Bărbați care au schimbat lumea

0

Cu toate că n-au purtat mască, costum sau pelerină și n-au zburat cu o viteză incredibilă să salveze oameni din fața morții, sunt bărbați care au schimbat cursul istoriei și al lumii într-un fel sau altul.

abraham lincolnAbraham Lincoln

Al 16-lea președinte al Americii, o figură istorică a cărei moștenire continuă să exercite o puternică influență și în zilele noastre. În faimosul său discurs de la Gettysburg a reușit să inspire multă lume, iar cuvintele sale nobile au ajutat la abolirea sclaviei.

 

Mikhail GorbachevMikhail Gorbachev

Un politician extraordinar și un lider înnăscut, Mikhail Gorbachev a jucat un rol esențial la încheierea Războiului Rece, căderea zidului Berlinului și reunificarea Germaniei de Vest și Est.

 

albert einsteinAlbert Einstein

Contribuțiile lui asupra științei au ajutat la pavarea drumului pentru invenția televizorului, armelor nucleare și a energiei nucleare. În afara acestor realizări, teoria relativității a lui Einstein a îmbunătățit înțelegerea universului de către oameni, în special în ceea ce privește gravitația și timpul.

 

Leonardo da VinciLeonardo da Vinci

Una dintre cele mai luminate minți din istoria omenirii. Puține au fost ariile pe care Leonardo nu le-a cercetat. A ajutat la realizarea unor mari progrese în anatomie, astronomie, fizică și știință. De asemenea a pictat cea mai emblematică pictură din istorie – Mona Lisa.

 

Martin Luther KingMartin Luther King

Preot Baptist care a militat împotriva izolării negrilor în statele sudice ale Americii. Influențat de Gandhi credea în proteste pașnice și egalitate în drepturi. Câștigător al premiului nobel în 1964, a fost un lider ce a luptat împotriva discriminării rasiale, susținător al mișcării pentru drepturi civile, inspirând milioane de oameni.

 

nelson mandelaNelson Mandela

Primul președinte ales democratic al Africii de Sud. Și-a dedicat viața luptând împotriva apartheidului, o politică de segregație rasială, care nega cetățenilor negri drepturile politice, sociale, economice și de învățământ, fiind obligați să trăiască separat de populația albă. A fost închis timp de 26 de ani pentru rezistența sa agresivă împotriva rasismului din sudul Africii. În 1993 a câștigat Premiul Nobel pentru Pace.

Mahatma GandhiMahatma Gandhi

Gandhi și-a început cariera ca avocat dar între timp a devenit un remarcabil lider politic și spiritual. A condus India spre independență, fără a face uz de violență, iar numele lui rămâne unul dintre cele mai importante figuri ale secolului 20, fiind venerat în India ca și tatăl națiunii.

 

Gautama BuddhaGautama Buddha

Un tânăr prinț ce a renunțat la confortul vieții la palat pentru a afla sensul vieții meditând în pădure. După obținerea iluminării, Buddha și-a petrecut restul vieții cutreierând India și răspândind învățături despre pace interioară și meditație.

 

Thomas JeffersonThomas Jefferson

Unul dintre părinții fondatori ai Americii, Thomas Jefferson a ajutat la conceperea Declarației de Independență, nutrind încredere în drepturile umane. Printre alte realizări, Jefferson a adoptat una dintre primele proiecte de lege despre toleranța în ceea ce privește religia în statul Virginia.

 

Galileo GalileiGalileo Galilei

Savantul italian Galileo, a ajutat la perfecționarea telescopului, a descoperit legile pendulului, iar prima sa invenție a fost cea a termometrului. Pe lângă invențiile sale a descoperit că Jupiter are patru sateliți ce se învârt în jurul ei și s-a convins de adevărul teoriei heliocentrice a lui Copernic. Cu toate că a relatat acest lucru într-o carte, în 1632, biserica catolică nu a fost de acord și a interzis cartea care a dus la încarcerarea lui.

 

About Author

Avatar

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.