O poveste gustoasă, de dragoste

0

“Pizza Cu Drag” e mai mult decât un slogan. Pentru noi aici la Il Classico, este un stil de viață. Și cât drag încape în ființa noastră, l-am întruchipat pe tot în micul nostru restaurant, în preparatele italiene gătite tradițional și, mai ales, în relația frumoasă pe care o avem cu oamenii care ne calcă pragul.

Povestea Il Classico este despre drag și dragoste, despre a petrece timp împreună, despre prietenie, despre a oferi un serviciu de calitate italiană și, cel mai important, despre a fi autentici și despre mâncare tradițională italiană, ca la mama ei acasă… pentru că suntem o familie și tot ce facem ține cont de asta.

Il Classico

Aici lucrurile sunt bine făcute până la capăt, respectând rețeta tradițională, fără nici un compromis, după cum și dragostea ne învață. Încrederea de a avea un produs autentic care respectă tradiția italiană și modul nostru familiar de a relaționa sunt elementele esențiale care ne ajută să creăm, în fiecare zi, atmosfera care diferențiază micul nostru restaurant. Când am creat această poveste am avut ca obiectiv să vă servim o pizza cu adevărat italiană, într-un ambient confortabil și drăguț, care te face să te simți acasă și te poartă cu gândul la meleaguri pline de măslini și lămâi, de oameni gălăgioși, ospitalieri și de specialități savuroase.

Pizza am învățat să o facem la Academia Italiană de Pizza Chef, cu multă dedicație și perseverență. Procesul de învățare a durat multe luni bune în care Davide seara mergea de la birou direct la lucru în pizzerie, pentru a face practică și a-și perfecționa tehnica. Dragostea cere consecvență, la fel și visele, dacă ești dispus să le urmezi. Aveam vieți atât de diferite înainte, atât de ocupate cu emailuri, telefoane și clienți la orice oră, atât de concentrate pe rezultate pentru alții, atât de captive într-un birou fără suflet. Însă dorința de a fi împreună și determinarea de a ne urma pasiunea ne-a ajutat să căutăm un numitor comun, o nouă acasă unde amândoi să fim pe tărâm neutru și să putem crea o viață nouă, însuflețită, diferită de ce am trăit până acum. Așa am ajuns în Timișoara.

Ne-am aruncat cu capul înainte, cu curaj și cu multă încredere în știința și pasiunea noastră și am creat pentru noi și pentru voi “Il Classico”. Am ales intenționat un loc mic pentru a-l putea gestiona doar noi doi, și pentru că am vrut să creăm un spațiu în care să servim oamenii cu adevărat ca și la noi acasă, cu ospitalitate și prietenie, ca într-o familie. Filosofia noastră este aceea de a găti rețete autentice cu combinații simple, cu puține ingrediente însă valorizate la maxim, după cum ne învață gastronomia italiană – și mama lui Davide.

Il Classico

Propunem pizza tradițional italienă cu ingrediente originale, așa cum se cere într-o pizzerie adevărată, îmbinate conform stilului mediteranean. Aluatul, elementul principal al acestui savuros fel de mâncare este făcut în stil napoletan cu dospire de lungă durată pentru lejeritate și o digestie ușoară. În fiecare zi ne place să experimentăm și să creăm noi feluri de pizza, cu combinații îndrăznețe dar mereu echilibrate și potrivite, ca de exemplu pizza Unica cu pancetta, parmigiano și lămâie sau pizza Gustosa cu salam picant italian și vinete prăjite.

Când intri la noi la Il Classico, intri parcă în sufrageria unei case italiene, unde te întâmpinăm noi gazdele, persoane cărora le face plăcere să te cunoască și să îți povestească secretele unei pizza cu adevărat italiană. Probabil ai înțeles deja că vorbim despre o afacere de familie, a cărui nucleu este acest proiect de viață în care punem multă pasiune și dedicație în tot ceea ce facem. Acum după ce ți-am spus povestea noastră, nu-ți rămâne decât să te convingi singur că aici facem Pizza Cu Drag!

Bianca și Davide

Str. Conac 5A Dumbrăvița
Telefon: 0770 315 889
www.facebook.com/ilclassicoitaliano
www.ilclassicopizza.ro

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.