Cum să alegi un after school bazat pe nevoile copilului tău?

0

Un lucru foarte important în dezvoltarea copilului este ca acesta să aibe siguranţa mediului în care îşi petrece timpul de după şcoală. Să aibe un sprijin în consolidarea educaţiei pe care o primeşte la şcoală, prin diverse activităţi de învăţare suplimentare, este necesar pentru o dezvoltare cât mai naturală. Ideal ar fi ca acest timp să fie petrecut în compania unui cadru specializat în dezvoltarea copilului atât cognitiv cât şi comportamental.

Copii ai căror părinţi nu sunt acasă când se întorc de la şcoală pot fi puşi faţă în faţă cu multe probleme. Dacă sunt copii în clasele primare, cu siguranţă vor simţi frică şi îngrijorare, unii ar putea să aibe probleme cu alimentaţia, şansele sunt destul de mari ca aceştia să nu-şi facă temele şi de asemenea nu le poate fi controlat timpul pe care îl petrec în faţa televizorului sau al calculatorului. De asemenea ei sunt expuşi accidentelor şi pot deveni cu uşurinţă victime ale violenţei.

Din fericire, în zilele noastre, ne sunt puse la dispoziţie o bază largă de after school-uri încât este absolut imposibil să nu găseşti unul mulat pe nevoile copilului tău, cât şi pe placul buzunarului familiei.

Programele de after school ar trebui să ofere copilului şansa să se distreze şi în acelaşi timp să se simtă ajutat şi protejat. Copii ar trebui să fie încântaţi atunci când vine timpul pentru after school. Cele mai bune programe de after school ar trebui să ofere un set destul de cuprinzător de activităţi pentru a ajuta copilul să se dezvolte într-un mod cât mai natural ca mai apoi să se transforme într-un adult de calitate.

Calităţile unui bun after school

  •           asigură transport de la şcoală, după terminarea programului până acasă sau o zonă cât mai apropiată
  •           pune la dispoziţia copilului un prânz şi o gustare pe cât posibil sănătoase şi gustoase
  •           îi este stimulată încrederea în sine cât şi abilităţile de self-help prin programe adaptate
  •           se pune accent pe dezvoltarea abilităţilor sociale şi promovarea respectului pentru diversitatea culturală
  •           îi este oferit ajutor la teme şi este îndrumat spre găsirea răspunsurilor cât mai corecte la problemele apărute peste zi, precum şi alte activităţi de învăţare şi dezvoltare.
  •           are la dispoziţie timp şi spaţiu pentru studiu în linişte
  •           este ajutat la dezvoltarea gândirii logice prin diverse activităţi de rezolvare de probleme şi îi este stârnită curiozitatea şi dragostea pentru învăţarea de lucruri noi.
  •           le sunt puse la dispoziţie activităţi pentru dezvoltarea fizică şi le este canalizată constructiv energia acumulată după o zi de stat în sala de clasă.
  •           sunt încurajaţi să participe la activităţi sportive individuale pentru a-şi dezvolte stima de sine prin încercarea şi reuşita de a-şi bate propriul record, cât şi în activităţi sportive de grup pentru a învăţa despre cooperare şi soluţionarea conflictelor.

Un after school care atinge toate punctele mai sus menţionate este After School-ul Fritzi, din Friedorf, unde activităţile încep la ora 13:15 sau 13:45 depinde de ora la care copii termină programul la şcoală. Transportul este foarte accesibil şi se face cu un microbuz special amenajat şi semnalizat.
La cererea părintelui, după posibilități, copii se pot întoarce în siguranță spre o zonă centrală. Locația reprezintă un sacrificiu pentru copii, să aibă un spațiu deosebit, mare unde să-și desfășoare activitatea în liniște.

La after school-ul Fritzi, predarea este în limba germană, iar cadrele didactice sunt specializate în psihologia şi dezvoltarea copilului.

De asemenea aici, copilul va beneficia de un prânz sănătos, preparat în ziua respectivă de o firmă subcontractată, nimic preamabalat, iar o dată pe săptămână meniu vegetarian.

Aici totul decurge într-un mod cât mai natural.  Când ajung la after school, copii iau prânzul, urmând ca apoi lucrul să se centreze pe teme. După ce temele au fost făcute, poeziile învăţate şi ghiozdanul pregătit pentru a doua zi, copii primesc fişe, adaptate după preferinţa fiecărui copil în parte.

După atâta muncă urmează şi o binemeritată pauză, în curtea after school-ului, unde copii au un spaţiu de joacă de 1000 mp, unde vara se bucură din plin de iarbă verde şi multe activităţi iar iarna, se dau cu sania pe dealul numai bun pentru lunecuş. După ce copii şi-au mai epuizat din energie într-un mod cât mai constructiv, urmează următoarea parte în care activităţile se centrează pe nevoia fiecărui copil în parte. Dacă sunt mici problemuțe la matematică, atunci se va lucra cu el pe matematică, dacă însă probleme sunt la dictare, copilul va lucra mai intensiv pe dictare.

De asemenea, la Fritzi, copilul are acces la diverse jocuri sociale de logică, cum ar fi activity, un joc care dezvoltă imaginaţia, creativitatea şi logica. Iar, în fiecare miercuri, copii sunt asistaţi în activităţile în aer liber de un jucător de volei profesionist.

Dacă vreţi să faceţi un mic party de ziua copilului, Fritzi se ocupă de organizarea evenimentului de la A la Z, astfel încât efortul vostru să fie minim şi distracţia maximă.

fritzi

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.