Alina Ceușan și Carmen Grebenișan – succes la dublu

0

Alina Ceușan și Carmen Grebenișan sunt două nume care nu prea mai au nevoie de nicio introducere. Au construit două branduri puternice și sunt pe calea cea bună spre a-și construi fiecare propriul imperiu. Chiar dacă, practic, funcționează separat, prietenia ce le leagă de 6 ani le-a transformat într-un duo pregătit pentru orice provocare. Ele sunt dovada clară că, uneori și de preferat, calea spre succes se parcurge alături de un prieten bun.

Te așteptai să ai atât de mult succes când ai intrat în lumea digitală?

Alina: În mod evident nu m-am așteptat la asta și consider că nici nu ar fi trebuit să mă aștept să am succes din prima. La fel cum nici tinerii din ziua de azi nu trebuie să umble după succes, faimă sau afirmare și câștig în blogging, vlogging sau în lumea influencerilor din online… Nu există așa ceva, ca să primești trebuie în primul rând să dai. Am făcut totul din pasiune și consider că dacă pasiunea nu există – pe post de catalizator, desigur, pe lângă ambiție, perseverență, răbdare, nu ai cum să reușești, mai ales în ziua de azi când termenul de influencer e atât de folosit și uneori blamat.

Carmen: Noi eram active în social media încă de pe vremea hi5-ului. Ne urmărea multă lume acolo, eram deja populare în zona aceasta. Așa că totul a avut un flow natural și organic, mutându-ne activitatea pe Facebook și mai apoi pe Instagram și blog. Ce pot să zic e faptul că nu preconizam niciodată că acest hobby pentru fotografie și styling, combinat cu social media ar putea vreodată să devină și un punct solid de susținere financiară.

Ce înseamnă pentru tine a fi influencer?

Alina: A avea o voce pe care o poți folosi pentru a aduce ceva bun în lume – fie că vorbim de content cu adevărat informativ și util, de implicarea în campanii de CSR sau diverse acțiuni pentru comunitatea ta. Înseamnă totodată că ai o foarte mare responsabilitate jurnalistică pentru ceea ce spui și ce scrii (eu încă scriu și pe blog) și trebuie să reprezinți un exemplu pentru generațiile viitoare.

Carmen: Înseamnă receptivitatea publicului din social media la creativitatea materializată în orice fel – în cazul meu foto/video și scris. Înseamnă a inspira, a trezi o emoție în sufletul persoanei care preia o informație de la mine. Înseamnă totodată o comunicare în dublu sens, pentru că e vorba de împărtășirea unor opinii, păreri între blogger / vlogger și comunitate. Și înseamnă deopotrivă responsabilitate și integritate.

Dacă ai lua totul de la început, ai face ceva diferit? Dacă da, ce?

Alina: Nu aș schimba nimic, tocmai modul în care am făcut lucrurile până acum m-a adus aici.

Carmen: Da, aș vorbi mai puțin și aș face mai mult. Aș lucra mult mai mult, aș fi mult mai hotărâtă și nu m-aș mai lăsa demoralizată de comentariile negative, care la un anumit moment m-au afectat și m-au ținut pe loc. Cred că e important talentul, dar în egală măsură ambiția și munca. Desigur, pasiunea e elementul cheie, însă fără perseverență ideile rămân la stadiul de visuri. #PracticeMakesItPerfect

Cine ți-a fost alături și te-a susținut încă de la început?

Alina: Familia, Carmen și Raul.

Carmen: Toate persoanele apropiate mie. E un grup de maximum 10 persoane care include și familia.

Nu poți ajunge la nivelul tău fără să ai și hateri. Ce le-ai transmite hater-ilor și cum reacționezi când ei apar pe blogul tău, pe pagina de facebook, instagram sau pe canalul tău de youtube?

Alina: Am dezvoltat un anumit nivel de imunitate la hate-ul din online, mereu îmi place să glumesc pe seama asta spunând: „Dacă ai o zi prea bună, lasă-mă să-ți arăt căsuța de spam și lista de block.” Indiferența este în continuare cea mai bună armă în acest „război” – dacă vrei să îl numim așa, însă sunt momente în care le și răspund și mă bucur că am cuvintele la mine. Nu îmi place să tac tot timpul, am vorbit despre asta pe canalul meu de YouTube în unul dintre episoadele de beauty și voi mai vorbi despre hate-ul din online, însă într-o manieră din care să avem ceva de învățat. E 2018, we should all get over it.

Carmen: Apar peste tot, în toate domeniile. Am învățat însă să îi accept și să-mi văd mai departe de muncă. Uneori le răspund, îmi argumentez mereu răspunsul, dar nu totdeauna poți stabili un dialog. În rest, accept criticile constructive. Oricum, să știți că sunt cea mai autocritică persoană. La început mă demoralizau tare comentariile răutăcioase, așa că ajunsesem să nu mai fac multe lucruri pe care mi le doream, doar pentru că îmi era teamă de reacția oamenilor și de valul de hate. Am învățat să îmi asum alegerile și să le susțin ferm. Am învățat să mă iubesc și să mă respect. Cel mai greu mi-a fost să învăț faptul că nu ai cum să mulțumești pe toată lumea. Așa că cel mai de preț lucru în acest domeniu rămâne integritatea, să rămânem fideli credințelor noastre indiferent de valul de hate.

Ai avut mai multe intervenții estetice și nu ai ascuns acest lucru. Ce le-ai recomanda femeilor care se gândesc să apeleze la asemenea intervenții? Cum știi dacă e momentul potrivit să faci acest lucru și cum alegi medicul pentru o asemenea intervenție?

Alina: Am vorbit mai pe larg despre rinoplastie într-un Story Time pe YouTube, nu mă feresc să spun că am această intervenție chirurgicală. Am făcut-o în primul rând pentru că mi-am dorit să avem un astfel de video în online, un video care să te pregătească pentru această decizie, dacă vrei. Apoi, eu consider că nimeni nu e legat de nimeni și nimic. Dacă tu simți că ai un complex real – nu e vorba de unul indus de societate, de un label, ci un complex real care te deranjează, atunci este momentul să faci un astfel de pas. Dacă putem să îmbunătățim lucruri la noi – la mintea noastră citind și cultivându-ne prin filme, poezii, cugetări, la corpul nostru prin sport, dietă (atenție, a se citi regim alimentar sănătos și variat) și unele intervenții, atunci de ce nu?! Am mai spus și voi mai spune, e o alegere care ține doar de tine și dacă asta te ajută să te simți mai bine în pielea ta și să devii o persoană mai bună în relațiile cu alții, atunci fă-o.

Carmen: E încă un subiect controversat la noi, însă eu am fost foarte deschisă de la început și mi-am asumat totul. Am o intervenție la sâni – implant mamar și acid hyaluronic în buze. Sunt mulțumită cu aceste intervenții și cred că fiecare este liber să decidă pentru propriul corp. Eu cred că acest tip de alegere este foarte intimă, personală, ea trebuie luată împreună cu un specialist și fără niciun fel de altă influență din exterior. Pe mine mama m-a susținut și întotdeauna m-a încurajat să iau decizii care să mă facă fericită. E important totodată să existe o limită în această direcție și să ascultăm mereu sfaturile și sugestiile medicilor.

interviu Alina Ceușan și Carmen Grebenișan

Cum decurge o zi obișnuită din viața ta?

Alina: Ieri am plecat la 7 dimineața din riad-ul nostru din Old Medina, Marrakech, pentru a lua avionul spre Roma. Am luat micul dejun în aeroport. Am avut escală la Roma 3 ore, timp în care m-am ocupat de social media și unele aspecte legate de lansarea noii noastre colecții de costume de baie INFSD. Zbor până la București, despachetat, urmărit „Românii au talent” pe Voyo, mâncat de la Calif, împachetat din nou, somn și dimineața zbor către Cluj-Napoca. O zi normală. 🙂 Când sunt la Cluj Napoca merg la 10 dimineața la birou și ajung acasă la ora 8, de obicei gătim împreună (nr. cu Raul), avem musafiri, bem un vin. Ne culcăm întotdeauna după ora 2 noaptea și a doua zi o luăm de la capăt. Având în vedere faptul că avem foarte multe plecări nu am neapărat o rutină stabilită, așa că… I go with the flow, cum se spune. Tot timpul însă am laptopul cu net la mine.

Carmen: Voi fi schematică, exact așa cum arată un orar. 🙂

 1. Trezit – telefon – Instagram – laptop – mailuri – iar asta durează vreo 4 ore minimum.
 2. Mic dejun, apoi rezolvat diverse treburi administrative prin oraș.
 3. Prânz în oraș, pe fugă.
 4. Revin acasă – postare blog/YouTube + social media
 5. Făcut curat în casă, spălat haine, vase
 6. Dacă mai e timp, merg la sală
 7. Seara stau cu iubitul, luăm cina împreună și ne uităm la filme pe Netflix sau „Bravo, ai stil!”

Cam așa sunt zilele în care nu am diverse shootinguri, deplasări, filmări. Acesta ar fi un program basic, în care nu există întâlniri cu colaboratori, evenimente, shooting-uri sau proiecte, excursii. Iar când apar și cele menționate, programul e decalat total și se complică. Pentru detalii, urmăriți-mă pe Instagram stories. 🙂

Care sunt cele mai importante lecții pe care le-ai învățat de când ai cunoscut succesul în lumea digitală?

Alina: Tu ești singura persoană pe care te poți baza. Răsplătește-ți comunitatea pentru o relație mai apropiată. Scrie în real-time și încearcă să fii persoana potrivită la locul potrivit.

Carmen: Ar fi așa:

 1. Că dacă nu îmi pun în practică destul de repede ideile, o vor face alții.
 2. Să nu mai anunț ce va urma să fac, să o fac pur și simplu.
 3. Mai multă muncă, mai puțin daydreaming.
 4. Integritate – am ales să fac numai lucrurile în care cred și care mă reprezintă.
 5. Responsabilitate – e important să-ți alegi cuvintele cu înțelepciune, mai ales în nebunia aceasta a rețelelor de socializare, în care fiecare vorbă poate fi scoasă din context și greșit interpretată.
 6. Să primesc critici – nu știam să primesc critici. Întotdeauna vor fi oameni care nu vor fi de acord cu tine sau cărora nu le va plăcea ceea ce faci tu.
 7. Nu voi putea mulțumi pe toată lumea.
 8. E important să fii fericit cu tine.

interviu Alina Ceușan și Carmen Grebenișan

Ce sfaturi i-ai da cuiva care își pornește în acest moment un blog sau vlog?

Alina: Să investească de la început în aparatură performantă, indiferent de ceea ce vrea să facă – blogging, vlogging și să aibă un plan de atac. Exemple există, har Domnului, de personal branding de succes. Trebuie doar să fie deschiși și să pună suflet în tot ceea ce fac.

Carmen: Toate mențiunile notate la punctul 8 + conținut de calitate, atât video/foto, cât și scris. Vor avea nevoie de aparat profesional pentru poze și video, edit impecabil al pozelor, scris clar și corect gramatical, identitate vizuală pentru Instagram. E multă muncă la mijloc, trebuie mereu să fii preocupat să oferi un conținut bun, interesant și cu postări dese – aici intervine munca. Le sugerez celor care vor să fie activi în acest domeniu să încerce să facă review-uri multor produse și să dea tag brandurilor în poze, să investească în produse de calitate. Astfel vor avea șansa să fie vizați direct de brandurile mari. Nu spun că nu e o investiție de timp și bani în primă fază, însă dacă se păstrează aceste puncte investiția va fi răsplătită. Ah, da. Și ce e cel mai important, să nu înceapă totul doar cu gândul de a face bani. Nu vor reuși. Pasiunea e cheia.

Se poate trăi din blogging?

Alina: Da. Dacă muncești mult și nu te aștepți ca rezultatele să vină de la început, da. Se poate trăi din asta, îți poți permite vacanțe sau alte capricii, dacă la asta vă referiți. Este în același timp o luptă permanentă cu tine, contra cronometru, trebuie să ai anumite calități și nu mă refer la cele fizice. Trebuie să fii serios, să muncești.

Carmen: Da. Blogging/Vlogging/Instagramming, vorbim de publicitate până la urmă. Și ce publicitate e mai bună decât cea organică și reală, pe bază de review? Însă credibilitatea o putem păstra doar prin integritate.

Ce designeri și fashion blogs din țară și străinătate te inspiră?

Alina: Ca fashion blogger și model de business Chiara Ferragni. O urmăresc încă de la început și îmi e foarte dragă ca personaj din online, e o inspirație pentru mine. Momentan am o obsesie pentru @IAmPatrickMason pentru stilul lui eclectic și fotografiile de street style din Berlin, New York și Paris. Urmăresc în egală măsură evoluția și turnura pe care au luat-o lucrurile în viața Cristinei Bazan, care acum a trecut cumva de la blogging la muzică, petrecându-și cea mai mare parte a timpului în studio-ul ei din Paris. Le urmăresc cu plăcere pe: Caroline Daur (Germania) Margaret Zhang (Shine by Three, China/Australia), Leandra Medine (Man Repeller, Turcia/Iran), Negin Mirsalehi (Gisou Hair, Negin Blog, Amsterdam).

Carmen: Din România: Seen users, Cactus the brand, Alexandru Simedru, Ingrid Teodosiu și toți tinerii designerii de la UAD CLUJ. De afară: GUCCI, Maison Margiela, Balenciaga, Vetemens, Balmain, Raf Simons, OFF WHITE.

interviu Alina Ceușan și Carmen Grebenișan

Cum ați devenit prietene și ce înseamnă pentru voi prietenia voastră?

Alina: Am devenit prietene mai apropiate acum 6 ani când ne-am mutat împreună la facultate și ne-am dat seama că avem foarte multe în comun. Tot atunci ne-am dat seama că trebuie să construim ceva împreună (nr. INFSD, blogurile etc). Pentru mine a avea o prietenă care te susține în tot și-ți întregește propozițiile din mers înseamnă enorm. E parte din mine, din flow-ul lucrurilor, din viața mea. La fel de bine putem să nu ne vedem o lună, iar când ne întâlnim e ca și cum n-ar fi trecut decât o zi. Ceea ce avem noi e foarte special și ne bucurăm de această frumoasă relație de prietenie și de lucrurile pe care le putem face împreună.

Carmen: Ne știm încă de pe vremea când stăteam la cămin, dar nu eram prietene atunci. Ne cunoșteam din Târgu Mureș, eram în găști apropiate și ne întâlneam la tot felul de petreceri/evenimente. Apoi ne-am mutat în Cluj la facultate. La început am avut colege diferite de apartament, până când ne-am dat seama că mai bine facem schimb cu fetele respective. Și așa am ajuns să stăm împreună. Apoi ne-am împrietenit de minune, a fost ceva atât de natural, parcă ne era scris să se întâmple așa. Ne completăm perfect una pe cealaltă. În momentul de față suntem prietene bune, ca două surori, suntem o echipă și ne susținem și ne ajutăm atât în viața personală, cât și în business. Acum suntem și asociate în brandul creat împreună – linia de costume de baie INFSD Swimwear. Suntem mereu dispuse să îi cedăm celeilalte ceva dacă își dorește mult.

Familia înțelege ceea ce faci? Te susține?

Alina: Familia m-a susținut întotdeauna în tot ce mi-am dorit să fac și continuă să o facă. Vorbesc cu ei foarte des, mai ales cu mama, care trebuie să fie la curent cu tot ce se întâmplă, cu toate decolările și aterizările noastre, cu vremea din New York, Hong Kong sau Marrakech. E acolo cu noi și ea, virtual, tot timpul. Am pus-o la curent cu toată tehnologia, vorbim pe Skype și Facetime foarte des atunci când sunt plecată. Dincolo de familia imediată, vin dintr-o familie foarte numeroasă și atmosfera la întâlnirile cu bunicii și toți frații și surorile părinților mei sunt foarte emoționante și frumoase. Am parte de toată susținerea din lume și mă bucur pentru asta.

Carmen: Mereu. Sunt foarte norocoasă să am o familie care mi-a permis să fac tot ceea ce mi-am dorit, fără să mă răsfețe însă în vreun fel. Îi iubesc enorm și le mulțumesc că m-au susținut mereu și au fost de acord cu orice alegere făcută de mine. Cu absolut orice alegere făcută. Anul 2 de facultate a fost ultimul an în care am mai primit bani de la ai mei pentru susținere, apoi am început să mă pun singură pe picioare și acum îi mai ajut și eu pe ei și le fac tot felul de cadouri în semn de mulțumire.

Care este cel mai mare regret al tău?

Alina: Nu am regrete.

Carmen: Că nu am început mai repede.

Unde în lume ți-ai dori să te “pensionezi”?

Alina: L.A.

Carmen: Nu mă gândesc așa departe, prefer să trăiesc în prezent. L.A. sună bine oricum, California.

Ce planuri ai pentru viitor?

Alina: L.A. 🙂

Carmen: Să dezvoltam cât mai mult brandul INFSD Swimwear, avem multe proiecte care urmează să se materializeze. Iar pe partea de blog, intenționez să mă axez mult pe YouTube și să încep să postez video și în engleză. Îmi doresc să lucrez pe partea de fashion cu branduri internaționale mari și să ajung, împreună cu Alina, la toate Fashion Weeks. Între timp mi-aș dori să dezvolt mai multe colecții capsulă cu diverse branduri pentru a avea posibilitatea de a-mi pune creativitatea și ideile în practică. Deja lucrăm la ceva în această direcție, urmează să vedeți în curând despre ce e vorba. Stay tuned!

Un mesaj pentru cititorii Altfel.

Alina: Be the kind of person you would like to meet.

Carmen: Să fiți  #Altfel e cea mai bună alegere pe care o puteți face!

About Author

Avatar

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.