INNA – Sky is the limit

0

„Lucrurile care mă motivează sunt multe: oamenii din viața mea, muzica în sine, fanii mei; ei m-au adus atât de departe, pentru că mă iubesc, mă susțin, îmi iubesc muzica, o ascultă și vin să mă vadă la concerte”, spune INNA – constănțeanca de 28 de ani a cărei muzică se aude în toate cluburile și care a făcut cunoscut numele României pe toate continentele. „HOT”, „Déjà vu”, „Amazing” sau „Sun is Up” și mai nou „Cola Song”, „In your eyes” și „Diggy Down” sunt doar câteva dintre piesele care au stat vreme îndelungată în topurile muzicale din țară și străinătate. Vorbim astăzi cu un om mic despre cum este să fii mare. Despre România, colaborări, tabieturi și hobby-uri, cu sinceritate – INNA

INNA, un nume sonor atât pentru scena muzicală autohtonă, dar şi pentru cea internaţională. Care au fost primii paşi spre ceea ce eşti astăzi?

Primii paşi în muzică au fost oarecum fireşti, având în vedere că m-am născut într-o familie în care mama cânta, bunica și bunicul la fel iar eu dădeam concerte familiei şi prietenilor de la bloc :). Am intrat apoi în corul bisericii, iar mai târziu am început lecţiile de canto.

Ulterior, am început să particip la concursuri, festivaluri şi în cele din urmă m-am lansat cu proiectul Alessandra, care nu a mers chiar aşa cum mă aşteptam.

Apoi, băieţii de la Play and Win mi-au dat piesa “Hot” şi aşa a început nebunia! Un vis frumos pe care îl trăiesc şi astăzi.

Spuneai că piesa HOT a fost încărcată pe contul tău de YouTube, iar la întoarcerea din vacanţă telefoanele sunau „Fly like you do it/Like you’re high…” Crezi că ar mai putea exista un al doilea fenomen HOT pentru un artist debutant?

Daa, chiar aşa a fost! Nebunie! Eu nu mă aşteptam la aşa ceva, nu îmi venea să cred că aceea e piesa mea şi vocea mea este peste tot la radio şi pe telefoanele oamenilor :). Au mai fost artişti care au debutat în forţă – Edward Maya, Alexandra Stan. Eu cred că se poate. Chiar şi colega mea Lariss a avut un debut frumos cu piesa “Dale Papi”. Are peste 23 de milioane de vizualizări pe YouTube, a fost pe radio întruna de când s-a lansat şi publicul a primit-o cu entuziasm; ba mai mult, primul ei concert a fost în Turcia.

Şi în industria muzicală internaţională sunt debuturi care au “înnebunit” o lume întreagă – Carly Rae Jepsen, One Direction, Justin Bieber.

inna

Foto: Tibi Clenci

Ai muncit foarte mult pentru a deveni cântăreaţă şi nu ai renunţat în ciuda eşecurilor. Acum, simţi că totul a meritat sau există ceva ce ai fi făcut diferit?

Da, cu siguranţă totul a meritat, sunt fericită de fiecare reuşită şi mă bucur de tot ce am construit și de fiecare pas făcut.

Orice artist are tabieturi înainte şi după un concert. Care sunt tabieturile tale?

Înainte de concert mă machiez, îmi fac părul şi mă îmbrac; întotdeauna stau puţin timp singură să mă concentrez la ce am de făcut şi apoi aştept alături de echipa mea backstage să ieşim pe scenă.

După show, de cele mai multe ori, merg la hotel să mă odihnesc mai ales pentru că mă trezesc a doua zi foarte de dimineaţă să zbor într-o altă ţară.

Piesa HOT a fost un succes neaşteptat şi chiar tu ai spus în primul interviu că publicul a transformat această melodie într-un hit. Cum ai resimţit ideea că trebuie să te menţii la acelaşi nivel cu a doua piesă?

Sincer vorbind, în acel moment nu eram atât de conştientă de ce mi se întâmplă şi de ceea ce trebuie să fac să mă menţin. Totul a venit pe neaşteptate! Dintr-odată trebuia să merg să cânt în faţa oamenilor, să dau interviuri. Apoi după “Hot”, am lansat “Love”, “Déjà vu”, “Amazing” şi “Sun is Up”, toate au fost primite de public cu mare entuziasm şi au devenit hituri.

După ce ai devenit INNA priorităţile tale s-au schimbat şi nu ai mai avut la fel de mult timp liber ca până atunci. Cum s-au comportat cunoştinţele tale (prietenii, rudele) când au trebuit să te împartă cu alte câteva milioane de oameni?

Familia, prietenii şi rudele s-au bucurat pentru reuşitele mele şi mă susţin pas cu pas, de fiecare dată. Sunt fericiţi că îmi urmez visul şi că am ajuns la un nivel destul de ridicat. Dar ştiţi voi vorba aia – sky is the limit; simt că mai am mult de muncit şi de oferit :).

INNA este brand-ul care reprezintă România în fiecare colţişor de lume în care ajunge şi deşi este un lucru care îţi aduce mândrie, nu este deloc uşor. Te-a responsabilizat, maturizat această „presiune”?

Bineînţeles că m-a responsabilizat şi încerc ca în fiecare zi să fiu mai bună, să duc numele României mai departe prin muzica mea şi reuşitele pe plan muzical.

Eşti printre puţinii privilegiaţi care colindă lumea-n lung şi-n lat pentru a face lucrul care-i place şi auzi peste tot păreri despre România. Iubeşti mai mult ţara noastră ca până acum 7 ani?

Iubesc România la fel de mult ca întotdeauna, este ţara mea, ţara în care m-am născut, în care locuieşte familia mea şi eu, atunci când nu am concerte.

Îţi mai aminteşti, bănuiesc, primul concert şi emoţiile dinaintea lui. Dacă ar fi să arunci acum o privire la acel moment, ce s-a schimbat între timp?

Sigur că îmi amintesc primul concert, haha 🙂 și într-adevăr s-au schimbat foarte multe. În primul rând, eu ca om am crescut, m-am maturizat. Apoi, profesional vorbind ştiu mai bine ce vreau, ce mi se potriveşte, cum să fie show-ul meu etc.

Ai cunoscut şi colaborat atât cu artişti români, cât şi internaţionali. Care sunt diferenţele între cele două categorii?

Nu fac diferenţe, îi apreciez pe toţi deopotrivă pentru muncă, rezultate, ambiţie, răbdare, perseverenţă.

inna

Foto: Tibi Clenci

Care este articolul vestimentar pe care l-ai purta zilnic dacă s-ar putea, fără să te plictiseşti?

În perioada aceasta, sneakerșii de la Marc Jacobs :). Sunt frumoşi şi comozi. În fiecare perioadă am câte un alt obiect vestimentar preferat; oricum, orice ar fi, tricourile basic şi jeanşii rămân baza, mai ales pentru că eu călătoresc mult.

Cum este INNA în timpul liber?

Îmi place să ies cu prietenii, să petrec timp cu familia, să merg cu bicicleta, cu rolele, cu skateboard-ul, să mă uit la filme, să ascult muzică, citesc reviste de fashion și bloguri.

Ce ai alege: selfie sau o poză făcută de un fotograf profesionist?

Ambele! Selfie-urile sunt naturale, spontane, cool; fotografiile oficiale cu fotograf profesionist îmi plac, de-o potrivă, pentru că sunt mai elaborate, cu ţinute, make-up profesionist etc.

Ai vreun regret legat de tot ceea ce ai făcut până astăzi?

Nu, deloc; fiecare experienţă m-a făcut să devin cea care sunt astăzi. Şi consider că fiecare experienţă îmi este de ajutor şi mă ajută să mă dezvolt.

În 2012 ai avut un concert în Timişoara şi întreg onorariul l-ai donat unui spital din Buziaş. Eşti invitată des la concerte caritabile?

De fiecare dată când sunt invitată la un eveniment caritabil şi timpul îmi permite, fac tot posibilul să mă implic şi să ajut prin orice formă pot.

Ai urcat pe scene din Franţa, Anglia, Mexic, Japonia şi multe alte ţări care te-au primit cu braţele deschise. Ce simţi atunci când urci pe o scenă din România şi în faţa ta sunt cei care te-au ajutat să ajungi în ţările menţionate?

Wow, este un sentiment unic, mi-ar plăcea să simţiţi cât mai mulţi bucuria, emoţia, recunoştinţa pe care le am în suflet în acele momente. Mă bucur că pot duce numele României mai departe.

inna

Foto: Tibi Clenci

În ultima vreme, ai apărut destul de rar la televizor. Care este motivul?

Cum rar? Piesa mea “Diggy Down” este non stop la TV! Glumesc; ştiu ce spui, nu am prea apărut în emisiuni, interviuri. Nici înainte nu apăream aşa des, sunt mereu plecată din ţară şi am concerte, promo-uri, însă, când sunt în ţară şi am lucruri frumoase despre care îmi doresc să vorbesc, atunci apar. Curând, voi lansa noul meu single şi abia aştept să vedeţi videoclipul, să ascultaţi piesa… sunt foarte mulţumită de rezultat.

Ai fost printre singurele artiste din România care a reuşit să stea departe de scandaluri. Viaţa INNEI în afara scenei este una liniştită sau doar bine ascunsă de lumina reflectoarelor?

Viaţa INNEI este viaţa pe care o ştiţi cu toţii – este viaţa artistului INNA, o cântăreaţă care trăieşte din iubirea fanilor, care iubeşte muzica şi adoră să fie pe scenă. Alexandra este omul care are nevoie de discreţie, de linişte să îşi poată face treaba cât mai bine, să îşi bucure fanii.

Ai colaborat cu J Balvin, Pitbull, Daddy Yankee… şi acestea sunt doar câteva din numele artiştilor pe care i-ai „bifat”. Cu cine ţi-ai mai dori să colaborezi?

Da, şi cu Yandel am colaborat de două ori, pe piesa “In Your Eyes” – este prima mea piesă care are peste 100 de milioane de vizualizări pe YouTube. Cu Yandel am lansat încă o versiune a hitului “Diggy Down”. Colaborări îmi doresc foarte multe, sunt mulţi artişti pe care îi apreciez, aşa că am răbdare şi muncesc până când îmi voi îndeplini acest vis.

De curând ai lansat o melodie cu Alexandra Stan, despre care gurile rele spun că era considerată o „adversară.” Cum a luat naştere această colaborare?

Alexandra Stan nu este o adversară şi eu nu am perceput-o niciodată aşa, presa a avut grijă să creeze această impresie. Alexandra Stan este artist Fonogram Records, dar şi Global Records, casa mea de discuri. Practic, suntem colege iar ideea unei colaborări a venit natural. Piesa “We wanna” ne reprezintă şi fanii noştri şi publicul în general au primit-o frumos, are peste 5 milioane de vizualizări, avem şi susţinerea lui Daddy Yankee.

Când revii în Timişoara?

Sper să revin curând, mi-e dor de Timişoara! De fiecare dată când am fost acolo, m-aţi primit cu braţele deschise.

Ce alimentează cu atâta energie un om atât de mic?

Fanii, muzica, familia mea, iubirea.

„Fata din rândul trei” îmi pare o confesiune a tot ceea ce a însemnat INNA de la început până în prezent. Care sunt lucrurile care te motivează ca totul să aibă un final fericit?

Lucrurile care mă motivează sunt multe: oamenii din viaţa mea, muzica în sine, echipa mea, fanii mei. Ei m-au adus atât de departe pentru că mă iubesc, mă susţin, îmi iubesc muzica, o ascultă, vin să mă vadă la concerte. Eu iubesc muzica, asta îmi doresc să fac şi în fiecare zi fac totul cu plăcere şi cu drag, pentru că simt că mai am multe de oferit.

“Fata din rândul trei” este o piesă dragă sufletului meu, lansată exact de ziua mea anul trecut, care îmi spune povestea. O poveste care sper să dea încredere şi să inspire.

Care este destinaţia ta preferată pentru vacanţa de vară?

Barcelona sau Costa Rica! Categoric! M-am îndrăgostit de Costa Rica, este un loc de vis, e raiul pe pământ, mereu mă încarc de energie când merg acolo.

Ai vreun secret de beauty la care nu renunţi niciodată?

Nu e un secret, sunt lucruri pe care le fac mereu şi care mă ajută să mă menţin în formă: mă demachiez de fiecare dată, folosesc cremă hidratantă, apă termală, cremă de corp (unt de corp sau ulei de măsline).

Un mesaj pentru cititorii Revistei ALTFEL.

Vă doresc o vară frumoasă, cu soare şi zâmbete! Să vă îndepliniţi dorinţele şi să fiţi fericiţi! Şi bineînţeles, să ascultaţi muzică! Vă pup.

About Author

Avatar

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.