Oferă o șansă unui prieten necuvântător

0

Motive pentru care să îți iei un animal de casă acum

Un animal niciodată nu te va judeca. Chit că este vorba de o pisică, de un câine, un hamster sau o pasăre, animalul de companie va fi acela care îți va oferi iubire necondiționată în ciuda tuturor lucrurilor care se întâmplă în viața ta. Având un animal alături, niciodată nu te vei simți singur. Ei sunt cei care te așteaptă în ușă atunci când vii acasă, care se pun în brațele tale atunci când te uiți la televizor sau care stau lângă tine atunci când dormi. Mai mult, te fac să te simți în siguranță. Un câine latră atunci când simte pericolul, iar o pisică are capacitatea de a simți când ceva nu este în regulă și te atenționează.

Faptul că îți împarți viața cu un animal influențează starea psihică în mod pozitiv. Animalele de companie sunt adevărate „arme” împotriva stresului. Mângâierea lor sau simplul fapt că te afli în preajma lor declanșează în corp hormoni care dau o stare de fericire. Ce e mai frumos decât să îți auzi pisica cum toarce de fericire sau cățelul când dă din coadă și sare pe tine atunci când te vede? Râsul este un ingredient al fericirii, iar animalele sunt acelea care inevitabil ne fac să râdem în fiecare zi.

Persoanele care dețin animale de companie sunt mai răbdătoare, mai liniștite, mai responsabile și mai împlinite. Se simt în largul lor printre oameni necunoscuți, socializează mai bine și sunt mai predispuse întâlnirilor cu alți oameni. Faptul că ai un câine înseamnă că trebuie să faci mișcare cel puțin 30 de minute pe zi. Ce poate fi mai plăcut decât să îmbini utilul cu plăcutul? Plimbare, exerciții fizice, timp relaxant petrecut alături de un prieten. Un animal este indicat și la vârste înaintate (atâta timp cât stăpânul este în stare să aibă grijă de el) deoarece devine un scop, o responsabilitate, un partener de viață, o sursă de fericire.

Pe lângă aceste beneficii, animalele de companie îți influențează și sănătatea. S-a demonstrat științific că posesorii de animale au o tensiune arterială normală datorită activităților întreprinse cu animalele (plimbat, mângâiat, stat în preajma lor), care reglează circulația sângelui și un nivel al colesterolului și al trigliceridelor mult mai mic decât cei care nu dețin un animal. Nu există o explicație la acest fenomen, dar s-a demonstrat că prezența unei pisici reduce cu 40% riscul de a face accident vascular cerebral sau atac de cord. Câinii sunt capabili să sesizeze cancerul și își schimbă brusc comportamentul pentru a-și atenționa stăpânul. De asemenea, multe persoane care suferă de epilepsie au ales să aibă alături un câine, pentru că acesta este capabil să îi avertizeze înainte să aibă loc o criză. La fel, persoanele nevăzătoare apelează la ajutorul pe care un animal special dresat îl poate da. Animalele ne fac viața mai bună, așa că de ce să nu le dăm o șansă? Migrenele și artrita pot fi date uitării dacă deții un animal de companie. O pisică are capacitatea de a simți când îi este rău stăpânului și se așează pe zona afectată de dureri. Astfel, căldura corpului ei ameliorează durerile și are efect calmant. Prin faptul că trebuie să ai zilnic grijă de ele – hrană, plimbări – funcțiile creierului sunt activate, stimulând astfel memoria și prevenind instalarea bolii Alzheimer.

Din ce în ce mai utilizată a devenit terapia cu animale. Animalele sunt aduse în spitale pentru a îmbunătăți starea de spirit a bolnavilor, iar centrele care vindecă dependențe sfătuiesc pacienții să își ia un animal de companie pentru a-i ajuta la tranziția către o viață normală. Compania unui animal este extrem de benefică pentru oamenii care suferă de depresie, care au avut tendințe de suicid, au suferit un șoc major sau sunt foarte introvertiți. Prezența unui animal în casă îi ajută pe copiii care suferă de autism să fie mai responsabili, ei interacționând mai ușor cu ființele necuvântătoare. De asemenea, copiii care suferă de ADHD pot învăța să se concentreze mai bine asupra unor sarcini dacă vor trebui să aibă grijă de un animăluț.

Dacă vrei să ai un prieten care să fie întotdeauna alături de tine, să te iubească necondiționat, să te aștepte când vii acasă, să te facă să te simți în siguranță, atunci este momentul să îți iei un animal de companie. Oferă o șansă unui prieten necuvântător și fă-ți viața mai bună prin intermediul lui!

Confesiuni

Ioana, 20 de ani: „De când o am pe Luna am învățat să fiu mai responsabilă. Mă simt împlinită. Îmi place că atunci când ajung acasă mă așteaptă la ușă, de parcă știe la ce oră vin. Și cățelușa noastră, Franci, se înțelege foarte bine cu ea. ”

Luminița, 43 de ani: „Daisy mă face în fiecare zi să râd. Ea vrea toată atenția și face numai prostioare ca să o obțină. Dar nu ai cum să te superi pe ea, mai ales când se uită cu ochișorii ăia frumoși la tine.”

Ovidiu, 21 de ani: „Tomi e ca și frățiorul meu. De când îl am, mi-a făcut viața mai bună. E un adevărat prieten.”

sursă foto: dollarphotoclub.com

About Author

Andreea Corneanu

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.