Dependent de adrenalină

0

Dacă ați avut vreun super erou preferat din rândul celor care zboară, se cațără sau umblă pur și simplu pe la înălțimi amețitoare, atunci veți fi probabil interesați de un personaj cu nimic mai prejos: Flaviu Cernescu, Balaurul. Cunoscuții din Timișoara l-au urmărit acum câțiva ani mergând pe monociclu sau jonglând, prin oraș dar și la numeroase emisiuni. Mersul pe sârmă este ultima ghidușie de care se ține, cu entuziasmul lui molipsitor și zâmbetul pe buze. Nu cu mult timp în urmă, traversa piața Operei pe o sfoară aflată la înălțimea clădirii cu același nume. Implicat într-un proiect care presupune promovarea unora dintre cele mai spectaculoase locații la înălțime, continuă să atragă atenția asupra turismului și sportului extrem. Flaviu este personajul principal al documentarului Transylvania Dragon, realizat de regizorul Sabin Dorohoi.

flaviu cernescu balaurul

În primul rând, ce înseamnă slacklining?

Mersul pe sârmă este un concept ce s-a întipărit în mintea oamenilor încă din timpurile vechi ale circului unde, într-adevăr, erau acrobați care mergeau pe funii, cabluri sau sârme! În ziua de astăzi posibilitățile acestei acrobații s-au diversificat destul de mult, în special în ceea ce privește materialul “sârmei” și modul de ancorare al acesteia.

Astfel a apărut slacklining-ul, inițial ca o activitate de destindere și antrenament pentru cățărători și mai apoi ca sport/activitate în toată regula. Slackline-ul este o chingă sintetică, plată cu lățimi cuprinse între 2 și 5 cm. Aceasta se montează în tensiune mai mare sau mai mică între două puncte și apoi se merge pe ea. Acest nou sport, prin simplitatea lui, a făcut posibilă abordarea “mersului pe sârmă” și de către oameni care nu sunt din breasla circului. Totodată, acest sport a făcut mai multă ordine și disciplină în ideea haotică de “mers pe sârmă”.

flaviu cernescu

Cum a pornit pasiunea ta pentru mersul pe sârmă?

De când eram copil am fost tentat să merg pe diferite chestii ce implicau echilibrul și înălțimea. Îmi plăcea să mă urc în copaci, pe garduri, pe tocul ușii de acasă și în diverse alte locuri mai ciudate. Pot spune că m-a preocupat ideea acrobațiilor de aproape orice fel! Cândva în 2004 am învățat să merg pe monociclu, dar abia prin 2009 am călcat pentru prima dată pe un slackline. De atunci, până în prezent am încercat să explorez ce se poate face în aceste discipline!

flaviu cernescu la inaltime

Ce te motivează să te deplasezi la înălțime, să înfrunti riscul, în general?

Înălțimea a stimulat dintotdeauna atât frica dar și dorința omului. E acel ceva ce îți dă fiori, dar și extaz. Eu am avut o relație cu înălțimea încă de mic, dar am luat-o progresiv de-a lungul anilor. I love it!

flaviu cernescu spiderman

Cum te simți când ești acolo?

Cum mă simt acolo, sus?…e una din cele mai frecvente întrebări pe care le primesc. Sincer, nu știu ce să zic. Senzațiile variază de la frică la plăcere, de la siguranță la temere, dar cred că e ceva ce mă atrage. Un lucru e cert: înălțimea, muntele, vremea și forțele naturii nu pot fi sfidate. Le putem întâmpina doar dacă intrăm în armonie cu ele!

flaviu cernescu

Au existat provocări de care te-ai temut mai mult decât de altele? Provocări pe care le-ai refuzat? Dacă da,- în ambele cazuri, de ce?

În mod cert, nu orice provocare e la fel de dificilă. Nici dacă ai vrea să fie, nu ar fi. Atât lumea, cât și noi, oamenii, suntem plini de variabile. Chiar și același lucru, făcut în situații diferite, decurge și se resimte diferit.

Dacă am accepta provocări care ne depășesc major, ne-am face în cel mai bun caz de râs…Cred că e cât se poate de normal să spunem NU la ceea ce nu putem face. Îmi place să mă bag în provocări la care știu că am măcar o șansă de izbândă! Pentru a fi mai clar, voi da un exemplu: pe o șină de tren poate merge aproape oricine, dar pe o pânză de păianjen nu știu să fi mers cineva!

Cu această idee în minte și cu bănuiala că, dacă ar exista și o singură șansă la mie, temerarul care ar încerca-o ar fi Flaviu, vă invit să îl urmăriți pe Balaurul dependent de adrenalină în noile sale aventuri, majoritatea prezentate pas cu pas pe pagina de Facebook (https://www.facebook.com/flaviu.cernescu).

About Author

Avatar

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.