Semne că îmbătrânești

0

Maturizarea face parte din procesul vieții… dar cum îți dai seama că ai trecut în sfârșit linia și ești pe tărâmul adulților? Legea îți dă dreptul să bei, să mergi la vot, să conduci, să te angajezi, să te căsătorești… dar odată ce ești om în toată firea vin și responsabilitățiile. Unii simt maturizarea odată cu cumpărarea primei case și plătirea primelor facturi, alții spun că părăsirea cuibulului și independența financiară este cea care te transformă într-un adult responsabil.

Cu toate acestea, noi am pregătit pentru persoana responsabilă din tine, o listă cu cele mai des întâlnite “semne” că ești pe tărâmul adulțiilor, fie că vrei sau nu…

La cumpărături ca la Disney Land

Te încearcă un sentiment nou când ești în frenezia cumpărăturilor, începi să dai atenție la detalii, citești etichetele produselor și cauți garanția. Simți că ai câștigat la loterie și ai luat jackpotul, în momentul în care cumperi lucruri aparent plictisitoare ca un cap de duș, o tigaie sau un bec. Ești mândru când cuțitele stau bine aranjate și lingurile nu se amestecă cu furculițele… e o realizare semnificativă.

Muzica nu e moartă, muzica se transformă

Atracția față de muzica gălăgioasă devine o povară de-a lungul anilor și te trezești mai degrabă iritat decât distrat de zgomotele puternice. Viața de clubbing dispare cu desăvârșire, iar distracția vine, mai degrabă, de la o ieșire la iarbă verde cu prietenii, unde preferi sfârâitul micului în detimetrul urechii lipită de boxe.  Începi să nutrești dispreț față de “prietenii” din trafic a căror caroserie dansează pe ritmul muzicii. Fie că asculți la căști sau participi la un concert, observi că nu mai poți suferii volumul dat la maxim.

Fără inel, fără probleme

Nu cu mult timp în urmă, protocolul standard de a verifica dacă persoana la care râvnești este disponibilă sau nu, era filajul rețelelor sociale. În decursul anilor lucrurile s-au schimbat semnificativ. Acum nu mai vorbim de pasiuni trecătoare sau de relații de liceu, ba din contră vorbim despre căsnicie. Jocurile tinereții de-a șoarecele și pisica s-au isprăvit, e timpul să cauți acel inel care să vă unească destinele.

Renunță la pierce

Poate că te-ai săturat să fii judecat și ai devenit conștient că piercingul făcut în tinerețe trebuie să dispară, așa că e momentul să-l scoți pentru a te încadra mai bine în tradițiile morale ale societății adulte. Cariera profesională nu se mai pupă cu “păcatele” tinereții, iar transformarea e inevitabilă, faci ceea ce trebuie să faci pentru a merge mai departe.

Offf… spatele meu

Toți acei ani în care ai consumat junk food pe bandă rulantă plus lipsa mișcării și nopțile nedormite îți pun fragilitatea la încercare. Spre deosebire de bunicii noștri, majoritatea am crescut fără a străbate kilometri întregi pe ploaie, vânt sau zapadă pentru a merge la școală. Poate de aici și sentimentul de slăbiciune și imposibilitatea de a ne mișca în voie la o vârstă atât de fragedă. Nu e de mirare că după o partidă de jogging sau un meci de fotbal cazi lat pe jos în imposibilitatea de a te mai ridica două zile din pat.

Băutura bat-o vina

Obișnuiai să treci cu brio peste mahmureala de a doua zi, lăsată de o escapadă cu prietenii în oraș. Din păcate nu mai ai 20 de ani și chinul refacerii după o noapte de dezmăț începe să-și spună cuvântul.


 • Adormi imediat ce încerci să vizionezi un film sau să citești o carte.

 • Nu știi nici un cântec din top 10.

 • Descoperi că există Realitatea TV.

 • Te gândești de două ori înainte de a ieși cu prietenii… oare câte ore de somn mai rămân noaptea asta?

 • Ridicatul și așezatul e însoțit de un oftat.

 • Te plângi de rahaturile ce se difuzează la tv.

 • Ai fost la 5 nunți anul ăsta.

 • O noapte nebună în oraș presupune o pizza(shaorma) și o sticlă de cola.

 • Ai o pereche de papuci de casă.

 • Apreciezi viața la țară în schimbul celei de la oraș.

 • Disprețuiești șoferii tineri care conduc neatenți.

 • Te uiți la vreme ca să știi cum să te îmbraci a doua zi.

 • Dai mai mulți bani pe creme și produse anti-îmbătrânire.

 • Ai nevoie neapărat de somnul de după amiază.

 • Nu mai poți slăbi două kilograme în două zile.

 • Preferi să cheltuiești banii pe mobilă sau lucruri de casă în loc de a ieși în oraș.

Dacă răspunsul tău a fost DA la majoritatea “semnelor” ești cu siguranță pe tărâmul adulțiilor. Felicitări pentru faptul că ești atât de responsabil. 🙂

GIFS via giphy.com
cover foto: photl.com

About Author

Avatar

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.