Netflix s-a lansat în România. Top 12 seriale perfecte pentru un maraton de weekend!

0

Ieri, când toată lumea admira ninsoarea din Timişoara, un prieten mai cinic din fire a postat următorul mesaj pe facebook: “Adevărul murdar despre zăpadă: fulgi ca-n poveşti, fleşcăială ca-n realitate.” În câteva cuvinte simple a explicat perfect de ce iarna prefer să stau în casă, la căldură, urmărind un serial sau un film interesant.

Dacă şi tu eşti ca mine atunci cu siguranţă ai aflat deja că în 6 ianuarie Netflix s-a lansat în România, aducând cu sine şi un cadou de început de an (pe lângă lansarea propriu-zisă): prima lună de abonament este gratuită (dacă nu îţi place oferta lor, poţi anula abonamentul oricând). Eu nu am stat prea mult pe gânduri şi m-am abonat deja, anticipând cu nerăbdare un weekend de “Netflix binge watching”.

Am răsfoit lista de show-uri disponibile la noi (din păcate, House of Cards nu se află pe ea) şi am făcut propria listă de seriale în compania cărora merită să îmi petrec următoarele două zile. Dacă un weekend în care să faci maraton de seriale sună bine şi pentru tine, atunci cu siguranţă o să găseşti ceva interesant de urmărit printre propunerile următoare. Ţin să precizez că Netflix nu oferă deocamdată subtitrare în limba română, dar pe mine asta nu m-a oprit să vizionez deja primele 6 episoade din Narcos!

NETFLIX WEEKEND MARATHON

Unbreakable Kimmy Schmidt (comedie; 1 sezon; 13 episoade total; 30 min/episode; 8.0 rating IMDB)

În ciuda faptului că şi-a petrecut 15 ani din viaţă într-un buncăr subteran, fiind obligată să facă parte dintr-un cult ce credea că a venit sfârşitul lumii, Kimmy Schimdt este o persoană optimistă, cu o pasiune pentru culorile vii. După ce este salvată din buncăr şi află că apocalipsa nu a venit, ea decide să se mute la New York pentru a duce o viaţă normală, iar o dată cu această decizie începe şi aventura!

Continuum (Sci-Fi, acţiune; 4 sezoane; 42 episoade total; 45 min/episod; 7.7 rating IMDB)

Kiera Cameron, o poliţistă din anul 2077 este trimisă accidental înapoi în timp, în oraşul Vancouver din prezent, împreună cu mai mulţi terorişti din viitor. Misiunea ei pare simplă la început: stoparea teroriştilor şi întoarcerea în viitor; dar lucrurile sunt mult mai complexe decât par la prima vedere. Acţiunea este alertă, iar răsturnările de situaţie se întâmplă la tot pasul.

Suits (drama; 5 sezoane; 70 episoade total; 44 minute/episod; 8.7 rating IMDB) – despre Suits am mai scris aici.

How to get away with murder (drama, mister, crime; 2 sezoane; 24 episoade total; 43 minute/episod; 8.3 rating IMDB) – despre HTGAWM am mai scris aici.

Dexter (drama, mister, crime; 8 sezoane; 96 episoade total; 53 minute/episod; 8.8 rating IMDB)

Dexter Morgan lucrează pentru poliția din Miami, are o iubită și o viață de familie liniștită. La prima vedere pare un tip obișnuit. Asta până când aflăm că, de fapt, Dexter duce o viață dublă și că în timpul liber activează ca și criminal în serie. Dar nu orice criminal în serie, ci unul cu un cod moral: ucide doar infractori și doar după ce are suficiente dovezi încât să nu existe semne de îndoială legat de vinovăția lor.

Narcos (biografic, drama, crime; 1 sezon; 10 episoade total; 49 minute/episod; 9.0 rating IMDB)

Narcos a fost lansat în 2015 şi are un success imens. Prezintă povestea “regelui cocainei”, columbianul Pablo Escobar, pornind de la cum şi-a construit acesta imperiul care îi aducea 60 de milioane de dolari pe zi şi până la războiul pe care l-a dus cu autorităţile din Columbia şi SUA. Storyline-ul este foarte captivant, iar fiecare episod te va ţine cu siguranţă lipit de ecran!

Hannibal (horror, drama, crime, psihologic; 3 sezoane; 39 episoade total; 44 minute/episod; 8.6 rating IMDB)

Povestea din Hannibal se întâmplă înainte de acţiunea din filmul “Tăcerea mieilor” şi prezintă jocul de-a şoarecele şi pisica dintre agentul FBI Will Graham şi criminalul în serie Dr. Hannibal Lecter. Serialul este un adevărat spectacol vizual, scene întregi fiind parcă tablouri pictate în ulei cu multă măiestrie. Dialogul este executat cu precizie chirurgicală şi nu există nici măcar un cuvânt “de umplutură”. Chiar dacă ai văzut toate filmele cu Hannibal Lecter, nu presupune că ştii deja storyline-ul din serial. Dacă îţi plac poveştile profunde, cu mult simbolism şi diferite mesaje ascunse în spatele fiecărui cuvânt, atunci cu siguranţă serialul acesta e pentru tine!

Jessica Jones (acțiune, drama, crime; 1 sezon; 13 episoade total; 60 minute/episod; 8.4 rating IMDB)

Jessica Jones este o fostă super-eroină devenită detectiv particular în încercarea de a duce o viaţă normală şi de a da uitării greşelile trecutului. Din păcate pentru Jessica, una dintre aceste greşeli se întoarce în viaţa ei, complicându-i existenţa. Un serial alert, care te va ţine în priză pe parcursul fiecărui episod.

Daredevil (acțiune, drama, crime; 1 sezon; 13 episoade total; 54 minute/episod; 8.8 rating IMDB)

Matt Murdock şi-a pierdut vederea în copilărie din cauza unei deversări chimice dar, în loc să fie limitat de acest lucru, el a dobândit simţuri supraomeneşti şi a început să vadă lumea din jurul lui într-un mod unic. Folosindu-se de aceste puteri a devenit eroul neînfricat din Hell’s Kitchen, împărţind dreptate şi luptând împotriva infractorilor.

Breaking Bad (drama, crime, thriller; 5 sezoane; 62 episoade total; 47 minute/episod; 9.5 rating IMDB)

Chiar dacă nu te-ai uitat până acum la Breaking Bad, cu siguranţă ai auzit lumea din jurul tău vorbind despre acest serial. Motivul este unul singur: e foarte bun! Povestea, pe scurt: Walter White, un profesor de chimie diagnosticat cu cancer în fază terminală decide că nu mai are nimic de pierdut şi face echipă cu fostul lui elev pentru a produce şi vinde meth.

That ‘70s Show (comedie; 8 sezoane; 200 episoade total; 22 minute/episod; 8.1 rating IMDB)

O comedie care prezintă cu mult umor povestea unui grup de adolescenți și aventurile lor în Wisconsin-ul anilor ‘70.

Black Mirror (drama, Sci-Fi, thriller; 3 sezoane; 7 episoade total; 60 minute/episod; 8.8 rating IMDB)

O antologie care prezintă partea întunecată a tehnologiei integrată în viața de zi cu zi. Mai pe scurt, Zona Crepusculară cu tehnologie 🙂

About Author

Avatar

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.