de tăgadă.

Proiectul The Mono Jacks a revenit după o pauză destul de lungă. Cum a fost să te întorci la stilul acesta de viață cu repetiții, concerte și compoziție? Ce ai simțit în momentul în care ai luat decizia să reveniți?

Am răsuflat ușurat pentru că am simțit că am revenit la normal.

Interviu cu Doru Trăscău de la The Mono Jacks

Știm că pregătiți un nou album. Ce ne poți spune despre el, așa neoficial?

Neoficial, intrăm în studio pe 7 august. Neoficial, repetăm câteodată și de 5 ori pe săptămână. Neoficial, avem multe repetiții chiar și de la 8.30 dimineața.

Și în final, un gând pentru publicul Altfel din Timișoara?

Rock on!

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.