Tu ce faci de revelion în Timișoara?

0

Odată cu trecerea dintre ani trebuie să îţi organizezi viaţa. Şi când spun asta, mă refer la ce poţi aduce bun, benefic şi frumos în viaţa ta. Aici putem să amintim şi câteva tradiţii româneşti care se practică în ultima zi a anului şi care pot fi cheia succesului: poartă roşu pentru că îţi aduce noroc, mănâncă peşte pentru a merge mereu înainte, la fel ca peştele prin apă, fii alături de cei dragi, astfel nu vei sta singur tot anul, „conservă dragostea” sub o ramură de vâsc printr-un sărut, ţine bancnote mari în buzunar… nu vrei să fii fără bani tot anul, poartă un costum/o rochie nouă şi alungă trecutul sumbru, pentru a face loc unui nou început plin de graţie. Nu vreau să mă abat de la subiectul propriu zis şi am să te las pe tine să îţi faci ordine în ceea ce priveşte noile priorităţi pentru anul cel nou… eu sunt aici pentru aţi sugera seara perfectă de Revelion.

Timişoara este şi va fii mereu plină de surprize pe care eu le voi aduce în atenţia ta, indiferent de anotimp sau de tipul evenimentului. Şi totuşi, în numărul acesta nu vorbim despre orice fel de eveniment, ci de seara mult aşteptată de tine şi de noi toţi.

Casa del Sole-Sky Restaurant

Aşa cum te-ai obişnuit până acum, Casa del Sole-Sky Restaurant, surprinde şi în seara Noului An şi te întâmpină într-un ambient elegant şi rafinat. Restaurantul inedit te aşteaptă să petreci o seară pe gustul tău cu următorul meniu atent selecţionat, conceput în două variante:

Varianta 1: 1. terină de foie gras; 2. supă cremă de dovleac cu ou posat; 3. turnedou de vită cu cireșe și sparanghel; 4. trabucuri de ciocolată cu jeleu și cremă de praline

Varianta 2: 1. terină de somon fume; 2. supă de scoici; 3. file păstrăv, morcovi baby și orez; trabucuri de ciocolată cu jeleu și cremă de praline

Pe lângă diversitatea meniului, restaurantul pune la dispoziţia ta băuturi nelimitate precum: lichior, cocktail-uri, băuturi spirtoase, sucuri, dar şi muzica DJ-ului casei care conferă o atmosferă unică. Preţul pentru această noapte este de 330 lei/persoană. Petrece Revelionul „atingând cerul, visele, idealurile şi prosperitatea în noul an” la etajul 6 din clădirea Business Center.

Casa Antinori

Chiar dacă se ascunde, parcă, după lemnul masiv din care este construit şi după decorul viu, care te întâmpină afară, te pot asigura că primii paşi făcuţi în acest local te vor conduce spre o altă lume. Un aer vechi, un uşor miros de lemn, un candelabru impunător cu lumânări, meniul sofisticat şi vinul trecut de 5 ani îţi incită aşteptările cu mult depăşite încă de la intrare. Meniul perfecţionat din seara de Revelion propus de Casa Antinori conţine: 1. Aperitiv: carne uscată Valtellino, cu parmezan şi rucola, caş proaspăt, viţel cu sos de ton, dovlecei umpluţi cu sos gratinat, grătar combinat cu calamar, pulpe de caracatiţă, carpaccio de caracatiţă, sepii făcute la cuptor, scoici afumate. Seara continuă cu felul principal, unde papilele gustative îţi vor fi date peste cap cu: budincă cu Speck, varză roşie, cremă de creveţi şi găluşte de peşte. Al treilea dish va conţine: file de peşte cu lămâie, raci cu piper verde, crochete de peşte, varză de bruxelles cu unt, ruladă de sparanghel şi carpaccio din fructe, costiţe de vită în vin Marsala. Să nu uiţi să păstrezi loc şi pentru desert: îngheţată cu fructe de pădure şi trufe de ciocolată. Între mesele fastuoase vor avea loc şi momentele de divertisment, dans şi muzică live. Totul costă 430 lei/persoană.

ICE DYP. Resort & Spa

Dacă îndrăzneşti să ieşi puţin din tipar, îţi propun ca în noaptea de Revelion să te răsfeţi cum se cuvine într-un hotel de 4 stele. Cum sună: „Un Revelion la piscină?” Dacă anul care tocmai este pe sfârşite te-a lăsat cu multe dureri de cap şi te simţi foarte tensionat, eu zic să schimbi peisajul. Savurează un pahar de şampanie în timp ce te destinzi în piscină sau la SPA. Mâncarea şi băutura nu vor lipsi nici în acest tablou al „relaxării supreme”. Meniul- Bufet suedez, îţi oferă: Aperitiv rece- chifteluţe cu susan, muşchiuleţ umplut, baghetă cu ton şi legume, mini-şniţel de porc şi susan, minifrigărui cu şuncă şi caşcaval, crochete de caşcaval, salată boeuf, roşii umplute cu salată de vinete, coşuleţ cu pastă de brânză şi răcituri. Aperitiv cald: cârnaţi de casă cu hrean. Fel principal: File de cod cu sos de lămâie, friptură de porc în vin roşu, cartofi aurii, legume la abur, murături asortate. Desert: profiterol cu îngheţată. Băuturi spirtoase, sucuri, cafea şi şampanie. Preţul este de 150 lei/persoană.

O altă variantă pe care o propune acest hotel este petrecerea din cadrul restaurantului, acompaniată de muzica live a trupei Teo Band. De asemenea, meniul îmbelşugat te îmbie să nu mai pleci până în zori. Aperitiv rece, aperitiv cald, fel principal, desert şi băuturi la 250 lei/persoană.

Într-o altă ordine de idei, ţin să menţionez că pentru cei pasionaţi de nopţile albe, acum fiind ultima noapte albă din an, cluburile de renume din Timişoara se fac şi ele auzite. „DJ , play the music!”  Epic Society, Heaven, Fratelli dau tonul unei nopţi incendiare, care va face diferenţa dintre ani. Fiecare cu tematică diferită, băuturi selecte, unele chiar la discreţie, dar şi un meniu care să te menţină în forţă până la primele raze ale soarelui din ianuarie 2016. Uşile sunt deschise. Un an ALTFEL. La mulţi ani!

text: Andrada Tudosi
sursă foto: dollarphotoclub.com

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.