Descoperiți Asociația Look Inside

0

Asociaţia Look Inside s-a născut , acum aproape 3 ani, din dorinţa de a dărui … zâmbete, încredere, iubire, evoluţie, sprijin, echilibru.

De ce “LOOK INSIDE” ? Pentru că la un moment dat fiecare dintre noi ajunge să înţeleagă că adevărata bucurie vine din dorinţa de a dărui, de a iubi şi a fi un om mai bun … Începem să înţelegem că lucrurile materiale, faima, succesul, ambiţia şi deseori egoismul nu ne duc nicăieri … şi ajungem să apreciem simplitatea, bunătatea, prietenia. Aici se naşte actul de a dărui, atunci când realizăm că nu suntem separaţi şi nici diferiţi, şi în spatele a mii de etichete, forme sociale şi statut … suntem oameni, simpli oameni.

Poate vă întrebaţi şi cine suntem? O echipă de oameni, care şi-au căutat la un moment dat misiunea, şi au descoperit că secretul e să îţi muţi atenţia de la EU, către EI. Și aşa unul câte unul ne-am alăturat echipei Look Inside Angels, un grup care acum numără peste 30 de voluntari, implicaţi constant în activităţi de binefacere.

Am început cu paşi mărunţi, fiind o mână mică de oameni, dar încă de la primul proiect “Bucurii pe care tu le poţi înfăptui” noiembrie 2011, ne-am dat seama că atunci când dorinţa ta e doar de a dărui, şi aşteptările se diluează, munca devine uşoară şi rezultatele uimitoare … de ce ? pentru că deşi abia înfiinţaţi, în doar 40 zile, am ajutat peste 160 de copii să primească exact ce i-au scris Moşului, cu ajutorul a peste 200 de donatori, şi adunând cadouri în valoare de peste 10.000 euro … din perspectiva lumii rele de care vorbeşte majoritatea, nu-i aşa că pare imposibil de imaginat ?

De aici încolo lucrurile au decurs natural, cu eforturi minime şi bucurii maxime. Ne-am adunat din ce în ce mai mulţi şi împreună am început să creăm minunăţii. A urmat proiectul “Un om dă mai departe “ care a făcut turul României şi le-a readus aminte oamenilor despre importanța de a dărui. Sute de cadouri fără expeditor au fost lăsate la colţ de stradă, în tramvai, pe o cutie telefonică sau în parc cu un mesaj simplu : ”Pentru oricine are nevoie, cu drag UN OM. P.S.: Oferă şi tu ceva, cuiva fără să ceri nimic în schimb”…

Apoi ne-am implicat în educaţia tinerilor prin proiecte efectuate în şcoli, în care le povesteam copiilor şi tinerilor de importanța altrusimului, a generozităţii şi a faptei bune. Împreună cu oameni binevoitori în 2012 am creat şi un afterschool la Mașloc, pentru a sprijini viitorul copiilor din sat asigurându-le un mediu prietenos, cald şi educativ, un mediu de creştere şi dezvoltare. Am fost alături de copii şi suntem şi prin alte acţiuni educative, după-mese petrecute împreună, seri de film şi lucru manual … şi uite aşa pas cu pas, se schimbă destine şi se deschid suflete.

Au urmat proiecte dedicate recunoştinţei mamei, pe care le-am continuat an de an, apoi tot împreună am învăţat din nou, să îmbrăţişăm şi astfel am pornit campaniile de Free Hugs, desfăşurate în fiecare an în care îmbrăţişăm mii de trecători, aducând zâmbete şi legând prietenii. În fiecare an am făcut zeci de proiecte, şi ne-am bucurat de fiecare zâmbet, fiecare reuşită şi uite aşa împreună am crescut.

Au ajuns la noi şi mulţi oameni ce au avut probleme de sănătate, şi tot printr-un miracol au apărut oameni dispuşi să îi ajute, aşa încât în anul 2012-2013, o fată a fost operată cu succes de cancer, o fetiţă de numai 11 ani  a primit o mânuţă pentru că se născuse fără ea, un tată, singurul stâlp a unei familii numeroase a fost operat la genunchi şi recuparat cu success, un băieţel fără şanse a primit un rinichi printr-un transplant realizat urgent, şi lista poate continua. Uitându-ne înapoi pare o minune, dar aceste miracole se întâmplă zilnic şi cu toţii putem lua parte la schimbarea unui destin.

În luna aprilie, am finalizat proiectul “Împreună pentru ei de Paşti” aflat la a treia ediţie şi din nou minunile au curs. Comparativ cu anul trecut, în acest an am dublat numărul de familii cărora le-am dus pachete, ajungând la 44 de familii din 14 localităţi din judeţul Timiş. Am plecat cu 12 maşini pline în livrarea pachetelor cu alimente, haine, maşini de spălat, frigidere, jucării şi alte obiecte necesare lor. Au fost implicaţi 31 de voluntari, şi aproximativ 60 de donatori. Am întâlnit familii de oameni care şocaţi de uimire ne-au spus : ”Noi nu credeam că există oameni care să ne ajute aşa, fără nimic în schimb. Nimeni nu ne-a adus vreodată nimic” … şi totuşi există oameni buni o mulţime, chiar şi în acest oraş, chiar şi în aceste vremuri.

Tot acum am descoperit şi cazul lui Alexandru, un băieţel de 7 ani ce suferă de retinopatia prematurului. Nu vede deloc cu ochiul drept, iar ochiul stâng îi permite să vadă doar într-o anumită suprafaţă. Poartă ochelari dioptrii +16, a suferit deja o operaţie pentru care părinţii s-au împrumutat din bancă și ar mai fi necesară încă o intervenţie ce valorează aproximativ 3000 ron dar le este imposibil. Dacă doriţi să ne oferiţi suportul, ca împreună să strângem bănuţii necesari operaţiei, pentru Alexandru ar însemna un miracol. Deşi privim din exterior, gândiţi-va cum ar fi fost să fim noi cei implicaţi într-o poveste atât de dureroasă. Dar oameni buni şi poveşti cu happy ending întâlnim mereu de aceea ştim că şi aceşti oameni îşi vor regăsi zâmbetul într-o bună zi.

De idei nu ducem lipsa nicicând, mereu se nasc idei noi însufleţite de multă dorinţă de a ajuta şi a creşte împreună .. urmează ca în luna Mai, să începem crearea unui afterschool în localitatea Mașloc, unde preotul din sat ne-a oferit o încăpere încălzită ce urmează a fi amenajată de noi toţi, tencuită şi apoi utilată cu cele necesare: jucării, calculatoare, măsuţe de lucru şi scaunele pentru efectuarea temelor, cărţi pentru o biblioteca de copii, un ecran de proiecţie pentru documentare şi desene. Proiectul ca şi celelalte va fi finanţat din donaţiile tuturor, deci dacă doriţi să vă implicaţi cu o mână de ajutor fizic, sau dacă aveţi vreun obiect ce poate fi de ajutor sau materiale de construcţii, vă rugăm contactaţi-ne … vorba aceea “dar din dar se face rai”.

Mai avem şi câteva proiecte lunare :  “Familii fericite cu bonuri oferite” un proiect în care lunar strângem bonuri de masă, şi ajutăm 2-3 familii sărace cu cele necesare traiului. Apoi proiectul “O după-amiază altfel” în care încurajăm oameni noi, să petreacă o după-amiază altfel alături de noi, stând cu nişte bătrâni sau copii abandonaţi, ajutând la educaţie sau la curăţenie, şi alte fapte bune. Proiectul “Împreună colectăm, reciclăm şi ajutăm!” proiect bilunar în care strângem hârtie şi cartoane, transformând aceste resturi în resurse pentru proiectele noastre sociale.

Iniţiativa prietenilor de la revista Altfel, de a ne acorda aceste rânduri, poate fi o oportunitate bună de a vă cunoaşte, pe voi toţi cei care aţi dori să ajutaţi, să petreceţi o zi altfel, să oferiţi puţin din timpul, energia sau resursele pe care le aveţi pentru a ajuta. Grupul nostru se extinde zi de zi şi cu bucurie. Vă invităm să faceţi parte din el.

Vă aşteptăm pe pagină de facebook : https://www.facebook.com/asociatialookinside şi în curând pe site-ul nostru: www.lookinside.ro, să ne cunoaşteţi mai bine, să ne urmăriţi proiectele şi de ce nu, să vă alăturaţi dacă simţiţi că aţi dori s-o faceţi.

De asemenea dacă doriţi să ne susţineţi financiar, sau prin orice formă iniţiativele şi activităţile, puteţi până în 20 mai să ne redirecţionaţi cei 2% din impozit sau pentru orice donaţie puteţi folosi contul nostru deschis la Banca Transilvania, sub numele de Asociaţia Look Inside : RO70BTRL03601205717287XX .

Adresa unde ne găsiţi mai mereu este în locul numit “Acasă” proiectul nostru cel mai de suflet: str. Gh. Lazăr, nr.8, interfon 02, iar la telefon ne puteţi contacta oricând la 0734584840 (Denise Gal).

Vă mulţumim că ne-aţi acordat câteva minute din timpul vostru şi vă aşteptăm ca împreună să ajutăm,să schimbăm, să evoluăm …

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.