Un ALTFEL de Dragobete

0

Dragobete, ziua iubirii sau ziua îndrăgostiților, cum îți place ție să-i spui. Acea sărbătoare păstrată din moși strămoși, celebrată în România în fiecare an pe 24 februarie și caracterizată prin numeroase tradiții și obiceiuri. Acea zi, care în trecut era văzută ca fiind una de bun augur, deoarece se credea că aduce gospodarilor un an mai îmbelşugat, linişte, noroc în dragoste şi prosperitate. Dragobetele se sărbătorea diferit în funcție de regiune: unii alegeau petrecerile în aer liber, dansuri, jocuri; alții discuţii în jurul focului, săruturi, ba chiar logodne simbolice.

 Acea zi, pierdută în timp, prin împrumutarea sărbătorii „Valentine’s Day”, din Occident. Astăzi te duce cu gândul la inimioare de pluș, flori și ciocolată, nu? Dar ce ar fi ca anul acesta să fie altfel? Sigur găsești ceva interesant pe lista de mai jos, așa că … ia aminte!

1. Planifică o aventură în aer liber

Dacă iubitei tale îi plac aventurile, poți să te aventurezi și tu și să plănuiești o întâlnire romantică, în funcție de vreme și de orașul în care locuiți. Ați putea merge în drumeții, camping, plimbări cu barca, kayak-ul. Sau mai simplu, picnic pe malul unui lac. Baftă!

2. Degustări de vin

Indiferent dacă e consumatoare de vin sau nu, o degustare este o idee amuzantă și poate constitui pasul dinînaintea cinei romantice. Apropo, fii atent ce vin o încântă, așa o vei putea surprinde cu altă ocazie.

3. Mergeți la un curs împreună

Participarea la ore de gastronomie, masaj, pictură, sculptură, dans, nu doar că v-ar întări relația, dar ar putea deveni un hobby.

4. Turiști de weekend

Faceți-vă bagajele și plecați în alt oraș, explorați zone noi și fiți turiști măcar pentru un weekend. Iar dacă relația e la început de drum, o călătorie de o zi, prin împrejurimi, ar fi o opțiune bună.

5. Ring de dans

Chiar dacă nu e punctul vostru forte, dar dansul vă face să vă simțiți bine, atunci creați-vă propriul ring de dans acasă, adăugați melodii de toate genurile într-un playlist și distrați-vă. Nici o sesiune de karaoke n-ar fi rea!

6. Cină romantică acasă

Surprinde-o cu abilitățile tale de gătit și pregătește-i o cină romantică. Întreabă-i pe cei dragi care e mâncarea ei preferată din copilărie și cu siguranță o vei impresiona. Vinul să fie nelipsit!

7. Vânătoarea de comori

Creează un adevărat ”oraș” al vânătorii de comori de-a lungul casei, completează cu indicii sub forma unor bilețele cu mesaj și cadouri mici pe care să le adune în timp ce descoperă surprizele. Vei avea în fața ochilor un copil fericit.

Și, evident, toate acestea pot fi pregătite și pentru partener, nu doar pentru parteneră. Împarte bucuria iubirii în ALT FEL.

About Author

Andra Bichigean

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.