5 minute de filosofie cu Freia

0

Am stat de vorbă cu Freia, un nume fresh, dar în continuă ascensiune în industria muzicală. Pe mine una, m-a fascinat look-ul și stilul ei cu influențe tribale care, cumva, se împletesc perfect cu sound-ul exotic al pieselor ei. Hai să facem cunoștință cu Freia!

freia-1

Povestește-mi, te rog, despre tine și despre proiectul Freia.

Proiectul Freia a fost creat de mine și de Quba, producătorul meu, acum un an. Noi lucrăm de mult timp împreună. Inițial ne-am ocupat de proiectul lui, el fiind pe latura de dubstep și electro iar eu cântam pe piesele lui. Apoi am simțit nevoia să am și eu ceva al meu și, astfel, s-a născut Freia. În muzica mea mă regăsesc cel mai mult. Numele de Freia vine de la o zeiță nordică și sună cumva tribal și exotic, mulându-se perfect pe personalitatea mea, pe stilul meu, și, nu în ultimul rând, pe muzica mea. Am urcat niște piese pe Youtube și am fost descoperită de fiica actualului meu manager. Am fost contactată, am discutat, evident eram foarte entuziasmată, și până la urmă am semnat un contract worldwide în Franța. Abia aștept să ne lansăm în toată Europa și în State.

Ultima ta piesă, Call My Name, a fost un succes și continuă să crească. Ce îmi poți spune despre aceasta?

Call My Name a fost a treia piesă pe care am făcut-o din proiectul acesta și a plecat de la experiențele acumulate de mine. Primul vers, spre exemplu, spune așa: “Mama mea tot timpul îmi spune că o să fie bine într-o zi”… e simplu dar am vrut să vorbesc despre experiențe reale, în care, atât eu, cât și publicul meu, ne putem regăsi. Cred, într-adevăr că, noi ca oameni, nu suntem făcuți să fim singuri.

Legat de experiențe, ce anume te inspiră, atunci când scrii o piesă și care e mesajul transmis?

În primul rând, mă simt inspirată de anumite instrumente, atunci când le aud iar asta mă determină să scriu versurile. Totuși, cel mai mult, cum am menționat anterior, experiența personală, chiar dacă am doar 23 de ani, are un cuvânt puternic de spus. Am avut, poate, norocul să trec prin multe până acum. Totul se oglindește în piesele mele și exact în direcția asta voi și continua. Primul meu album este gata deja iar acolo se poate observa cel mai bine că vorbesc despre mine din multe puncte de vedere. În ceea ce privește mesajul, vreau să transmit că sunt o persoană foarte sensibilă și nu mi-e rușine să recunosc asta. Nu cred că a-ți arăta emoțiile este o dovadă de slăbiciune. Ba din contră, cred că necesită mult curaj. Spun, prin piesele mele, tot ceea ce simt. Nu mă ascund.

Am observat și un look aparte în ceea ce te privește. Cum l-ai descrie?

Stilul meu mă reprezintă sută la sută. Nu este o exagerare. De la haine și până la make-up, mă înnebunesc culorile puternice, iar când am legat fashion-ul de muzica tribală, s-au mulat perfect unul pe altul. Stilul tribal are culorile puternice (roșu, galben, albastru) și a venit natural să combin totul. Pentru ultimul videoclip am lucrat împreună cu un brand la design-ul costumentației. Cât despre machiaj, ei bine, mereu mă plictiseam să stau două ore la o sesiune de make-up. Așa că am decis să învăț singură, iar pasiunea pentru culori e ca o joacă. Așa că nu mi-a fost greu. De multe ori îmi realizez singură machiajul pentru ședințele foto. Astfel, sunt sigură că mă reprezintă complet.

freia-2

Ce planuri ai cu proiectul Freia pentru viitor?

Nu mă opresc. Albumul e gata iar acum ne vom ocupa de partea vizuală și ce le-ar plăcea oamenilor să vadă. Și, la un moment dat, vom lansa și albumul. Va veni și turneul, înainte sau după lansare. Nu sunt sigură încă. Promovarea este stabilită și apoi vor urma și concertele. Sper, cât mai repede. Este cel mai frumos sentiment să fii pe scenă. Mi se face pielea de găină numai când mă gândesc. Momentul, când îți fredonează publicul piesele, este unul unic. Înseamnă că mesajul a ajuns la oameni și lor le-a plăcut. Este incredibil. Am multe planificate pentru anul acesta. Abia aștept să se materializeze.

Text: Ștefana Macovei

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.