Un restaurant pentru nudiști și-a deschis porțile în Londra- are deja o listă de așteptare de 45.000 de persoane

0

În zilele noastre, când populaţia îşi îndreaptă paşii tot mai mult spre produse bio, organice şi tot mai puţin apelează la mâncăruri de tip fast-food, restaurantele sunt într-o acerbă competiţie să fie cât mai “naturale”. Putem să declarăm încă de pe acum câştigătorul acestei competiţii, restaurantul The Bunyadi din Londra care pune naturaleţea pe primul loc… şi aici nu mă refer la mâncarea servită!

Au naturel este deviza restaurantului. Mai exact… complet gol, aşa cum ne-a lăsat mama natură pe pământ. Conform publicaţiei The Guardian, primul restaurant pentru nudişti promite experienţe “eliberatoare de viaţa modernă pe care o ducem”- ceea ce înseamnă, fără haine, fără tehnologie şi mai important, fără electricitate. Toată mâncarea este preparată cu foc iar ambianţa este dată de lumina lumânărilor. Mobila este sculptată manual iar mâncarea este servită pe farfurii hand-made din lut şi însoţită de tacâmuri comestibile.

Cu excepţia bucătarilor (pentru motive evidente de siguranţă), angajaţii vor fi şi ei dezbrăcaţi din cap până în picioare iar clienţilor li se va da o robă pe care o pot da jos dacă se simt confortabil făcând asta. Există de asemenea şi un dress code pentru cei care preferă să rămână totuşi cu textila pe ei.

În ceea ce priveşte mâncarea, ştim că există atât variante vegane cât şi non vegane iar vinul servit este unul de provenienţă organică. Se pretinde că tot ce se serveşte aici nu conţine conservanţi de nici un fel.

“Credem că oamenii ar trebui să aibă şansa să se bucure de o experienţă pură din toate punctele de vedere: fără chimicale, fără coloranţi, fără electricitate, fără gaz, fără telefoane şi chiar fără haine, dacă doresc asta. Ideea din spate este posibilitatea unei experienţe eliberatoare” spune fondatorul Seb Lyall într-un comunicat de presă publicat pe site-ul restaurantului.

Dar… este ideea aceasta una igienică?

“Nu sunt alte reguli de igienă şi de siguranţă pe care trebuie să le avem în vedere, altele decât cele cerute deja de toate normele” a declarat Lyall pentru The Guardian, “cu toate că am avut mai mulţi clienţi care ne-au întrebat cât de igienic este pentru ei să stea dezbrăcaţi pe acelaşi scaun pe care altcineva înaintea lor a luat loc? A trebuit să insistăm totuşi pe ideea că nu se va intra direct în contact cu scaunul, că se va sta pe roba pe care toţi clienţii o primesc la intrare, care este ca o perină.”

Bine, bine, dar oare o să fie doritori?

“Sunt mulţi oameni care mănâncă deja goi. Mulţi dintre ei preferă să facă asta acasă. Singura chestie nouă aici e să-i convingem să facă asta în public”. Şi se pare că oamenii sunt convinşi de asta deoarece există o listă de aşteptare de 45.000 de oameni în momentul de faţă.

Ce mai putem zice altceva decât că sperăm că nimeni să nu-şi verse mâncarea în poală!

sursă: mindbodygreen.com

About Author

Avatar

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.