David Haydn-Jones, un arhitect de “urmărit”

0

Poate știți, poate nu, vă spunem oricum: site-ul nostru cel de toate zilele, Edge and Back, are haine noi, cum se cuvine unui proaspăt sărbătorit. Suntem pe piață și în pâine de patru ani deja, și am decis să ne extindem internațional, de unde și domeniul .com.

Așa, și pentru că nu ne place să trecem neobservate, nu că am putea, am inaugurat noul domeniu printr-un interviu exclusiv cu actorul David Haydn- Jones.

Numele nu vă spune nimic? Vă explicam noi. Cu siguranță ați auzit de serialul Supernatural, nu? Ăla cu doi băieți frumoși ce vânează făpturi supranaturale de tot felul. Acest serial a ajuns la sezonul 13 și David s-a ridicat la înălțimea așteptărilor.

Datorită rolului lui de băiat rău, foarte rău, și-a câștigat mulți admiratori și mai multe admiratoare. David portretizează perfect un fel de personaj scos din filmele cu James Bond. Mă refer desigur la un personaj negativ, pe numele lui de scena Arthur Ketch, care arată foarte la patru ace, are un tatuaj sexy pe una din mâini (nu vă zic ce tatuaj e, uitați-vă singuri, e temă de casă) și ne dă pe spate cu un accent britanic de o face să roșească și pe Regina-Mamă. Sub ambalajul poleit și pus la punct găsim și descoperim un fel de compasiune, o oarecare urmă de suflet, care cere să fie iubit. Până la urmă, toți dorim să fim iubiți, nu-i așa?

Deci, ca să revenim la oile noastre, personajul portretizat de David împarte și pumni dar și sărutări, nu în egală măsură. Nu prea aș vrea să vă divulg mai multe, sper să fiți destul de curioși să descoperiți singuri mai multe despre Arthur Ketch.

Ne-am gândit să structurăm interviul cu el după modelul nostru “tipic”, adică să îl iscodim și despre ceva comics, benzi desenate etc. Deci, să îi dăm drumul, zic. Ah și ca să nu uit, aveți toată libertatea să dați like, love, share, să se audă în târg despre David cel frumos. Și despre noi, bineînțeles. În următoarele rânduri veți găsi ad litteram, cuvânt cu cuvânt, răspunsurile actorului.

Ai jucat în două seriale devenite clasice printre fanii genului, Buffy The Vampire Slayer și Charmed. De ce ești atât de atras de personaje din lumea supranaturalului?

DHJ: Mă consider extrem de norocos că am avut ocazia să joc în aceste seriale. Nu am avut nici un plan în această privință, pentru că noi actorii nu prea putem controla ce roluri ni se oferă. Acestea fiind spuse, un aspect al actoriei pe care îl iubesc este că practic nu există limite. Totul e posibil și mai ales tot ce facilitează apariția senzației de realitate și de distracție.

Care sunt amintirile cele mai de preț din cadrul convențiilor de comics și care ar fi o experiență negativă?

DHJ: Păi, am participat doar la trei comic-Cons până acum și din fericire pentru mine, am avut parte doar de experiențe minunate. Multă bunăvoință, politețe și iubire, zâmbete și o comunitate unită. Sunt extrem de inspirat de această atmosferă de familie.

Mulți actori sunt sub contract cu Marvel sau DC Comics. Te-ar tenta să dai viață unui supererou, și dacă da, care din cele două tabere te atrage mai mult?

DHJ: Mi-ar plăcea foarte mult să ajung cumva în legătură cu franciza Batman sau orice legat de universul Gotham. Pentru mine, acea lume, deși plină de personaje ficționale, este cea mai ancorată în realitatea noastră.

Se vorbește mult printre fani de “familia Supernatural”. Cu siguranță te simți și tu parte integrantă din ea?

DHJ: Cu mare mândrie pot spune că da! Cu toate că am un rol negativ în serial, am fost întâmpinat cu extrem de multă afecțiune și cu brațele deschise, ceea ce cred că mă transformă în “membru oficial al familiei Supernatural”. După ce voi fi participat la mai multe convenții, sunt convins că se va crea o legătură și mai puternică între entuziaștii serialului și mine. A fost cu adevărat un serial excelent, dar publicul și spectatorii au fost cu mult peste orice superlativ. Absolut minunat.

În trecut ai menționat că printre cei care au influențat felul în care l-ai portretizat pe Ketch se află și James Bond. Ce părere ai despre a-l juca pe însuși James Bond sau de a apărea într-un film din seria Bond pe viitor?

DHJ: Ar fi extraordinar să îl interpretez pe Bond, dar încă nu sunt convins că acest proiect s-ar putea materializa, sau cel puțin nu pe moment. Îmi bazez spusele pe experiența mea de actor și pe informațiile pe care le am legate de ierarhia showbiz-ului. Pot însă să afirm cu tărie că rolul lui Arthur Ketch a fost un rol definitor în cariera mea, prin care am reușit să dau viață și multor fantezii din copilărie.

Dacă Dl. Ketch ar fi înzestrat cu niște puteri supranaturale sau de super-erou, care ar fi acelea?

DHJ: Hmmm…. mi-aș putea ușor imagina că tatuajul de pe mâna lui Ketch ar fi vrăjit sau ar avea secrete supranaturale. Dar se pare că vom rămâne doar cu speculațiile.

Ce sfat ai oferi actorilor debutanți?

DHJ: Să vă spun ceva ce se poate aplica tuturor carierelor spre care aspirați. Exersați-vă mult talentul, munciți cu pasiune și cu intensitate și faceți-vă temele referitor la piața muncii. Studiul, educația sunt de asemenea foarte importante, și mai ales să nu așteptați după acel loc de muncă “perfect”. Toți avem telefoane “deștepte” cu care suntem mereu în contact. De ce nu folosiți telefonul să înregistrați și să editați voi înșiși un video sau film? Practica e cea mai bună profesoară.

Ai vizitat vreodată Europa de Est? Ți-ar face plăcere să vizitezi România?

Nu am fost încă în Europa de Est. Dar, în apărarea mea, odată demult, am avut o prietenă româncă foarte frumoasă, pe nume Raluca. Ea m-a învățat câteva cuvinte românești pe care sper să le pot exersa curând în țara ei natală.

Un interviu de Miriam Mircea și Ioana Raluca Popescu

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.