Alina Tanasă şi Diana Enciu, Fabulous Muses – amazoane în fashion şi business

0

Alina Tanasă și Diana Enciu, www.fabulousmuses.net, fabuloasele muze care au luat cu asalt lumea, deloc simplă, a blogging-ului de fashion din România, ne-au acceptat provocarea de a vizita Timişoara şi de a ne împărtăşi secretele poveştii lor de succes. Cu bucurie, am descoperit două femei energice, profesioniste şi extrem de pasionate de ceea ce fac, care nu se feresc să spună lucrurilor pe nume şi să ne povestească dedesubturile acestui domeniu.

Concept & Styling: Fabulous Muses
Asistent: Andreea Jianu
Foto: Tibi Vîntur
Make-up: Andreea Vilău
Hairstyle: George Cozma
Locație: Athenee Palace Hilton

Fabulous Muses interviu

Fabulous Muses interviu

Costume Zara, Sandale Jimmy Choo, Sandale glitter Oscar Tiye, Bijuteri Fabtory by Fabulous Muses

Care e povestea voastră? Cum a început totul pentru voi?

În urmă cu 8-9 ani de zile, ne-am cunoscut printr-o terţă persoană, o prietenă comună. Am avut o agenţie de fashion PR, dar făceam şi evenimente şi multe alte lucruri asociate acestora. Lucrasem înainte pe partea aceasta, de PR şi conţinut editorial pentru reviste glossy, deci aveam deja un background în domeniu. Ne doream o agenţie “fashion & beauty oriented”. Credeam foarte tare în noi, credeam foarte tare în online, în curentul tinerilor designeri din România, ne doream să facem o revistă online – fiind noul val – lucru care s-a dovedit a fi o direcţie foarte bună. Aşa a apărut Absolutely Fabulous Magazine, susținută de târgurile Absolutely Fabulous Fashion & Vintage Fair – un eveniment de 6 ore cu fashion designeri şi piese vintage, la care veneau peste 1500 de oameni. Era un event de socializare şi shopping, pe care îl făceam de 4-5 ori pe an, de mare succes – lumea abia aştepta următoarea ediţie. Am avut ediţii în perioada cu cod roşu de zăpezi şi cu toate acestea, a fost mai plin ca niciodată. Oamenii erau foarte încântați de tot ce se întâmpla acolo şi pe de altă parte, nu exista shopping-ul online în România – evenimentul fiind modalitatea ideală de a intra în contact cu designerii autohtoni.  

Idea noastră era să luăm tinerii care se aflau la început de drum: fotografi, designeri, modele, make-up artişti, hairstilişti şi să-i prezentăm sub forma unui portofoliu complet, la care clienţii să aibă acces mult mai uşor. Asta a stat la baza revistei.

Tot în perioada respectivă s-a ivit şansa să mergem la Fashion Week în Paris, unde lucrurile au fost foarte intense, ideea venind de la o prietenă fotograf care stătea în Spania şi care ne-a propus o escapadă chiar în acea perioadă. Am plecat spre Paris fără nicio aşteptare şi ne-am trezit în mijlocul unui miraj cu foarte multă lume interesată de noi.  

Fabulous Muses interviu

Costume PNK Casual, Cercei TriaAlfa D

Fabulous Muses interviu

Pantaloni PNK Casual, Cercei TriaAlfa, Sutiene Body Chain

Cum aţi ajuns să faceţi blogging?

După Paris Fashion Week, am apărut în foarte multe publicaţii din întreaga lume, și văzând feedbackul bun pe care l-am primit am decis să lansăm

www.fabulousmuses.net  

În perioada aceea, blogging-ul nu avea un statut atât de important, iar noi începusem să facem asta în ideea de a avea o unealtă în plus de promovare a activităților din interiorul agenţiei de PR. Am pornit din start pe ideea de business, iar lucrurile au decurs natural. Deşi în momentul respectiv nu exista ideea de blogging for business, la scurt timp am primit şi prima propunere de buget, piaţa din România fiind foarte receptivă la acest tip de endorsement, pe care noi deja îl promovam. Am avut şansa de a ne muta din ţară, veneau multe propuneri în sensul acesta, dar am ales să rămânem pentru că în sfârşit simţeam că lucrurile se îndreaptau în direcţia în care ne doream noi. Ajunsesem în zona de celebrity bloggers şi ne era bine aşa.

Cu siguranţă, de-a lungul timpului aţi avut parte de reacţii mai puţin plăcute din partea unui anumit tip de public. Oamenii simt nevoia să critice, iar despre voi, spre exemplu, s-a speculat faptul că aţi fi foarte fiţoase. De unde credeţi că vine asta?

E o chestie de percepţie. Cand te uiţi la pozele cu noi, cu hainele pe care le purtăm, cu locurile în care suntem, totul pare inaccesibil în prima fază. Din păcate nu poți controla percepția publicului și într-adevar este foarte simplu să judeci prin prisma unor imagini, însă cei care ajung să ne cunoască sau cei care ne văd în instastories își schimbă radical opinia.  

Fabulous Muses interviu

Sacou trandafiri roșii Seen Users, Sandale satin Miu Miu, Sacou trandafir alb Manuri, Sandale glitter J. Maurice

Fabulous Muses interviu

Dacă ar fi să o luaţi acum de la zero. Care credeţi că ar fi challenge-urile cu care v-aţi confrunta? Ar fi mai uşor sau mai greu?

Poate ar fi mai bine, poate ar fi mai rău – fiind destul de multă lume care activează în acest domeniu. Dar credem că este loc în continuare pentru oameni noi. Este mai uşor acum pentru că îţi poţi face mai clar anumite strategii în momentul în care porneşti pe acest drum. În momentul în care eşti pe piaţă de ani de zile, trebuie tot timpul să te reinventezi. Este exact ca în muzică. Dacă nu te reinventezi constant, vei dispărea din peisaj.

Care a fost reţeta voastră? Ce v-a diferenţiat de alţii?

Cu siguranță stilul nostru, calitatea conținutului și versatilitatea au fost câteva dintre punctele noastre forte. Shooting-urile noastre spun o poveste, te duc dincolo de imagini. Este şi un mesaj subliminal acolo, ceva care te face să mergi mai departe, să dezvolţi ideea. Şi pe de altă parte, este vorba de context, de fler, de carisma fiecăruia și despre un stil care, credem noi, inspiră foarte mult.

Ce aţi schimba la blogging-ul din România?

Este un fenomen în continuă mişcare şi transformare, care oricum va evolua, se vor cerne lucrurile. Dacă este loc de tine, vei simţi asta, dacă nu, nu. Dar lipsa de etică şi de colegialitate este o problemă în România. Avem tendinţa de a săpa groapa celuilalt, lucru pe care îl întâlnim şi în afară, dar nu la fel de intens. Acolo se practică promovarea reciprocă. Se asociază două blogeriţe şi se promovează una pe spatele celeilalte. Asta ne lipseşte aici, o comunitate a bloggerilor.  

Cum arată o zi obişnuită din viaţa voastră?

Nici o zi nu e ca alta. Ziua începe cu Instagram-ul şi un pahar de apă. De fapt nu… ziua începe pe la 2 noaptea, când Alina trimite sute de mesaje Dianei cu toate ideile ei :). Avem întâlniri, şedinţe foto, styling, mergem la evenimente, semnăm contracte… Pare super-fabulos, dar practic noi facem totul cap-coadă. Pe lângă asta, călătorim foarte mult, iar în ultimul an ne-am făcut timp de yoga, de sport, de orice fel de terapie benefică şi menită să ne calmeze creierele agitate… nu și vara asta:))

Care este cea mai veche piesă vestimentară din dulapul fiecăreia?

Alina: O superbă rochie de catifea, moştenită de la bunica mea.

Diana: Am un set de bijuterii foarte frumos, compus dintr-un colier şi o pereche de cercei vechi, de un albastru superb.

Fabulous Muses interviu

Costume PNK Casual, Sandale Miu Miu (Alina), Sandale glitter J. Maurice (Diana), Cercei TriaAlfa D

Despre voi am aflat cum sunteţi şi care este relaţia voastră cu hainele. Dar ce ne puteţi spune de partenerii voştri? Ei cum sunt?

Alina: Soţul meu are un stil minimalist, îşi cumpără doar piese de calitate, lucru care nu poate decât să mă încânte.

Diana: Soţul are mai multe perechi de pantofi decât mine. Nu este deloc adeptul stilului minimalist, are o slăbiciune pentru tricourile cu imprimeuri.

Care consideraţi că este piesa must-have din dulapul fiecărei femei?

Cămaşa albă şi o pereche de jeans. Poţi face minuni cu aceste două piese! Evident că depinde şi de model. Ideal ar fi să fie cât mai clasic. Clar nu o cămaşă cambrată, ci una poate chiar oversized, cu care să poţi merge de la plajă până la un event sau în patul iubitului tău.

Aveţi un designer preferat?

Alina: Eu sunt fan Miu Miu. Mă fascinează tot ce fac, mai ales pe partea de accesorii. Dar şi tot ce înseamnă Prada mi se pare genial. Dior, Gucci – un exemplu bun de cum poţi să renaşti din propria-ţi cenuşă.

Diana: Eu sunt pasionată de Olsen Sisters cu al lor The Row. Îmi place din ce în ce mai tare ceea ce fac fetele astea. Deşi părerea mi se schimbă de la un sezon la altul şi preferinţele îmi variază, The Row chiar îmi place mult.

Care ar fi cel mai frumos lucru care vi s-a întâmplat până acum, de când cu bloggingul?

Confirmarea internaţională, faptul că am avut materiale dedicate nouă. Asta ne-a hrănit ego-ul destul de bine, lucru de care ai nevoie pentru a merge mai departe, cu încredere în propriile-ţi forţe. Dar şi coperta Cosmopolitan, am fost primele blogăriţe din România care au apărut pe o copertă de revistă glossy.  

Care este mesajul vostru pentru cititorii Altfel?

Important e să fii unic, sa fii tu însuţi, să fii altfel!

About Author

Aliona Tcaci

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.