Whiskey, vin sau bere – spune-mi ce bei ca să-ţi spun cine eşti

0

Ştiai că băutura preferată poate să spună mai multe despre tine decât stilul vestimentar? Se spune că nu trebuie să judeci o carte după coperţile ei, dar noi suntem pregătiţi să te judecăm în funcție de băutura preferată… tu eşti?

Cu toate că, cel mai probabil ai comandat multe tipuri de băuturi în viaţa ta, întotdeauna există acea băutură la care ajungi să te întorci. Ştim că stereotipurile nu sunt întotdeauna adevărate şi de cele mai multe ori prima impresie se schimbă cu uşurinţă odată ce ajungi să cunoşti persoana pe care te-ai grăbit să o etichetezi, dar, să fim realişti, cu toţii ne bazăm pe ele la prima vedere. De cele mai multe ori o facem involuntar. Vedem, ne formăm o părere şi în funcţie de acea părere încercăm să relaţionăm… dacă e cazul.

Bere:

Berea este genul de băutură alcoolică consumată atât de persoanele care nu-şi permit altceva cât şi de cei pentru care banii nu sunt o problemă. Berea are o istorie de mii de ani şi mă îndoiesc că va dispărea vreodată de printre noi. Preferată atât de egipteni, romani cât şi de instalatori, berea a lăsat o urmă adâncă în istoria umanităţii.

Cu toate acestea, ea atrage după sine o părere mai puţin sofisticată, în sensul că, de cele mai multe ori este asociată cu omul de rând, clasa muncitoare, mediocritate. Şi totuşi, varietatea largă de tipuri de bere, unele mai scumpe, altele mai ieftine încep să arunce umbre de îndoială asupra stereotipiilor ce se formează la o primă vedere.

Dacă preferi o bere clasică, românească, poate spune despre tine că nu eşti un tip prea sensibil, care preferă lucrurile simple în viaţă. Dacă, pe de altă parte, consumi un tip de bere locală, poate dintr-o berărie mai puţin cunoscută în ţară şi în lume, asta poate spune despre tine că eşti un tip care susţine economia locală şi afacerile de familie. O bere străină, cu un nume mai complicat şi cu siguranţă mai costisitoare poate spune despre tine că eşti un tip care se respectă, care preferă numai ce-i mai bun în viaţă, dispus să plătească puţin mai mult pentru calitate. Şi bineînţeles, dacă preferi berea caldă, ca în Anglia, asta nu poate spune despre tine decât că eşti puţin dus cu capul.

Vin:

Bineînţeles că şi vinul aruncă stereotipii asupra celui care îl consumă, ca şi berea, doar că de data aceasta, lucrurile stau exact invers. Mulţi spun despre adoratorii de vin că sunt pretenţioşi şi adesea cu nasul pe sus, cu toate că îl consumăm, ca berea, de mii de ani.

Ca şi în cazul berii, şi vinul este de mai multe feluri şi fiecare fel vine la pachet cu cel puţin o stereotipie. De exemplu, dacă preferi un vin roşu, dintr-un an mai bun, poate spune despre tine că ţii la sănătatea inimii tale, pe când dacă bei vin de masă, la cutie, atunci cei din jurul tău ştiu cât de zgârcit poţi fi sau cât de prost o duci cu banii. Un vin alb, scoate gusturile tale fine în evidenţă. În cele din urmă, dacă preferi mai multe pahare de vin, acest lucru nu poate decât să arate celor din jurul tău cât de bine ştii tu să dansezi pe mese.

Whiskey:

Şi această băutură are propriile stereotipii ce o însoţesc. Dacă îl bei sec, asta nu poate spune despre tine decât că tratezi cu foarte multă seriozitate băutura din faţa ta cât şi gustul ei, pe când dacă alegi să o amesteci cu alte băuturi, poate spune despre tine că nu eşti destul de bărbat încât să faci faţă gustului specific unei băuturi cu o istorie relativ tânără dar în acelaşi timp bogată.

Oricum, această băutură, consumată cu încrederea necesară, poate spune despre tine că eşti o persoană matură (sau cel puţin asta vrei să arăţi) care ştie ce vrea de la viaţă, când vrea şi cum vrea. Whiskey nu e o băutură pentru băieţei şi de obicei este asociată cu un business man care tocmai a încheiat o afacere profitabilă şi sărbătoreşte în propria lui intimitate.

sursă foto: dollarphotoclub.com

About Author

Avatar

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.