Toamna se numără serialele: 29 de seriale pe care merită să le urmăreşti!

0

Atenţie! Această listă este complet subiectivă şi include doar seriale care nu au fost anulate.

Horror / Thriller:

American Horror Story: Putem privi acest serial ca o colecţie de întâmplări înfiorătoare care îşi schimbă personajele şi locaţia în fiecare sezon. De la o casă bântuită în sezonul 1, la un freak show în sezonul 4, American Horror Story ştie să spună o poveste de groază! Sezonul 5 se numeşte Hotel iar Lady Gaga, the Monster Queen, a confirmat în urmă cu câteva luni că va juca rolul unei contese însetată de sânge.

The Walking Dead: Un serial care, în timp ce urmăresc fiecare episod, mă face să mă întreb de ce mă uit la el. Asta până la finalul episodului, când are loc o răsturnare de situaţie şi totul se termină… “în plop” (după cum spune o expresie populară) şi mor de nerăbdare până apare episodul următor. Pe scurt, zombie-apocalipsa ia umanitatea prin surprindere iar serialul urmăreşte lupta de supravieţuire a unui grup de oameni obişnuiţi, conduşi de şeriful Rick Grimes. Ce face diferenţa este că The Walking Dead pune mai mult accent pe drama umană decât pe zombie- probabil de aceea nici după 5 sezoane încă n-am aflat cum au apărut aceştia! Menţiuni speciale: în The Walking Dead se moare aproape la nivel de Game of Thrones; nimeni (cu excepţia şerifului) nu e în siguranţă- aşa că nu te ataşa prea tare de vreun personaj, s-ar putea să fie devorat de o gaşcă de zombie în episodul următor.

supernaturalSupernatural: Recunosc! Sunt o consumatoare avidă de Supernatural, încă de la primul sezon. Ajuns la sezonul 11, mulţi spun că şi-a atins apogeul la finalul sezonului 5, dar credeţi-mă când vă spun: după ce aţi trăit 5 sezoane alături de Sam şi Dean Winchester, vă veţi dori mai mult, chiar dacă story-lineul nu rămâne la acelaşi nivel. Supernatural se petrece într-o lume în care toţi monştrii ce ne speriau când eram copii sunt reali. Sam şi Dean, cei doi fraţi care îi vânează, sunt practic bau-baul acestor monştri. Ei trec printr-o apocalipsă, ajung în Iad, în Rai şi chiar în Purgatoriu- şi, desigur, fiecare moare de câteva ori pe parcurs. Se luptă cu fantome, demoni, strigoi, vârcolaci, leviatani, Lucifer şi chiar şi cu arhangheli. Dar cea mai grea luptă urmează să se dea acum, în sezonul 11, cu The Darkness… o nouă ameninţare din universul Supernatural care este încă învăluită în mister, dar explicaţiile urmează să le primim în primele episoade din noul sezon. Menţiuni speciale: episoadele de comedie te vor face să râzi incontrolabil!

Super-eroi / Acţiune / Dramă

The Flash: După succesul primului sezon, The Flash revine în octombrie anul acesta pentru sezonul 2. Povestea, pe scurt: Barry Allen este lovit de fulger şi se trezeşte după 9 luni din comă, descoperind că fulgerul i-a oferit super-viteză. Înconjurat de o echipă ce îl ajută să îşi descopere şi controleze puterea nou obţinută, Barry apără Central City de atacurile unor inamici cu super-puteri.

Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D.: Serialul face parte din universul Marvel, iar story-line-ul se întâmplă în paralel cu The Avengers. Ne reîntâlnim cu agentul Phil Coulson, care a fost readus la viaţă de Nick Fury în cadrul proiectului T.A.H.I.T.I, după ce acesta a fost ucis de Loki. Împreună cu o echipă de agenţi, Coulson se luptă cu organizaţia Hydra şi încercările acesteia de a distruge S.H.I.E.L.D. În această toamnă a început sezonul 3, reluând povestea după lupta epică dintre Coulson şi echipa lui şi Inumanii (Inhumans).

Aventură / Dramă / Fantasy

Game of Thrones: Dacă nu ai auzit de Game of Thrones până acum atunci îmi pare rău să îţi spun dar ai trăit într-o peşteră în ultimii 5 ani. Simplu explicat, serialul urmăreşte story line-ul luptei pentru controlul ţinutului mitic Westeros. Nu este pentru cei slabi de înger şi nici pentru cei care se ataşează prea mult de personaje. În Game of Thrones crima, violul, incestul, dragonii şi zombie de gheaţă sunt la ordinea zilei. Orice personaj, important sau nu, poate muri oricând iar fanii chiar s-au revoltat pe parcursul primelor sezoane, când acest lucru s-a întâmplat. Dar, 5 sezoane de morţi violente mai târziu, ei sunt deja obişnuiţi şi… pustii pe interior! Nimic nu îi mai uimeşte pe fanii Game of Thrones şi nu pot decât să-mi imaginez că stau cu toţii într-un colţ în acest moment şi repetă în continuu: Jon Snow trăieşte, Jon Snow trăieşte! Şi pentru că tot suntem în octombrie şi vorbim despre Game of Thrones, am un secret să îţi spun: Winter is coming!

the 100The 100: Am urmărit primele două sezoane şi, chiar dacă nu m-a prins de la primul episod, serialul m-a câştigat pe parcurs şi acum aştept sezonul 3. Povestea: 97 de ani după ce un război nuclear a făcut ca Pământul să nu mai poată fi locuit de oameni, singurii supravieţuitori ai umanităţii, aflaţi pe o navă spaţială, trimit 100 de delicvenți juvenili înapoi cu speranţa că radiaţiile au dispărut şi pot repopula planeta. Vor afla însă, în curând, că nu radiaţiile sunt cea mai mare problemă a lor…

 

vikingsVikings: Personal, nu l-am urmărit dar mai multe surse mi-au spus că este foarte bun (inclusiv un prieten care pur şi simplu m-ar renega dacă nu aş include Vikings în această listă). Pe scurt, serialul urmăreşte aventurile lui Ragnar Lothbrok şi lupta lui pentru a deveni regele triburilor vikinge.

 

 

Crime / Dramă

how to get away with murderHow To Get Away With Murder: Un serial pe care l-am adorat încă de la primul episod! Viola Davis joacă excelent rolul lui Annalise Keating, avocata de drept penal care se regăseşte implicată, împreună cu studenţii ei, într-o încurcată situaţie legată de crima unei tinere fete. A început deja sezonul 2 şi misterul e mai mare ca niciodată.

 

 

suitsSuits: Costume care costă cât chiria ta pe 5 ani, o secretară fermecătoare care ştie absolut tot ce se întâmplă, un avocat care îţi îngheaţă sângele în vene cu o singură privire şi un escroc cu memorie fotografică care pretinde că este avocat. Reţeta de succes care pe mine m-a câştigat de la început. De la droguri la avocatură e un drum lung dar Mike Ross este un tânăr cu adevărat norocos când unul dintre cei mai buni avocaţi din New York, Harvey Specter, îi oferă şansa să lucreze în firma lui. Suits are un ritm alert şi cu siguranţă îţi veri dori mai mult la finalul fiecărui episod!

 

The Good Wife: Politică, corupţie, sex, scandal. Toate ingredientele necesare pentru un serial care să te ţină “în priză”. Alicia Florrick este o avocată care a renunţat la carieră pentru familie. Dar când se găseşte fără voia ei implicată într-un scandal sexual al soţului ei, Peter, decide că e momentul să se angajeze şi să divorţeze. Lucrurile sunt, însă, mult mai complicate decât par…

scandalScandal: Numele spune tot. Acţiunea se concentrează în jurul Oliviei Pope, fost Director de Comunicare la Casa Albă care renunţă la job pentru a-şi deschide propria firmă de management al crizei. Scandalurile curg unul după altul, fiecare mai imoral decât cel precedent, iar Olivia le rezolvă pe toate în timp ce încearcă să ascundă faptul că este un jucător-cheie la Washington, rol ce îl deţine mai ales din cauză că are o relaţie amoroasă cu preşedintele Statelor Unite. Nu pot spune decât că Shonda Rhimes ştie să creeze dramă iar Kerry Washington m-a cucerit în acest rol! Puncte minus: nu mi se pare că există cu adevărat chimie între Kerry Washington şi Tony Goldwin, aşa că povestea de amor dintre preşedinte şi Olivia Pope nu m-a convins.

House of Cards: Dacă nu m-am speriat de Kevin Spacey în The Usual Suspects, cu siguranţă m-am speriat de el acum, după ce l-am vizionat în rolul lui Francis Underwood, un congresman sociopat (sau psihopat?) care se răzbună, împreună cu soţia lui la fel de sociopată (sau psihopată?) pe toate persoanele care l-au trădat. În primele 3 sezoane l-am urmărit pe Francis împărţind răzbunare în stânga şi în dreapta, fără urmă de regret, în timp ce avansa de la simplu congresman la preşedinte. Aştept cu nerăbdare să văd ce plan întortocheat mai “coace” în sezonul 4.

Fargo: Billy Bob Thornton şi Martin Freeman joacă două roluri de excepţie în acest serial de tip “true crime”. În 1979, în Bemidji, Minnesota, un străin convinge mai multe persoane să ucidă şi de aici porneşte o adevărată aventură care nu se poate termina, desigur, decât cu o crimă şi un caz de justiţie divină.

Better Call Saul: Spin-off după Breaking Bad, serialul prezintă povestea avocatului Saul Goodman înainte ca acesta să-şi deschidă biroul de avocatură din Albuquerque, New Mexico.

Comedie

The Big Bang Theory: Chiar dacă nu ai urmărit serialul, cu siguranţă eşti familiarizat/ă cu personajul Sheldon Cooper, savantul genial dar ciudat din punct de vedere social, cu tendinţe OCD-iste. Un fel de Friends abordat dintr-o altă perspectivă, The Big Bang Theory cu siguranţă te va amuza pe parcursul celor 22 de minute ale fiecărui episod.

Modern Family: O mare familie formată, de fapt, din 3 familii şi provocările cărora trebuie să le facă faţă zi de zi. Modern Family a fost foarte apreciat de critici pe parcursul primelor sezoane (în acest moment, din păcate, “reţeta de succes” s-a cam învechit), iar eu sunt foarte mulţumită că mi-a oferit ocazia de a-l revedea pe Ed O’Neill an după an, episod după episod, în habitatul lui natural: pe micul ecran.

Animaţie

The Simpsons: 27 de sezoane. 27 de ani. Ce aş putea spune mai mult? The Simpsons este satira perfectă şi nu cred că Homer, Marge, Bart, Lisa şi Maggie vor dispărea de pe ecranele noastre prea curând.

Family Guy: Poate că Seth McFarlane a copiat conceptul The Simpsons, poate că nu. Ce este cert e că serialul m-a cucerit prin scenariile neruşinate şi personalităţile nebune ale personajelor. Un lucru pot spune totuşi: filozofia mea de viaţă s-a schimbat radical după ce am făcut cunoştinţă cu Peter Griffin!

South Park: Aflat la sezonul 19, a rămas la fel de obraznic de-a lungul anilor. Dacă te ofensezi uşor atunci cu siguranţă South Park nu este pentru tine. Serialul urmăreşte aventurile a 4 elevi în oraşul disfuncţional South Park din statul Colorado, SUA şi parodiază totul- de la convingeri religioase până la sistemul de învăţământ, relaţii familiale, politică şi… Canada!

New in town:

fear the walking deadFear The Walking Dead: Lansat anul acesta, la finalul lunii august, Fear The Walking Dead este un spin-off al serialului The Walking Dead şi promite să clarifice misterul apariţiei zombilor, acţiunea având loc înainte de întâmplările din TWD. Este deja confirmat pentru cel puţin 2 sezoane.

 

 

Heroes Reborn: Primul episod a fost lansat la finalul lunii septembrie, anul acesta, şi reia povestea din serialul Heroes un an mai târziu după explozia din Odessa, Texas. Cei cu puteri supranaturale au fost învinuiţi pentru atacul terorist şi se ascund de cei care le vor răul. Rămâne să vedem dacă această continuare a poveştii va reuşi să şteargă gustul amar cu care ne-a lăsat ultimul sezon din Heroes. Jack Coleman se întoarce în rolul lui Noah Bennet.

limitlessLimitless: Realizat după filmul din 2011 cu acelaşi nume, serialul spune povestea lui Brian Finch, bărbatul care ia misteriosul medicament NZT şi ajunge să îşi folosească creierul la putere maximă. Acesta este forţat de FBI să ajute la rezolvarea unor cazuri complexe.

 

 

Minority Report: Ca şi Limitless, Minority Report este realizat după filmul din 2002 cu acelaşi nume şi Tom Cruise în rolul principal. Totul se întâmplă la 10 ani după evenimentele din film când unul dintre cei 3 PreCogs încearcă să ducă o viaţă normală dar, desigur, nu reuşeşte din cauza viziunilor despre crimele ce urmează să se întâmple. Pilotul promite un serial alert, destul de bun.

Coming soon:

Supergirl: Am urmărit pilotul, dar nu-mi pot da seama dacă verişoara lui Superman se îndreaptă în direcţia bună sau nu. Tot ce pot spune: interesant, dar hai să vedem!

Blindspot: Pilotul promite, dar verdictul încă nu este dat. Însă cu siguranţă mi-a atras atenţia. Povestea: o femeie necunoscută este descoperită în Times Square suferind de amnezie şi având corpul acoperit de tatuaje. În curând, FBI-ul îşi dă seama că tatuajele de pe corpul femeii sunt indicii despre diferite atentate teroriste ce urmează să se întâmple.

Lucifer: Bazat pe personajul de benzi desenate cu acelaşi nume serialul ne prezintă un Lucifer plictisit şi nefericit, care renunţă la tronul lui din iad pentru a lupta împotriva infracţiunilor împreună cu poliţia din Los Angeles. Pilotul mi-a lăsat impresia unui serial poliţist care încearcă să reinventeze serialele poliţiste, dar nu prea reuşeşte, fiind puţin tras de păr. Cu toate acestea, pare suficient de interactiv cât să-ţi fure 45 de minute pe săptămână.

the x filesX-Files: 24 ianuarie 2016: notează-ţi data în calendar, căci atunci este momentul când David Duchovny şi Gillian Anderson se întorc în rolul agenţilor FBI Fox Mulder şi Dana Scully pentru a investiga paranormalul.

 

 

Bordertown: Noua comedie animată a lui Seth McFarlane, creatorul Family Guy, despre două familii ce locuiesc la graniţa SUA cu Mexic. Primul episod: ianuarie 2016.

About Author

Avatar

No Comments

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.