Il Classico – locul unde se naște pizza perfectă

0

“Pizza cu Drag” e mai mult decât un slogan. Este un mod unic de a crea acest faimos disc de aluat, plin de savoare și, pentru noi aici la Il Classico, este un stil de viață.

Acum că ați aflat secretul ingredientului “secret”, noi credem că e timpul să aflați și celelalte secrete care fac pizza noastră atât de deosebită.

Aluatul

Esențial și fără de care pizza nu s-ar numi pizza, este aluatul. Noi am ales să folosim rețeta aluatului napoletan, care este de fapt rețeta pizzei tradiționale italiene. Asta înseamnă că am ales să utilizăm un anumit tip de făină italiană, atent măcinată special pentru pizza, și să respectăm timpii de dospire și maturare de lungă durată pentru a-l face fragrant și ușor digerabil. O dospire de lungă durată înseamnă un proces complex de 2 zile în care este importantă calitatea și puterea făinii, hidratarea corectă a aluatului, cultura bacteriană a drojdiei, umiditatea de afară și din bucătărie și atenta prelucrare prin executarea exactă a câtorva pași.

Pe scurt, dospirea și maturarea înseamnă că elementele ce compun apa, făina, drojdia și sarea se consumă reciproc. Enzimele descompunând proteinele și zaharurile complexe din aluat creând dioxid de carbon, care face aluatul să crească (și care mai apoi este responsabil pentru urmele negre punctate de pe blatul pizzei scos din cuptor). Aluatul are atât de multe ore “de lucru” încât în interiorul acestuia se activează peste 300 de procese pentru dospirea și maturarea aluatului în timpi diverși. Asta înseamnă că acesta și-a terminat procesele de creștere și maturare și nu mai dospește în organismul nostru, iar odată mâncat nu te balonează, nu are reacții adverse de dureri de cap ori stomac, nu dă senzație de sete și, în principiu, împreună cu ingredientele de pe pizza, favorizează tranzitul intestinal.

Aluatul napoletan se întinde întotdeauna manual, fără sucitor cu multă pasiune și talent într-un blat cu marginile înalte și bine aerate.

Roșii

Pur și simplu nu punem sos pe pizza, nici măcar la baza acestuia. Sunt roșii adevărate, decojite, mărunțite, nefierte și preparate după rețeta proprie făcută de Davide, în stil tradițional.  Roșiile noastre sunt de foarte bună calitate și au gust și consistență omogenă perfectă pentru a fi întinse pe blat, pentru ca mai apoi să se fiarbă împreună cu ingredientele în cuptor. Asta înseamnă că pizza rămâne suculentă având savoare intensă dar echilibrată cu restul ingredientelor și un parfum delicios.

Il Classico pizza timisoara

Ingrediente originale

Filozofia unei pizze autentice italiene este în esență calitate și savoare. Noi la Il Classico nu servim pizza “cu de toate” ci doar pizza originală cu combinații de ingrediente mediteraneene echilibrate și potrivite ca gust. Pentru a oferi un produs autentic este evident că avem ingrediente originale, pe care le importăm direct de la producătorii italieni și de la distribuitorii noștri specializați. Davide a avut norocul să se nască în ținutul cel mai bogat în ingrediente prestigioase și bunătățuri rafinate a Italiei, Emilia Romagna, ceea ce înseamnă că cunoaște foarte bine producătorii cei mai buni de la care achiziționăm de exemplu Parmigiano Reggiano, Prosciutto Crudo, Aceto Balsamico, etc. Toate ingredientele noastre sunt autentice italiene de la făină până la mezeluri și brânzeturi, exceptând ingredientele proaspete pe care preferăm să le achiziționăm de la producători locali.

Ca bază esențială pentru pizza noi folosim roșii italiene și mozzarella autentică pentru pizza, sub nici o formă cașcaval sau brânză din uleiuri vegetale. Refuzăm să facem compromisuri cu ingredientele utilizate pentru că ar însemna să ne pierdem identitatea și o bună parte din plăcerea de a lucra și de a crea un produs diferit.

Gust echilibrat

La noi veți găsi toate tipurile de pizza clasic italiene și în plus pizza specială cu combinații ingenioase care păstrează echilibru între ingrediente și gusturi. Este important atunci când mănânci pizza să simți gustul ingredientelor la fiecare mușcătură. Fiecare ingredient are particularitățile sale atât în ceea ce privește compatibilitatea cu alte gusturi cât și în ceea ce privește coacerea acestuia în cuptor. Iar noi ținem cont de ambele aspecte atunci când creăm pizzele speciale pentru meniul nostru.

Fără Sos, Ketchup & Co.

Davide spune că de fiecare dată când cineva pune ketchup sau sos de usturoi pe pizza un pizzaiolo moare în Italia. Lăsând gluma la o parte, a pune sos pe pizza este o blasfemie în Italia, pentru că pur și simplu nu se face. O pizza adevărată nu are nevoie de aceste adaosuri inutile, tot ce-i trebuie este deja pe ea atunci când intră în cuptor.

Noi oferim un produs de calitate și autentic însă calitatea nu se vinde singură și noi știm asta, astfel încât încercăm să oferim satisfacție clienților noștri nu doar prin intermediul produsului ci și creând o experiență educativă despre pizza. Educația gastronomică despre pizza trece în primul rând în revista ingredientele, procesele și modul de a degusta, iar scopul nostru este de a demonstra că pizza noastră nu este un fast food, dar este un fel principal de mâncare, ce denotă eleganța care merită respect și trebuie tratat ca atare. Este o mică bătălie a noastră însă suntem siguri că cine încearcă pizza noastră în autenticitatea ei originală va rămâne plăcut surprins și nu se va sătura niciodată să o mănânce, având la purtător și informațiile care îi trebuiesc pentru a degusta o adevărată pizza italiană.

Dacă v-am făcut curioși vă așteptăm la Il Classico de marți până duminică în Dumbrăvița, str. Conac 5 A… cu mult drag și voie bună. 🙂

About Author

Avatar

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.