De profesie skydiver

0

Se spune că viața nu se măsoară prin numărul de respirații, ci prin clipele care ne taie respirația. Emoții, adrenalină, pasiune pentru trăirile intense – descoperă cum se simte viața la înălțime prin … skydiving.

Brian Dyas, cel mai nou locuitor ALTFEL. din Timișoara, aduce în Banat nu doar experiența lui în domeniul parașutismului, dar și un nou sport: skydivingul. Instructor de skydiving, instructor de instructori de skydiving, pilot și campion național de Formation Skydiving în UK, Brian a condus cluburi de parașutism în Honk Kong, Scoția, Panama și nu s-a oprit doar la asta. Brian este acum în Timișoara și a deschis prima școală de skydiving din Banat care operează de pe aerodromul Charlie Bravo din Șiria, Arad.

Brian Dyas a încercat aproape toate sporturile extreme, a fost unul dintre primii Base Jumpers din lume, dar Skydivingul i s-a părut încă de la început ceva natural, care face parte din el. Prima dată l-a acaparat adrenalina, agitația sportului, după, ca și adolescent, evident fetele și ulterior competiția. Mai târziu a devenit un fel de lifestyle, job, hobby … totul. Au fost perioade din viața lui când era mai mult în aer decât la sol.

A ales România din dragoste și pentru că are ceva de împărtășit: experiența dobândită în cele aproape 10 000 de sărituri. Da! 10 000 de sărituri – asta da experiență la înălțime. În schimb, pe plan profesional, a găsit aici parașutiști entuziaști care au muncit din greu să facă posibilă deschiderea unui club de parașutism / skydiving în zonă pentru că, până recent, existau doar cluburile de stat. În comparație cu ele, clubul pe care-l conduce Brian, operează sub licența USPA și emite la finalul cursurilor licențe de parașutism USPA, valabile internațional.

Formatul cursurilor este modern, permite și promite că cei care încep cursul de dimineață, cu puțin noroc, pot să sară singuri, cu propria parașută în spate, chiar și în aceeași zi. Bineînțeles că întotdeauna există și opțiunea de salt în tandem, „legați” de un instructor.

Brian a avut parte de tot felul de experiențe altfel în lungul său drum, pentru că a luat contact cu skidiving-ul de la o vârstă destul de fragedă (16 ani). Printre cele mai memorabile sunt săritura de pe marginea unui vulcan activ din Filipine, o săritură de noapte în Florida, timp în care a împărțit cu 4 colegi cu care formau un turn de 4 parașute o băutură legată cu o sfoară. Își amintește cu zâmbetul pe buze că au ratat aerodromul și au aterizat în curtea unui localnic de unde a trebuit să fie salvați de poliție deoarece acesta îi amenința cu arma crezând că vor să-l jefuiască.

O altă experiență a fost închirierea unei camere pe insula Batangas, insulă fără aeroport în apropiere. Soluția a fost pe cât de simplă pe atât de inedită: a rugat un pilot să zboare deasupra insulei și astfel să poată să aterizeze rapid cu parașuta în fața hotelului. Și mai inedit a fost faptul că a trebuit să aștepte 2 zile să-i ajungă bagajele cu barca, având doar parașuta și hainele de pe el.

Când a fost ultima dată când ai simțit că trăiești? De acum ai ocazia, în fiecare weekend, să simți adrenalina cu ajutorul primei școli de skydiving, pe aerodromul Charlie Bravo din Șiria, Arad. Și…nu uita să respiri!

go jump

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.