Acasă – un loc creat de oameni pentru oameni

0

Acasă, sau cum îi mai spunem noi, Atelierul de înfrumuseţare interioară, este un spaţiu minunat, chiar aici în Timişoara, mai exact în Piaţa Unirii. Ce îl face atipic şi totodată inedit este ideea că e un loc în care creştem şi învăţăm împreună, susţinut doar prin donaţii, un loc în care bariera economică nu face diferenţa ci omenia, şi care există pentru că oamenii cred în conceptul de a dărui.

Ideea s-a născut dintr-o întrebare simplă: Cum ar fi să co-creem un spaţiu, care să existe din generozitatea oamenilor, din dorinţa tuturor de a dărui, a împărtăşi, un spaţiu făcut de oameni pentru oameni? Într-o lume dominată de dorinţe proprii, ambiţii şi putere, am putea lăsa toate astea pentru o clipă deoparte şi pur şi simplu să dăruim?

“Acasă” este dovada vie că DA!, se poate… Inspiraţia ne-a venit din călătoria câtorva dintre noi prin lume, prin locuri în care oamenii clădesc împreună locuri în care domină cooperarea, nu competiţia în care întâlneşti mai mult altruism şi mai puţin egoism. Proiectul s-a născut dintr-un vis, pentru că ştim că şi aici în Timişoara e nevoie de un loc care să ne întoarcă acasă, la ceea ce suntem cu adevărat. Şi credem noi, va continua să existe arătând tuturor că şi visele uneori devin realitate.

Aici, după porţile apartamentului nostru de pe strada Gheorghe Lazăr,  poţi lăsa liber copilul din tine, în dans, joc, cântec, poezie, cu mâinile în vopsele în atelierele de creaţie, te poţi redescoperii prin puterea de a dărui în atelierele de fapte bune, poţi să-ţi deschizi inima şi să îţi relaxezi trupul alături de terapeuţii noştrii care au ales să ni se alăture în această minunată călătorie. Poţi să îţi descoperi frumuseţea interioară în meditaţie, dans, privind în oglindă dincolo de aparenţe …direct în sufletul tău…

Cum s-a născut Acasă ?

Pentru că am crezut cu tărie încă de la început în acest concept … surprizele s-au ţinut lanţ  … rând pe rând, oameni cunoscuţi dar şi oameni pe care i-am văzut pentru prima oară au intrat în atelier dorind să ajute. În doar 12 zile, cu peste 100 oameni implicaţi în amenajare, resurse, mobilier, accesorii, primite de la zeci de oameni, pictat de 12 artişti care au ales să ne ajute şi care au apărut ca din senin în calea noastră, spaţiul a prins viaţă prin energia şi bucuria lor.

Astăzi, Atelierul de înfrumuseţare interioară are 6 luni de când există şi de când zeci de oameni i-au trecut pragul şi împreună am împărtăşit momente de înţelegere şi învăţare autentică.

Ce este mai exact Acasă?

Aşa cum spuneam e un loc pentru sufletul tău, aflat chiar aici la tine în oraş, în “buricul târgului”! E împărţit în patru încăperi care au şi denumiri foarte sugestive pentru călătoria noastră interioară. Atelierul de creaţie, de autocunoaştere, de fapte bune şi de vindecare. Dar hai să le luăm pe rând să vezi ce minunăţii se ascunde în ele.

Atelierul de creaţie este un univers de culori, materiale, unelte, idei şi inspiraţie. Un loc deschis tuturor, în care poţi să îţi laşi liberă imaginaţia şi să îţi descoperi spiritul creator. Săptămânal se organizează workshop-uri tematice alături de artişti în ale hand made-ului cum ar fi: Atelier de croşetat, de colorat mandale, de pictat căni, sau de împletit bambus, de făcut broşe şi chiar brăţări, de făcut lumânărele şi de pictat hainuțe şi multe alte minunăţii. În rest îl poţi vizita oricând, bucurându-te de un ceai, o poveste cu un prieten drag, şi poate câteva momente de creaţie dacă te loveşte inspiraţia. Tot aici mai puteţi găsi şi un magazin de produse Hand-made, pentru că vrem să-i ajutăm și să-i susţinem şi pe artiştii noştrii locali să continue în pasiunea lor. Şi asta nu e totul, pentru că ne e drag trocul, şi credem în schimb şi reciclare, avem şi un colţ cu lucruri gratuite, din care iei ce vrei şi dai ce vrei … minunat ,nu?

Mergem mai departe în atelierul de vindecare. Acesta este un spaţiu în care te vor primi terapeuţii noştrii ajutându-te prin tehnicile de ei ştiute să treci de barierele fizice şi emoţionale ce nu îţi dau pace: coaching, psihoterapie, consultanţă, masaj terapeutic, reflexoterapie, reiki, prananadi, yumeiho… şi multe altele. În spiritul atelierul şi aici îi vom recompensa pe terapeuţi pentru serviciile lor iar acest lucru se face pe baza de donaţie, şi astfel şi ei la rândul lor vor dona atelierului cât pot, şi toţi co-existăm împreună.

Spaţiul cu cele mai multe activităţi însă este atelierul de autocunoaştere, un loc în care poţi experimenta introspecţia, meditaţia, sunetele, dinamica, tehnici şi terapii de eliberare emoţională şi cunoaştere de sine, forme de mişcare pentru echilibru şi energie, etc.

Din programul săptămânal nu lipsesc pilates, tăi chi, qi gong, yoga, meditaţii ghidate, meditaţii dinamice şi eliberare prin dans, introspecţie în linişte, tehnici de concentrare, seară de film, lecţia de sănătate, seara de călătorii, wokshop-uri de dezvoltare personală şi spirituală, seara de sunet, club de carte ,tango, şezători pentru părinţi, seara de poveste cu tâlc şi multe alte minunăţii care să ne ajute să creştem împreună. Tot în acest atelier, creat în stil oriental, într-o cameră plină de perne şi mandale, am amenajat o blibliotecă cu cărţi din aria spirituală, mistică şi de dezvoltare personală pe care te invităm oricând să le răsfoieşti.

Nu în ultimul rând, Acasă vei găsi camera dedicată faptelor bune unde îi vei găsi pe cei de la Asociația Look Inside, care te vor întâmpina şi ghida cum ştiu ei mai bine în meseria de voluntar … vei putea oferi timp, energie, resurse, ce poţi… pentru a fi de folos celor nevoiaşi. Vom participa împreună la proiecte sociale, orientate către bătrâni, copii, familii ce au nevoie de suport, sau ajutând în proiecte de conştientizare şi ghidare a oamenilor înspre reîntoarcerea spre iubire, toleranţă şi generozitate.

Ce mai trebuie să ştii dacă vrei să vii acasă? Pentru că vrem ca acest loc să rămână o oază de linişte în nebunia frenetică a societăţii, te vom ruga să îţi faci tăcut telefonul, laptop-ul şi alte dispozitive electronice, măcar pentru o vreme…aaa şi by the way, Acasă e un loc “No Smoking !” pentru că ne place aerul curat şi mintea limpede.

Dacă te-am convins şi vrei să vii Acasă ? Te aşteptăm cu drag, în fiecare zi a săptămânii, de la 16-22 ( program de vară ), în locaţia noastră răcoroasă de pe str. Gh. Lazăr, nr.8, ap.2, să ne treci pragul la un ceai rece sau cald, la o poveste, sau poate să citeşti o carte din biblioteca noastră, să participi la vreun atelier sau poate să ne împărtăşeşti ceva din ceea ce ştii tu. Oricare va fi opţiunea ta, te asigurăm că Acasă e un loc de care te vei îndrăgosti instant!

Împreună ţinem acest minunat loc deschis! Hai Acasă să creştem împreună!

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.