Parcuri din Timișoara

0

În Timișoara sunt documentate, oficial, 26 de parcuri. Multe, puține…?! Răspunsul e relativ. Cert e că puțini le-au vizitat pe toate sau măcar știu de existența lor. Iar unele dintre ele se evidențiază prin caracteristici speciale, de care poate nu știați… încă!

Și pentru că vine primăvara, iată câteva parcuri din Timișoara în care vă puteți petrece timpul liber într-un mod deosebit:

Parcul Doina

Cu toții eram încântați în copilărie de picnic. Nu existau restricții la mâncare, nu te certa nimeni că faci firimituri sau că nu mănânci la masă. Dar chiar și acum, un picnic alături de prieteni sună foarte bine. Aer curat, distracție, timp liber… Ce mai, deja încep să îmi sun prietenii și să stabilim o ieșire! Mai ales că o poți face în mijlocul orașului, în Parcul Doina, în apropiere de Piața Bălcescu. Regulile nu sunt restrictive, dar singurul lucru pe care nu trebuie să îl uiți acasă este bunul simț!

Parcul Frații Constantin

Acesta este situat pe Strada Garofiței, în completarea Parcului Uzinei, din zona Modern. Dispune de aparatură de fitness, pe care o poate utiliza oricine, în mod gratuit. Ținând cont că se apropie sărbătorile pascale, puțină mișcare e binevenită. Și unde mai pui că, dacă ești fată, îți poți tonifia corpul admirându-ți iubitul (sau viitorul iubit) care joacă fotbal sau baschet pe unul dintre terenurile de alături!

Parcul Scuarul Elevilor- Skate

Cu toții avem pasiuni diferite, și ne plac experiențele noi. Iar pentru cei cărora le plac skate-ul sau rolele, un parc este locul ideal. Parcul Scuarul Elevilor, de pe strada Cosminului, are piste special amenajate pentru skateboarding și role. Singurul ingredient ce lipsește este adrenalina și îndemânarea practicanților!

Parcul Rozelor

În timpul liber, un spectacol e binevenit, mai ales dacă e în aer liber și în centrul orașului. În Parcul Rozelor se organizează frecvent spectacole și evenimente pentru toate gusturile. Iar ambianța este foarte plăcută. Trandafirii și celelalte flori dau un aer aparte parcului și oferă senzația de feerie. Cu siguranță, timpul petrecut la un astfel de eveniment este unul de calitate!

Parcul Clăbucet

Dacă ești o fire mai sportivă, acest parc este locul ideal unde să îți petreci timpul alături de prieteni. Fie că vreți să jucați tenis de masă, fotbal sau baschet, aici le găsiți pe toate, plus multe altele. Parcul se află pe strada Clăbucet, în zona Dâmbovița.

Text: Lenghel Andreea

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.