Spring time!

0

Ready, steady, goooo! Primăvara, sau trezirea la realitate este primul duș rece din an. Atât la propriu, cât și la figurat. E acel moment în care realizăm că hibernarea a fost destul de lungă, iar noi am fost prea blânzi cu propriile pofte culinare, în care ne reamintim drumul la sala de sport, daaar este și un nou prilej de a primi/dărui cadouri. 

Deși diferite ca anotimpuri, primăvara și iarna au acest elemente comune: alb și roșu. Mărțișorul poate fi purtat atât de către femei, cât și de către bărbați, depinde de zona georgrafică în care ne aflăm. Drept urmare, prilej numai bun pentru a celebra un nou start, un refresh, o reorientare în timp și spațiu.

Primăvara este despre natură, aer curat, forfotă și multe ieșiri în și din oraș. Cred că este despre juxtapuneri neașteptare, iar eu am ales București/Cluj Napoca, so this is my long short list:

Primul loc pe care vi-l recomand în această primăvară este, fără doar și poate, Emozia Manifesto (Str. Halelor 17), o cafenea extrem de cozy, plămădită de matinalul Mihai Morar, un loc unde te simți ca acasă. Cafeaua este perfectă (realizată de Călin Dobre, unul dintre cei mai simpatici barista din București), pot spune că este cea mai bună pe care am savurat-o în ultima perioadă (și da, that’s my guilty pleasure), oamenii sunt extrem de primitori, și, deși spațiul este de numai 20 m pătrați, acolo intră foarte multă emoție. 

Tot ce este posibil să-l întâlniți chiar și pe Mihai acolo, un om cu o inimă mare și cu un triplu shot de bun simț, popularitate și bunătate. 

Așadar, un loc numai bun de a merge cu cineva drag, cu care vă asigur că nu veți da greș.

La pas prin București, în zona Pieței Rossetti, vizavi de mansarda lui Mircea Eliade, vă propun, pentru un prânz altfel, sănătos și not guilty at all, mini bistro-ul boem Papila (Str. Sfinților, nr 6). Cu un menu extrem de fain, internațional, dar și un personal foarte primitor, sunt convinsă că vă vor convinge pentru o vizită ulterioară. 

Cina în week-end este musai luată cu prietenii, sau înainte de pregătirea pentru o seară-n club, Apollo 111 este alegerea mea de acestă dată – ( Str. Actor Ion Brezoianu, nr 23-25, Palatul Universul). Și pentru că avem nevoie de energie pentru o seară dansantă, pentru gossip, laugh and chat, Sbaro Pizza, raiul pizzei americane și al tuturor combinațiilor în acest sens, este locul perfect. 

#SpringSundayMornings sunt, de cele mai multe ori, sunny mornings. Drept urmare, o doză bine meritată de Vitamina D ne-ar ajuta să ne punem pe picioare după o seară de distracție, iar pentru asta, un zbor scurt spre Cluj pentru o duminică perfectă. O aterizare neforțată la “Let’s Coffee” (Str. Constantin Daicoviciu nr 8) pentru un boost de flat white, continuat cu o plimbare până în Baracca (Strada Napoca, nr 8A), ar fi locul ideal de brunch, care poate fi cu de toate (de la piept de rață și morcov copt, la cotletele de miel Maori Lakes), pentru toți. Liniște, centru, și oamenii de care ne înconjurăm vor face ca ziua să înceapă mult peste așteptări. 

În materie de desert, sorbetul cu fructul pasiunii la care mi-a rămas și acum gândul. Și ce dacă #OneMomentOnTheLipsAlwaysOnTheHips? 😀

Pentru un landscape excepțional și o bere artizanală, Klausen Burger este locul ideal cu specific bavarez, pentru o zi liberă însorită. Situat pe acoperișul Centrului Comercial, puteți savura o bere fabricată în fața voastră. Iar meniul…meniul este atât vegetarian, cât și american, italian, bavarez. #blinkblink

După o plimbare bine meritată, seara mi-o voi încheia la Sala Polivalentă, BT Arena, acolo unde Andre Rieu & His Johann Strauss Orchestra vor susține un concert excepțional. (Încă se mai găsesc câteva bilete, așa că hurry up, poate ne și întâlnim acolo 😉 ).

Abia aștept să mă bucur de serile de primăvară care chiar au un miros aparte, a liniște și calm. Ceea ce vă și doresc pentru următoarea perioadă a anului, ca un exercițiu de mindfulness. 

Și nu uitați că viața-i frumoasă și chiar trebuie trăită cu uimire, oriunde v-ați afla. 

Text: Bianca Sîrbu

About Author

Avatar

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.