Jurnalul de vară al unui câine fericit

0

Azi a fost cald afară, atât de cald încât am fost de acord să îmi plimb omul mai puţin şi să-l duc repede acasă. Am încercat să-l fac să vină lângă mine să se întindă pe gresia din baie, să-şi răcorească burtica, dar a preferat să stea cu jucăria preferată în braţe şi să învârtă de rotiţa de la şoricelul ăla mic şi negru.

Oricât de mult îmi place vara, am şi eu nişte cerinţe… până la urmă, mi-e cald şi mie iar faptul că transpir doar prin lăbuțe nu mă ajută să mă răcoresc prea bine, aşa că îi dau voie omului meu şi nu numai, să-mi citească pagina de jurnal să ia aminte la câteva lucruri care mă ajută să mă feresc de stresul provocat de căldură … da, e un adevărat stres şi pentru mine nu doar pentru tine.

Nu mă scoate la plimbare la orele în care temperaturile sunt cele mai ridicate

Nu mă înţelege greşit, plimbarea e plimbare şi nu pot să-i spun nu în nici un moment al zilei, dar mi-ar fi mai bine dimineaţa pe răcoare sau seara la apus când căldura e acceptabilă. Dacă vrei să ieşim să facem exerciţii, să fugim, să ne jucăm cu mingea, atunci prefer un moment al zilei în care asfaltul nu îmi arde lăbuţele (când afară sunt 35 de grade, asfaltul are cel puţin 45-50 de grade).

Urmăreşte semnele deshidratării

Sunt câteva semne distincte pe care eu şi corpul meu ţi le arătăm atunci când sunt deshidratat. Sunt uşor de remarcat: gâfâi repede şi bălesc excesiv, sunt letargic, am ochii înpăienjeniți şi par palid. Dacă îmi ridici pielea şi durează mai mult decât de obicei să revină la locul ei, atunci e clar … sunt deshidratat, iar dacă nu faci nimic să mă hidratezi, se pot întâmpla lucruri mai grave cu mine şi chiar urăsc omul acela îmbrăcat în verde care îmi face tot timpul injecţii. Aşa că poate e mai bine să prevenim o vizită la el.

Muuuulta apă … sau cel puţin de fiecare dată când îţi cer.

Când mergem la plimbări, ai grijă să ai o sticlă cu apă la tine şi un bol de unde să pot bea. Ba mai mult, poţi să mi-o dai mie să o car. Dacă o pui într-un ghiozdănel simpatic, eu o ţin pe spate cu cel mai mare drag, mai ales că mă şi răcoreşte.

Lasă-mă să sap

Ştiu şi eu să-mi găsesc propriile modalităţi să mă feresc de căldură… trebuie doar să mă laşi. În natură, noi nu săpăm doar de amuzament sau ca să găsim hrană, ci şi să ne ascundem, să ne facem un loc unde să dăm naştere şi nu în ultimul rând să ne răcorim. Aşa că, spune-mi unde am voie să sap, preferabil undeva la umbră, şi lasă-mă pe mine să mă răcoresc cum ştiu eu mai bine.

Lasă-mă să verific şi eu vremea

Eu nu am jucăriile tale care să-mi spună cum e vremea afară şi nu înţeleg de cele mai multe ori de ce nu mă duci la plimbare. Lasă-mă să ies un minut două afară să simt şi eu cum e, iar dacă e prea cald, nu o să mă las târât înapoi în casă, o să vin de bunăvoie şi o să mă arunc cu burta pe gresia din baie.

Putem folosi vremea caldă ca un pretext să mergem să înotăm mai des

Dacă e ceva ce iubesc foarte mult vara, asta e să mă bălăcesc. Poate în loc să mă scoţi la o plimbare, mergem undeva să înotăm.

Nu mă închide în maşină

Niciodată, dar niciodată nu mă lăsa în maşină când temperaturile sunt extreme. Chiar dacă îmi laşi geamul puţin crăpat, în maşină de obicei se face saună. Ştii momentul când deschizi uşile după ce maşina a fost închisă mai toată ziua şi încerci să te urci în ea? Cum te loveşte un val de aer fierbinte, simţi că nu ai aer şi transpiri instant? de ce crezi că pentru mine ar fi altă experienţă? Chiar dacă e vorba de 10 minute, faptul că mă panichez că ai plecat şi mă agit, nu mă ajută. Aşa că mai bine lasă-mă acasă sau ia-mă cu tine.

Găseşte metode inovative

Mi-a povestit un amic patruped când eram în parc despre o minunată îngheţată ce o pregăteşte omul lui. Pe lângă că e mâncare, lucrul pe care îl ador cel mai mult pe lume (după tine, bineînţeles), mai e şi rece şi energizantă… O fostă iubită mi-a povestit că omul ei îi dă papucei când iese cu ea la plimbare să nu o ardă asfaltul, iar câinele ăla mic şi scofârcit ce a venit într-o zi la noi în vizită mi-a zis că omul lui foloseşte ceva ulei pentru lăbuțe atunci când ies la plimbare.

Îmi aduc aminte că vara trecută îmi puneai un prosop ud afară la umbră şi adoram să dorm pe el, să nu uiţi şi vara asta să faci la fel. Şi dacă tot a venit vorba de prosoape ude, poţi să mă ştergi din când în când cu unul umed, mai ales pe burtă unde îmi place cel mai mult. Mă răcoreşte şi mă binedispune instant.

Sper să iei aminte la sfaturile mele şi să nu le tratezi cu superficialitate.

Semnat:
Un câine fericit vara.

sursă foto: dollarphotoclub.com

About Author

Avatar

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.