Tips & Tricks pentru Tinder

0

Fenomenul întâlnirilor în mediul virtual a luat mare amploare în ultima vreme și pe meleaguri autohtone. Odată cu internetul au apărut nenumărate site-uri de dating, însă, odată cu smartphone-urile, experiența aceasta este dusă la un alt nivel. Astfel, am descoperit și noi Tinder-ul, o aplicație tip cupidon, în care ești la un click sau, mai degrabă, la un swipe distanță de următoarea cucerire. Având în vedere că, oricât s-ar vehicula că nu e așa, Tinder-ul este aplicația perfectă pentru satisfacerea nevoilor noastre primare, mai mult decât pentru găsirea iubirii veșnice. Așa că ți-am pregătit un mini ghid de succes ca să nu mai ai nicio scuză că n-ai știut cu ce se mănâncă aplicația:

Poza de profil

Faza cu „interiorul contează și nu exteriorul” se aplică la frigidere. Așa că, oricât te-ai minți cu asta, să știi că match-urile vorbesc de la sine. Încearcă, așadar, o poză tip portret, dar nu de buletin. Adoptă un aer degajat, dar nu te prosti prea tare. Nu vrei să pari un circar. Încearcă să eviți pozele făcute în oglindă, cele în care te afișezi alături de bolidul de lux de la ultima vizită la reprezentanță, pozele la bustul gol- dau un aer ieftin- și cele cu grupul de prieteni (Ce facem? Jucăm alba-neagră?). De asemenea, nu sunt încurajate duckface-urile sau machiajul excesiv de la recenta cumetrie la care ai luat parte. Și, cireașa de pe tort, sunt pozele cu iubita/nevasta sau mai rău, cea cu copii. Nici nu am să încep să explic tot ce e greșit în asta.

Restul pozelor adiacente

Ai șase spații pentru poze. Niciodată nu le folosi pe toate. Pare că te-ai chinuit prea tare și, cu siguranță, poți renunța la trei dintre ele. Nu pune poze inutile cu peisaje sau mesaje inspiraționale. Nu interesează pe nimeni. Sunt încurajate, însă, pozele în care arăți că ai și alte activități de care ești pasionat, chiar dacă nu e așa. E vorba de imagine, nu? Pune poze actuale și nu de acum 10 ani, când erai mai tânăr sau mai în formă. E valabil și la femei și la bărbați. Oricum nu poți schimba nimic dacă se ajunge la o întâlnire live. Scutește-te de o dezamăgire sau un refuz.

Tips & Tricks pentru Tinder

Descrierea

Vrei să pari romantic și să inserezi niște motive eminesciene în descriere? Nu o fă! Vrei să pari cool și șmecher și să folosești versurile lui Drake, care să-ți dea așa un aer? Din nou, o idee proastă. Sau poate vrei să-ți dai o tentă intelectuală și să-l citezi pe Freud. Uit-o! O altă chestiune fascinantă este biografia punctuală- am observat că oamenii țin să menționeze ce înălțime au și câte kilograme, că le place cafeaua, pisicile și plimbările lungi pe malul mării. Nu crezi că e puțin cam… anii 2000? Dacă tot te regăsești în vreuna dintre categoriile de mai sus, încearcă să oferi o tentă funny descrierii, să fie simplă și scurtă și să capteze atenția din start. Nu te lua prea în serios. E Tinder, nu LinkedIn.

Conversația

Match-urile alea sunt acolo cu un scop. Tinder te invită, în general, la o conversație. Ei bine, urmează-i sfatul. Sau te-ai gândit că e o aplicație mișto de colecționat profiluri? Nu e. În general, bărbații încep conversațiile, dar nu e deloc ciudat să începi și tu, ca femeie, una. În orice caz, găsește ceva catchy, ceva amuzant sau inedit. Ai mai multe șanse decât cu banalul salut care va zace acolo mult și bine. Mai rău decât banalul salut sunt replicile cheesy de agățat, despre care, cu siguranță, ai auzit făcându-se mișto de prea multe ori. Ca să poți să le folosești, însă, în continuare, ai nevoie de un simț foarte dezvoltat al umorului și o imaginație bogată. Nu plictisi prin întrebări tip Q&A că nu este un interviu de job. Nu aștepta o săptămână până ca unul dintre voi să-și facă curaj să ceară o întâlnire, pentru că sigur îți va da unmatch celălalt. De asemenea, nu începe să-ți povestești problemele sau să te plângi de viața mizerabilă pe care o duci. Cred că îți dorești o întâlnire și nu o vizită gratuită la psiholog. Tinder este o aplicație simplă și trebuie tratată ca atare.

Mută conversația altundeva

Nu te grăbi să-ți dai numărul de telefon sau profilul de facebook prea repede. Însă, dacă ai supraviețuit unui smalltalk acolo și crezi că o întâlnire e pe cale de-a se materializa, mută conversația într-un mediu mai propice. E destul de obositor să stai să-ți verifici Tinder-ul non-stop de mesaje. Și îți mai dă și un fel de încredere că exiști și nu ești vreun ciudat asemeni celor din filmele cu criminali în serie.  

Planificarea întâlnirii

Ai reușit să obții un DA la întâlnire? Perfect. Greul abia acum începe. Cum alegi locația? Cine alege locația? În general, cel cu mai multă imaginație ar trebui să o facă. Propune ceva interesant, inedit sau cel puțin care să nu implice paharul obosit de vin într-o joi seară la barul mișto care tocmai s-a deschis. Nu zic că nu e și asta o variantă, dar devine ușor clișeic. Mai mult, probabil că Tinder este unul dintre singurele locuri în care replica tip „my place or yours?” nu pare atât de creepy. Dar nu știi niciodată, mai ales dacă nu ai prea multe informații despre persoana respectivă. Better safe than sorry! Mai degrabă, mergi pe ceva spontan. Îmi povestea o prietenă de-a mea cum a ieșit cu un tip la ora nouă dimineața la o plimbare matinală după ce vorbiseră juma’ de noapte pe Tinder. A fost o chestiune simplă, pe gustul ei și altceva decât 90% din întâlnirile pe-nserate la care mai fusese invitată. Și crede-mă, cine a spus că astfel de întâlniri nu sunt deloc sexy, se înșală amarnic. Fii puțin mai creativ. Tinder ar trebui să fie un loc amuzant și care să nu-ți dea bătăi de cap prea mari. Altfel nu merită oboseala.

Text: Ștefana Macovei

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.