Când ai timp să gândești și să visezi

0

Prinși în vâltoarea zilelor și în activități, avem rare momente când putem sta cu adevărat cu noi, când ne permitem să ne liniștim gândurile sau să ne uităm mai cu atenție la ele, când dăm frâu liber imaginației și visării.

Uneori aceste gânduri ne sperie, ele ne vorbesc despre o libertate pe care nu știm cum am gestiona-o, la care nu știm cum să ajungem. De aceea, uneori alegem să fugim de ele sau să le punem pe silențios. Ceea ce aceste idei ne prezintă este de multe ori peste standardele acceptate sau structurate de către societate, se află dincolo de granițele posibilului, parcă uneori sfidează tot ce găsesc în cale.

De multe ori, însă, aceste imagini și trăiri pe care le punem pe silențios reprezintă chiar ceea ce ne dorim cu adevărat. Un partener care să fie acolo când avem nevoie, prieteni care să ne asculte, un loc de muncă la care să mergem cu plăcere, o călătorie, o evadare din peisaj de câteva zile etc.

Uneori din lipsă de empatie sau doar pentru a urma ceea ce este prescris și acceptat, cei din jur uită să ne încurajeze să ieșim din mulțime dacă asta vrem, să ne urmăm acele dorințe pe care le avem.

Din păcate, limitările pe care le avem, le proiectăm și asupra celorlalți. Dacă noi nu am putea sau nouă nu ni se potrivește un anume stil de viață, credem că nici celor din jur nu li se potrivește și că nici ei nu ar fi capabili. Sau ne este teamă că ei vor reuși și că asta ar însemna și că noi putem și atunci nu am mai avea nicio scuză. Aceste scuze reprezintă de multe ori laitmotivul vieții noastre, acele idei de care ne legăm că noi nu putem, nu avem resurse, am fi putut cândva, dar acum e prea târziu etc.

Când ai timp să gândești și să visezi, oferă spațiu acelor idei, uită-te la ele, gândește-te de ce tot vin, de unde și dacă simți că au o putere asupra ta, poate a venit momentul să le implementezi, treptat, cu pași mici, dar cu o direcție.

Ne putem construi viața și chiar dacă uneori ne mai abatem de la traseu din cauza unor întâmplări sau a unor temeri este important să nu uităm că avem libertatea de a alege cine suntem dincolo de ceea ce ni s-a spus să fim, ce vrem să facem dincolo de ceea ce ni s-a spus că e bine.

Un gând care ne tot vizitează are nevoie de libertate pentru a se exprima și pentru a lua o formă. Alege să îi oferi acea libertate. Te poate duce spre locuri și părți din tine despre care nu știai că sunt acolo.

Text: Ancuța Coman
www.ancutacoman.ro
www.applesandgasoline.com

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.