Zâmbiţi ca la un selfie!

0

Subiectul selfie-urilor naşte o grămadă de controverse. Unii sunt pro, alţii contra, sau unora pur şi simplu nu le pasă de ele sau de cei care le fac. Şi până la urmă, nu ar avea de ce să ne afecteze pe noi plăcerea altora de a se poza în diferite ipostaze, locaţii etc. A ajuns un subiect luat mult prea în serios de toată lumea! Tocmai din această cauză, v-am pregătit un mod haios de a vedea cum stau lucrurile cu selfie-urile. Ne descreţim fruntea, ne relaxăm faţa şi zâmbim cu gura până la urechi când citim acest articol! Aşa, o faţă numa’ bună de selfie!

Dacă e să facem selfie-uri, trebuie să avem în vedere mai multe aspecte. Asta în cazul în care dorim să excelam la această activitate. Iată o lista cu câteva elemente de care trebuie să ţineţi cont.

În oglindă, sau foloseşti camera din faţă a telefonului?

Aceasta este prima mare decizie pe care trebuie să o iei: să descoperi ce fel de selfie-maniac eşti! Practic, diferența e doar că se vede sau nu telefonul în poză. Aşa că, dacă ai un telefon mişto, sau o husă haioasă, selfie-ul în oglindă e un must! Altfel, rămâi la varianta clasică.

Cât mai multe imagini!

Înainte să selectezi poza pe care doreşti să o împărtăşeşti cu întreaga umanitate (sau, după caz, doar cu prietenii apropiaţi), este esenţial să ai măcar 50 de opţiuni din care să alegi! Ok… 30 dacă sunt selfie-uri contra cronometru. Dar ai grijă să încerci toate unghiurile posibile şi… imposibile!

Locaţia este esenţială

Chiar dacă poza ta prezintă aproape doar un cap gigant (evident, al tău) cantitatea mică de fundal care apare în poză este foarte importantă. De preferat să ai grijă ce este în jurul tău, ce altceva se mai reflectă prin oglinzi, pentru că ai putea fi surprins după ce postezi poza – şi nu într-un mod plăcut. Cele mai populare locaţii pentru selfie-uri: toaleta (de departe, cel mai popular loc), liftul, cafenele. Evident, orice locaţie care ne place e potrivită.

To ‘duck face’, or not to ‘duck face’?

Întrebarea asta încă există, cu toate că nu mai e cazul. E clar că ‘the duck face’ – faţa de răţuşcă (buzele foarte ţuguiate) e de sezonul trecut. Momentan se poartă zâmbetul impecabil, aşa că trebuie scoşi nişte bani din buzunar pentru dentist… încă nu există aplicaţii care să repare dantura. Oricum, de-a lungul istoriei selfie-ului au existat mai multe ‘feţe de animale’. Cea mai recentă faţă a fost ‘the fish face’- faţă de peşte (o privire uşor mirată, ochii mari şi gura uşor ovală şi întredeschisă).

Elemente de recuzită

Ca un adevărat profesionist, vei avea nevoie de nişte elemente ajutătoare pentru a face poza creată de tine cât mai interesantă. Opţiunile sunt infinite şi foarte variate, dar totul depinde de mesajul pe care îţi doreşti să-l transmiţi (nu neapărat de realitate). De exemplu: o prăjitură, chiar dacă nu ai mai mâncat una de luni întregi (ştii bine că va merge direct pe şolduri), un echipament de sport chiar dacă urmează să te arunci pe canapea în faţa televizorului (oamenii adoră persoanele active şi tu oricum ai arderi bune – nu se va vedea că în realitate nu faci mişcare) şi tot aşa.

Singuri, sau alături de cineva/ceva?

Grea decizie. În mod normal, selfie-ul ne priveşte doar pe noi. Dar, pentru a atrage mai multe aprecieri, apelează cu încredere la ajutor specializat: o pisică, un câine, un bebeluş. Orice vietate adorabilă, va fi un succes! Daaar, dacă doreşti să fi uşor diferit şi să leşine toţi de apreciere într-un ‘oooooooooh!’ general, poţi apela la ajutorul bunicilor.

Aplicaţii pentru… tot felu’

Poza creată deja de tine nu poate să rămână aşa. Foloseşte cu încredere măcar 3 aplicaţii de editare a imaginilor, înainte de a avea curajul să o postezi. O aplicaţie pentru ajustarea defectelor (pe care chiar dacă nu le ai, sigur ţi le poţi imagina), o aplicatie pentru a modifica structura imaginii (griduri, rame, stikere etc.) şi o aplicatie pentru filtre (altele decât opţiunile oferite de propriul telefon sau de programul în care postezi imaginea). Nu o să dăm exact exemple, dar fericirea selfie-ului tău e la un click distanţă! Doar caută aplicaţii pentru ajustarea fotografiilor (best photo editor for android/iphone) şi PAC! Fericire instantă.

Cu siguranţă există mult mai multe elemente care pot afecta reuşita unui selfie. Dar până la urmă, e o activitate de timp liber, de amuzament. Tocmai de aceea vă spun din nou: activitatea aceasta nu trebuie luată prea în serios! Dacă ceva e distractiv, atunci aşa ar trebui să rămână.

În acest moment, la căutări #selfie, se primesc pe Instragram 17 909 163 de rezultate. Dar în doar câteva zile, numărul acesta va creşte cu cel puţin 10 000. Adevărul e că selfi-ul a ajuns la fel ca ‘rochia neagră’ din garderoba doamnelor/domnişoarelor – un element clasic ce nu o să dispară niciodată!

text: Arina Varga

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.