Fenomenul Kardashian-Jenner. Cum şi de ce?

0

Unii îi iubesc, alţii cu siguranţă îi consideră o specie dubioasă care ne arată cu fiecare ocazie superficialitatea lumii în care trăim. Recunosc, nu sunt fanul clanului Kardashian-Jenner, iar cota la care a ajuns faima lor mă sperie şi mă uimeşte în acelaşi timp. Lovită de curiozitate, m-am pus să investighez subiectul şi iată ce am aflat.

Cum a început totul?

A fost odată un avocat de origine armeană pe nume Robert Kardashian. Un personaj deloc cunoscut, până la mult mediatizatul caz O.J. Simpson – fostul star de cinema şi jucător în Liga Naţională de Fotbal, căruia i s-au adus două capete de acuzare de crimă în vara anului 1994. Robert a fost unul dintre avocaţii apărării, făcând parte din aşa-numita “echipă de vis” care l-a ajutat pe O.J. Simpson să fie absolvit de orice vină. Povestea a fost prezentată în serialul TV American Crime History, iar odată cu asta numele Kardashian a fost pentru prima oară expus atenţiei publicului larg.

În perioada 1978-1991, avocatul şi Kris Jenner au fost căsătoriţi, iar în urma mariajului lor au rezultat cei patru copii Kardashian: Kourtney, Kim, Khloe şi Rob.

Cine este Kim Kardashian?

Cea mai cunoscută dintre toţi Kardashienii, Kim a apărut timid, în umbra lui Paris Hilton ca stylist şi personal shopper al acesteia. Legenda spune că, undeva, prin anul 2007 “răsare” o casetă video cu imagini compromiţătoare, ale cărei personaje principale sunt Kim Kardashian şi iubitul ei de atunci, rapperul Ray J. Gurile rele susţin că aceste imagini au fost plasate în spaţiul media chiar de mama lui Kim, Kris Jenner, în ideea de a crea vâlvă şi de a-şi propulsa fiica în lumina reflectoarelor. Deşi familia a negat cu vehemenţă implicarea în acest incident, caseta a fost o adevărată binecuvântare pentru clanul Kardashian, iar în scurt timp Kris primeşte o ofertă de la faimosul canal de televiziune E! pentru un reality show în care să fie prezentată viaţa de zi cu zi a familiei ei. (Keeping Up With The Kardashians)

Fenomenul Kardashian-Jenner

Aşa începe povestea lui Kim. Odată ajunsă în atenţia publicului, lucrurile încep să fie mai simple, contractele încep să curgă şi fata ajunge să fie una dintre cele mai vânate personalităţi ale momentului. Cu numeroase apariţii în cele mai importante publicaţii, inclusiv Playboy, Kim devine idolul şi chiar reprezentanta adolescenţilor din SUA şi nu numai, iar orice mişcare îi este atent studiată şi considerată a fi un exemplu bun de urmat.

Adevăratul boom în ceea ce priveşte popularitatea ei se produce în momentul în care numele începe să-i fie asociat cu cel al lui Kanye West. După două căsnicii mai puţin fericite, Kim devine în 2014 doamna Kardashian West. Luxul, opulenţa şi excesele îi reprezintă, Kanye si Kim fiind consideraţi cel mai discutat cuplu din toate timpurile, iar cei doi copii ai lor au toate şansele să le calce pe urme, luând în calcul ritmul şi direcţia în care decurg lucrurile.

Ce ştim despre Kourtney Kardashian?

Cea mai mare dintre odraslele Kardashian, Kourtney este un personaj controversat (cum altfel?!), care a contribuit cu ce a putut la menţinerea faimei şi a interesului publicului în ceea ce priveşte familia ei. Relaţiile tumultuoase şi afirmaţiile şocante aruncate din când în când fac parte din rolul ei, reuşind să ţină cu sufletul la gură fanii clanului. Una dintre mişcările de-a dreptul geniale a fost ţinerea în secret a identităţii tatălui primului său copil, nume ce urma a fi anunţat în direct, prin intermediul reality show-ului Keeping Up With The Kardashians.

Care este impactul lui Khloe Kardashian?

Căsătorită după numai o lună de relaţie cu baschetbalistul Lamar Odom, Khloe se încadrează cu succes în standardele atipicului impuse de însăşi statutul de membru al familiei Kardashian. După valurile din viaţa amoroasă şi proiectele de televiziune şi radio în care a fost implicată (coprezentator X Factor şi prezentator al propriei emisiuni radio), Khloe decide că e momentul să-şi sporească atenţia asupra felului în care arată şi reuşeşte să şocheze fanii printr-o transformare extraordinară a propriului corp. O realizare demnă de toată laudă, pe care ne-o şi detaliază în recent publicata carte Strong Looks Better Naked.

Rob Kardashian vă sună cunoscut?

Ei bine, se prea poate să nu fi auzit mare lucru despre Rob şi nu-i de condamnat. Cel mai mic dintre Kardashieni s-a menţinut cumva la marginea popularităţii, evitând apariţiile în mult cunoscutul reality show al familiei sale. În afară de a fi fostul iubit al cântăreţei Rita Ora şi de a avea un copil cu mama copilului prietenului surorii sale (it’s complicated!), tânărul nu a prea ieşit în evidenţă de-a lungul timpului. Puţin hilar este faptul că după ce s-a ţinut în umbră atâţia ani, acum a ajuns să aibă propriul său reality show. Dar cine suntem noi să judecăm?

Fenomenul Kardashian-Jenner

De unde apare numele Jenner?

Revenind în anul 1991, la doar o lună de la divorţul de Robert Kardashian, Kris se căsătoreşte cu Bruce Jenner, atletul medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de la Montreal, în 1976. Bruce, care astăzi îşi spune Caitlyn, este cu certitudine un alt personaj cheie în epopeea Kardashian-Jenner. La 65 de ani, după o căsnicie de peste un deceniu şi doi copii cu Kris (Kendall şi Kylie), Bruce anunţă public că este transgender, afişând un look total nou şi extrem de feminin. Acum o puteţi vedea pe Caitlyn umblând prin lumea întreagă şi propovăduind mesaje motivaţionale.

Cine este Kendall Jenner?

Primul copil al cuplului Kris-Bruce Jenner, Kendall este deja un faimos model de talie internaţională care a avut ocazia să lucreze cu nume care mai de care mai rezonante în industria modei. Este suficient să menţionăm: Chanel, Karl Lagerfeld sau Marc Jacobs, fata fiind în prezent imaginea companiei Estee Lauder şi a casei de modă Calvin Klein. S-a zvonit despre câteva relaţii în care ar fi fost implicată, dar lucrurile sunt menţinute deocamdată în suspans.

Dar de Kylie Jenner aţi auzit?

Ei bine, despre mezina clanului nu am prea multe să vă spun, dar e faimoasă. Pe lângă faptul că este încă destul de mică şi nu a avut timp să ne şocheze cu ceva… sincer cred că nici nu ar mai avea de ce. Restul membrilor familiei şi-au făcut treaba atât de bine încât ei îi revine doar plăcerea de a se bucura de roadele eforturilor depuse de aceştia. Evident că mai are şi fata câte o relaţie atipică (cu tatăl copilului iubitei fratelui său, mai sus menţionat), mai promovează şi ea câte un produs şi îşi mai modifică câte una, alta să semene cu surorile mai mari. Dar să fim serioşi, oare ce ar putea să mai facă pentru a ne impresiona? În clan deja totul s-a făcut…

Şi totuşi, cine este creierul fenomenului studiat?

Momager, cum i se mai spune, Kris Jenner este mama celor şase legende în viaţă şi vinovatul principal al faimei de care se bucură familia sa. În permanenţă mânată de setea de a fi faimoasă, Kris a ştiut să exploateze la capacitate maximă toate particularităţile familiei sale, reuşind să menţină atenţia publicului o perioadă atât de lungă de timp. Încă din 2007, de când “au apărut” imaginile compromiţătoare cu fiica sa Kim, momager a făcut tot posibilul să obţină contractul pentru Keeping Up With The Kardashians. De atunci Kris şi-a calculat în mod minuţios fiecare mişcare, ca şi cum vieţile lor ar fi nişte piese pe o tablă de şah (după cum susţine chiar ea în memoriile scrise în 2011).

Colecţii de haine cu vânzări extraordinare, colaborări cu cele mai tari branduri din lume, propriile reality show-uri, jocuri video şi cărţi lansate sunt doar câteva dintre avantajele de a fi un Kardashian-Jenner. Cât efort şi câtă determinare stă în spatele acestei maşinării! Este uimitor nivelul la care a ajuns popularitatea clanului, faimă creată din nimic şi menţinută cu nimic. Cu ce se pot laudă ei? Ce au inventat? Cum ajută omenirea? Şi cu toate astea, cine nu a auzit de ei?

About Author

Aliona Tcaci

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.