Andreea Muntean (Dushky), artista care a reușit să-și transforme pasiunea în job

0

Andreea Muntean (Dushky) este o tânără din Timișoara, care a reușit să-și transforme pasiunea în job. Talentul și perseverența sunt punctele ei forte, ajungând în timp să fie unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați artiști de pe meleagurile noastre.

Care e povestea ta?

Povestea mea e probabil tiparul fiecărui artist, îmi plăceau prea mult orele de desen de la grădiniță, însă mă simțeam limitată de temele date, așa că am mers mai departe și am început să copiez ilustrațiile din cărțile cu benzi desenate și povești pentru copii, atât de mult până când am știut să le fac din cap. Și de atunci nu m-am mai oprit. Am studiat artele vizuale de mică, apoi în școală, liceu și facultate și continui să fac asta și ca freelancer.

interviu Andreea Munteanu (Dushky)

Care a fost cea mai mare provocare de până acum?

Cred că cea mai mare provocare a fost să transform pasiunea de a desena în jobul meu de zi cu zi.

În ce măsură se poate trăi din artă, în România?

Fiindcă exact asta fac, pot spune că da, se poate trăi din artă. E un peisaj cu dealuri povestea asta: odată urci, odată cobori, însă nu e niciodată plictisitor.

interviu Andreea Munteanu (Dushky)

Munca, talentul, norocul sau critica, care e motorul creației pentru tine?

Cred că norocul nu m-a ajutat prea des, l-am mai întâlnit până acum, însă nu avem o relație stabilă. În schimb, munca e mereu prezentă și când nu e “de muncit” pentru alții, muncesc pentru mine. Îmi valorific prea mult timpul ca să îl pierd nefăcând nimic. Cu critica am învățat să trăiesc, iar despre talent, aș prefera să îi las pe alții să confirme sau infirme, dar eu cred că e totuși ceva acolo, altfel nu-mi explic cum aș fi ajuns până aici.

interviu Andreea Munteanu (Dushky)

Care crezi că e impactul digitalului în artă?

Impactul e real, e acolo. Lumea merge înainte și se dezvoltă în fiecare zi. Am stat destul de mult împotriva lui dar am învățat cum să-l împletesc cu arta tradițională și de multe ori chiar ajută, să îți poți duce arta mai departe, la noi nivele și să o poți integra în mult mai multe domenii. În multe cazuri, digitalul a înlocuit ce putea să facă mâna, chiar și în artă. Sper totuși că nu va fi acaparată complet.

About Author

Aliona Tcaci

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.