eLIBERează-te!

0

Buna ziua, suflet frumos! Da, nu te uita peste umăr, mă adresez ție, cel sau cea care citește aceste rânduri. Sper din tot sufletul că știi și simți că ești un suflet frumos, minunat, cald… un spirit unic, deosebit, dar mai ales, LIBER! Sper că știi că tu ești cea mai importantă persoană din viața ta și îți ești dator cu ceea ce este mai bun pentru tine. Îmi doresc să conștientizezi că un spirit ca al tău trebuie să își cunoască valoarea și astfel să nu lase voci exterioare să îl facă să se îndoiască de el.

Știu că e mult probabil să nu mă crezi, suflete, atunci când îți spun eu cu certitudine cât ești de frumos. Știu asta pentru că și eu am uitat uneori, mai ales – m-au convins alții să uit, dar copilul din mine s-a zbătut atât de tare să nu fie sufocat de preconcepții și stereotipuri, încât a răzbit! A învins și vin aici, înaintea ta, să îți amintesc ca ai în interiorul tău un copil incredibil de inocent, bun, cald, vioi, jucăuș, iubitor de viață, curios… nu e voie să îl mai ascunzi. Lasă-l să iasă, să se manifeste, pentru ca tu să redevii tu, cel care ești atunci când lumea nu te subestimează, nu cere să fii altceva, nu îți propune compromisuri care te îngenunchează.

Este posibil că anumite evenimente sau persoane te-au rănit în copilărie și cu siguranță în diverse momente ale vieții tale ai decis că e mai bine să te protejezi, cu ziduri și măști, mai mult sau mai puțin frumoase. Nu îți pot descrie sentimentul pe care îl am când reușesc să întrevăd copilul neastâmpărat, bun și vulnerabil în spatele unei măști, de multe ori dură… Da! Oricât de dură și respingătoare ți-ai făurit masca, copilul ascuns cu grijă acolo e mereu frumos! Ești o comoară, nu uita asta! Ai putea să mai lași oamenii să te descopere. Iubește copilul, iubește-te pe tine și eliberează-te! E primul pas înspre a fi un spirit liber, ceea ce ești, de fapt, și să conștientizezi că e posibil să-ți fi pus chiar tu jugul, acceptând etichetele puse de alții. Așa că îți recomand să redescoperi cine ești, mai ales în urma cizelării pe care au adus-o diverșii factori cu care te-ai intersectat de-a lungul vieții, uită-te în interiorul tău și lasă lacrimile să purifice comunicarea ta cu tine, să vindece rănile pe care le-au lăsat alții, iartă, înțelege și mergi mai departe. Trecutul aparține timpului trecut și acum e momentul să te ancorezi în prezent, să te bucuri de fiecare moment, de fiecare rază de soare, picătură de ploaie și zâmbet care vine înspre tine. Fii îngăduitor și răbdător cu tine, ascultă-ți vocea interioară și nu pe cele din exterior. Cu un mic zâmbet în colțul gurii te îndemn să lași zeul sau zeița ta interioară să crească și să se manifeste, să te convingă de forța care zace în sufletul tău.

Cineva tânăr dar înțelept, mi-a dat o lecție de viață când mi-a atras atenția că mă las afectată de spusele și părerile celor din jur. Viața ta este ca o foaie de hârtie, mi-a spus, este a TA și numai tu ai dreptul să decizi ce va scrie pe hârtia ta… nimeni altcineva. De asemenea tu decizi pe cine lași să pună etichete pe hârtia ta, pentru că ce e scris acolo, greu mai vine jos în cazul în care nu e bun. Și uite așa am conștientizat că eu, la fel ca mulți alții, permit altora să îmi murdărească foaia de hârtie, așa că am decis că e nevoie să fac o curățenie generală. Și te asigur că nu e ușor, dar funcționează încet și sigur. Începe să îți spui că te iubești, în fiecare dimineață, în fața oglinzii și de fiecare dată când îți amintești… fă-o cu convingere și crede-o cu tărie. Conștientizează-ți calitățile și defectele, fii realist și subiectiv, nu lăsa părerea altora să te afecteze, decât cu bucurie, dacă e bună. Ei nu știu cum e să fii tu, nu au umblat în pantofii tăi, nu au trăit ce ai trăit tu, nu au gândirea și emoțiile tale, așa că nu au nici un drept să îți atribuie caracteristici, și mai rău, să te judece. Imaginează-ți că te curtezi, că vrei să te căsătorești cu tine, comportă-te ca un îndrăgostit cu tine însuți și vei ajunge la starea necesară eliberării tale. Prin urmare, fă ce face un îndrăgostit: fă-ți complimente, ieși în oraș, în natură, plimbă-te, remarcă tot ce e în jurul tău și constată ce simți, apreciind, inspirând până în adâncul ființei senzațiile, aerul, mirosul, culorile, zgomotele. Realizează că ești o parte importantă a acestei lumi. Fă ceea ce îți place, nu te mai înfrâna… dansează, cântă, călătorește, fă un curs de fotografie, pictează, scrie, fă sport, caută pasiunea din tine și rupe ritmul rutinei zilnice cu momente plăcute, dedicate ție și bucuriei tale. Folosește parfumul acela scump, pe care îl ții doar pentru ocazii, aprinde lumânările alea frumoase, poartă hainele alea bune, nu mai lăsa pe mai târziu ceea ce e bun, pentru că se vor deprecia, iar tu meriți ceea ce e mai bun, ACUM. Când ieși afară din casă salută soarele, ține capul sus, uită-te în ochii oamenilor pe lângă care treci și zâmbește… un zâmbet și o vorbă bună vor face minuni pentru cel care le primește. Dansează în ploaie, fă ceva ce nu ai mai făcut niciodată, fă acte de bunătate aleatoare, lasă artistul din tine să iasă la suprafață, exprimă-te după cum cântă sufletul tău. Petrece mai mult timp cu familia, cu prietenii tăi, cu oamenii cu care vrei să împărtășești acele momente, scoate nasul din rețelele sociale și interacționează viu, organic, privește-i în ochi, râzi, vorbește, jucați-vă jocuri de societate, comunică liber, spune-le ce simți, deschide-te!

Amintește-ți că nu trebuie să faci ceea ce fac alții, pentru că ești unic și pentru că tu poți face orice vrei tu! Aceasta e condiția: să vrei.

Îți doresc să vrei să ieși din zona de confort – să o și faci, urmând să te bucuri de minunile care te așteaptă în afara ei! Să fii fericit, să râzi, să iubești și să trăiești ca un spirit liber!

Text: Anca Gabrian, Miss Allegra

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.